BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 19 januari 2023

Joseph Ratzinger: van Professor tot Bisschop

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vergeet nooit 19 november 1980: Paus Johannes Paulus 2 was met de trein van de oeroude beierse zeer bekende Mariabedevaartplaats Altötting met een speciale trein om 09.00 naar München gekomen.
Op de Theresienwiese (daar vinden ook in de hefst de beroemde Oktoberfeemste plaats) was er een door het aartsbisdom georganiseerde "ontmoeting met de jeugd": het traditioneel eerder liberaal-moderne bisdomspersoneel van München had (natuurlijk) een jonge temperamentvolle vrouw me lange haren (en voorbekende gezinning) uitgekozen naar eigen moderne smaak.
De jonge vrouw spral zeer openhartig- ook weinig hoffelijk en zonder goede manieren- tot Paus Joh.Paulus 2, en begon dan direct met haar verzuchtingen betr. geboorteregeling, de anticonceptiepil, voorhuwelijkse betrekkingen enz. enz. en Paus Johannes Paulus 2 schudde zwijgend en grimmig neen-tonend het hoofd.
Zo kwaad heb ik Joseph Ratzinger nooit tevoren en achteraf gezien: rood van woede, briesend als een leeuw, eiste hij direct de namen der betrokkenen en van het verantwoordelijkchipoterend personeel.
Op die dag viel de beslissing van Kard. Ratzinger om bij de volgende gelegenheid naar Rome te gaan.
Een dik jaar nadien was het dan zover.
De jonge vrouw van destijds leeft overigens nog: intussen goed 25 kg dikker, nog even luidruchtig en modernistisch, ze heeft ook een eveneens modernistische dochter; van de man (klaarblijkelijk toch niet de hele tijd anticonceptiepillen gebruikt) is nooit geen sprake.
Inderdaad: over de echtgenoot/partner van de Dulle Griet is niets bekend.
Intussen zijn we 54 jaar na het verkondigen van Humanae vitae, het huidige moderne aartsbisdom München steekt tot over zijn oren in nesten met de activiteiten van de zwervende homo-whisky-"onderpastoor" W.G. (ooit vice-regens van het seminarie in St.-Pölten in Oostenrijk, met huis(seminarie)doorzoeking, laptos met 54000 aanstootgevende foto's met mondkussenden seminaristen enz.).
De huidige moderne kard. Marx, zeer enge vriend van neppaus Franciscus, is op moreel gebied ook al "geneutraliseerd".
Zeer attraktief en vruchtbaar is al dat links-moderne gedoe niet.
De traditie heeft zeer goed stand gehouden- en dat is de grote verdienste van JosephCardRatzinger/ Paus beedictus XVI .

Anoniem zei

Aan de lege kerken op zondagochtend is inderdaad te zien dat de traditie zeer goed heeft stand gehouden.,

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

De Traditie heeft niets met lege of volle kerken te maken.

U staart zich trouwens blind op de situatie in Europa; Europa dat op het punt staat om zeer zwaar gestraft te worden omwille van zijn afvalligheid.

En daarbij, onder het Kruis bestond de Traditie ook alleen maar uit twee personen, namelijk Maria en Johannes.

Anoniem zei

Aan anoniem 21 januari 2023 om 18:24

Daar heeft U nu echt lulkoek gesproken.
Terwijl he hier ter plekke sedert 20 uren continu gesneeuwd heeft, was de vroegmis in het prioraat van de Priesterbroederschap St.-Pius X zeer goed bezocht (zat helemaal vol).
De "oude getrouwen" (dat is ook een geysir in het Yellowstone-park) of "de Heilige Rest" (een echt bijbels enoerchristelijk thema, niet zonder reden door en bij en na het 2e vaticaans concilie in de deepfreeze gestopt).
Maar inderdaad: het gregoriaans gezang is in de hoogmis dunner: één der beste zangers, 70 km ver wonend, was in het gebergte onderweg in de sneeuw blijven steken.
Daarmee zijn we nu beland bij het Hospice van de Grote St.-ernard en de St.-bernardhonden ;-) ( En nu niet lachen: voor 8 jaar was er daar in de zomer in de kennel een brave mooie teef (ik ging met haar nog wandeln) die uit West-vlaanderen afkomstig was :-)
Ver van haar westvlaamse en bijna totaal ontkerstende heimat deed het mooie dier braaf zijn plicht als christelijk oppasser- en reddingsdier.
De frustratie en het azijnzurig piscommentaar der noordbelgische modernisten is toch werkelijk enorm groot.
"Goed" verder doen, "jongens" :-)

Anoniem zei

Aan anoniem 21 januari 2023 om 18:24

Uw uitspraak over "lege kerken" en "traditie" liet mij luid lachen.
Inderdaad: met de uitspraak "ik wil geen kerk houden voor lege stoelen" haalde de "pastoor" (destijds nog met 2 o's) Wilfried Lammens de gazetten in het begin der jaren 2000.
Ter opfrissing van uw geheugen: Wilfried Lammens, afkomstig uit het brabantse, was de "arbeider-priester" ( nu ja: geen arbeider, hij werkte deeltijds als bediende bij een christelijke spaar- en leenkas. aangesloten bij de Kredietbank) die vanaf 1965 begon met PBLO ("pastoraaal voor mensen in bijzondere levensomstandigheden" alias homo's).
Eerst in Gent, dan direct weggejaagd door Bisschop van Peteghem, opgenomen in Antwerpen bij B. Daem.
De BRT zond zelfs in 1970 een moderne "mis" hiervan uit.
(Niet lachen: de 2 laatse letters LO kan men natuurlijk ook als "Lichamelijke Opvoeding" lezen ;-) ....)
In zoverre is er natuurlijk een "traditie" van homophilie in de noordbelgische bastaardkerk-
door Kard G. Pell terecht "een toxishe nachtmerrie" genoemd.
Maar de lege stoelen in de context der bastaardkerk bewijzen toch, dat die ganse zaak niet vruchtdragend , niet "fécond" is , om Msgr. aartsbisschop Léonard te citeren.
Het seminarie in Brugge was ook zo'n zaak...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------