BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 25 oktober 2020

Vannacht ook coronarellen in Rome




In Rome is een vreedzame demonstratie tegen de ongrondwettelijke coronamaatregelen geëindigd in opstootjes met agenten. De politie probeerde kort na middernacht de Piazza del Popolo 'schoon te vegen' omdat de demonstranten de ongrondwettelijke avondklok 'negeerden', en met flessen en vuurwerk gooiden en vuilnisbakken in brand staken.

Het ging om ongeveer 250 betogers die waren samengekomen. De betogers spraken van een linkse gezondheidsdictatuur, omdat de regering nog strengere maatregelen tegen het virus overweegt. Een dag eerder was een protest tegen een avondklok in Napels al uitgelopen op ongeregeldheden.

In Italië werden gisteren opnieuw een 'recordaantal' besmettingen gemeld, 19.644. Premier Conte waarschuwde dat "onze aandacht niet mag verslappen" en overweegt zwembaden en sportzalen te sluiten, horeca na 18.00 uur te verbieden en burgers te adviseren niet buiten hun eigen woonplaats te reizen.

Een overheid die zich als een buitenlandse bezetter gedraagt, haar bevolking broodrooft en probeert uit te hongeren, heeft geen enkele legitimiteit meer!

1 opmerking:

Anoniem zei

Tot 7x70 maal of beter gezegd; Corona is 9/11 x 9/11 maal.

De overheid heeft inderdaad geen legitimiteit meer. Maar de strijd is niet met de burger, maar de strijd is tussen politici onderling.

***

Sommige decennia krijgen bijnamen, de jaren 1920 worden de “Roaring Twenties” genoemd, de jaren ’60 de “Swinging Sixties”. Het decennium 2020 zal de “The Great Hysteria” genoemd worden.

Andere decennia krijgen een beschrijving. De jaren ’70 de “me-decade”, waarin het proletariaat van naam veranderde en “lagere middelklasse” genoemd werd - omdat ze toen hun jobzekerheid kwijtgespeeld zijn (de sluiting van de steenkookmijnen – overgang van productie economie naar diensten economie) . De jaren ’80 was het decennium van het “laissez-faire Capitalisme”, en de jaren ’90 zijn gekenmerkt door het failliet daarvan.

Op en 11 september 2001 veranderde de wereld. Democratie werd aan de kant geschoven. Het reizen, vooral met vliegtuigen werd beperkt, en de hele bevolking werd besprionneerd. De centrale banken werden de machthebbers bij uitstek. De rest van het decennium was een aaneenrijging van financiële ‘boom and bust’. In 2008 zijn de banken failliet gegaan – eigenlijk, het hele financiële systeem is toen failliet gegaan, tezaemn met de mechanismes die natiestaten financieren.

De jaren 2010 zijn gekenmerkt door een constante staat van ‘bust’, met de ene financiële crisis na de andere.

***

Corona is geen medische crisis, maar een politieke. Het is wel geen strijd tussen de politiek en de burger – want met 9/11 heeft de burger al het ondespit moeten delven. Vandaag is de strijd tussen de machtsstructuren onderling.

De burger is niet zo zeer de dupe van de deze strijd. In de jaren ’70 zijn ze al hun werkzekerheid kwijtgespeeld. In de jaren ’90 zijn de zekerheid op onderdak kwijtgespeeld. In 2001 zijn ze hun rechten kwijtgespeeld. In 2008 zijn velen letterlijk hun onderdak kwijtgespeeld. De burger is al alles kwijtgespeeld. Zij die nog ongeveer een beetje comfortabel leven, doen dat alleen met het momentum van diegenen die het geluk gehad hebben reeds in de jaren 1960 tewerkgesteld zijn geweest.

Vandaag is de strijd tussen de machtsstructuren onderling. Het is toch geen toeval dat zo snel België een federale regering had, er een troepje ministers bijgekomen is, die hun autoriteit wilden laten gelden, en macht van de regionale parlementen en het oorlogsparlement Wilmès 1 wilden onttrekken. Wilmès zelf, is de intensieven ‘opgelsoten’, om haar uit de weg te houden. En de Federale Regering heeft een hele boel nieuwe maatregelen ingevoerd.

Het Waalse parlement is hiermee niet opgezet, en drukken zelf nog meer draconische maatregelen door, achter de rug om van de Federale Regering, met een lockdown die nog strenger was dan in maart/april/mei – gewoon omdat ze het kunnen en hun macht willen doen gelden, tegen de Federale Regering in.

De economie deed het voor corona al zo slecht dat de huidige golf van faillissementen - van zowel ondernemingen alsook van overheidsinstellingen - alleen kwestie van tijd was. Ik herhaal, voor de burger kon het al niet erger.

Corona is wel een catalyst in het volledig teloorgaan van werkzekerheid, onderdakzekerheid, welvaartstaat, sociale zekerheid, gezondheidszord, pensioen, enz. maar corona is zeker niet de oorzaak.

De primaire oorzaak vinden in het uiteen vallen van het “Bretton-Woods System” in 1973 en hetgeen de decennia haar karaksteristieken van financieel verval gaf, zoals ik hierboven uitleg. De ‘Boom and Bust’ van de Dot Com Bubble van 2000-2002 was de grootste klap, het begin van het einde. De timing van 9/11 middenin de Dot Com Crash kan geen toeval zijn.

De Corona Hysterie is een culminatie van decennia lang wanbeleid, waarin de overheid haar legitimiteit en haar macht kwijtgespeeld is. Hen rest alleen onderling strijd te voeren. De vraag is of de politie of het leger geïnteresseerd mee te spelen, of de kant van de burger kiest.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------