BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 24 oktober 2020

Communistische Staatsgreep: Bolsjevieken grijpen de macht in Brussel en Wallonië

Brussel voert nog strengere maatregelen in: avondklok van 22 tot 6 uur, mondmaskerplicht en alleen winkelen

Net als in Wallonië wordt in Brussel de avondklok uitgebreid. Die zal gelden vanaf 22 uur. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) bekendgemaakt op een persconferentie. Amateursportcompetities worden verboden en mondmaskers worden verplicht in het hele Brusselse gewest. Alle culturele locaties, sportzalen en recreatieve voorzieningen worden gesloten, en alle winkels moeten sluiten om 20 uur.

Natuurlijk moeten ook de kerken sluiten. Begrafenissen mogen nog doorgaan met maximum 15 aanwezigen, huwelijken enkel in aanwezigheid van het koppel en hun getuigen.

Dit is de meest flagrante schending van de godsdienstvrijheid sinds de Franse Revolutie!

De Brusselse regering gaat haar boekje vér te buiten!

En dit is dan de 'Hoofdstad van Europa'!

Het nut en de noodzaak van al deze zinloze maatregelen wordt nérgens onderbouwd!

De situatie in de ziekenhuizen is NIET zo precair als men ze voorstelt!

Dit is de dictatuur!

Dit is onaanvaardbaar!


Doelstellingen en waarden van de EU

De doelstellingen van de Europese Unie zijn:

Vrede, de Europese waarden en het welzijn van de EU-burgers bevorderen

Vrijheid, veiligheid en recht bieden, zonder binnengrenzen

Duurzame ontwikkeling op basis van een evenwichtige economische groei en prijsstabiliteit, een sterk concurrerende markteconomie met volledige werkgelegenheid en sociale vooruitgang, en milieubescherming

Sociale uitsluiting en discriminatie bestrijden

Wetenschappelijke en technologische vooruitgang bevorderen

Economische, sociale en territoriale samenhang en de solidariteit tussen de EU-landen verbeteren

De rijke verscheidenheid van talen en culturen respecteren

Een economische en monetaire unie uitbouwen waarvan de munt de euro is

De waarden van de Europese Unie zijn:

De EU-waarden worden gedeeld door de EU-landen in een maatschappij waarin inclusie, tolerantie, rechtvaardigheid, solidariteit en non-discriminatie centraal staan. De volgende waarden zijn onmisbaar voor onze Europese levenswijze:

Menselijke waardigheid
De menselijke waardigheid is onschendbaar. Zij moet gerespecteerd en beschermd worden en is de basis van de grondrechten.

Vrijheid
De vrijheid van beweging geeft burgers het recht om overal in de EU te reizen en te wonen. Individuele vrijheden, zoals de eerbiediging van het privéleven en de vrijheid van denken, godsdienst, vergadering, meningsuiting en informatie worden beschermd door het Handvest van de grondrechten van de EU.

Democratie
Het functioneren van de EU is gebaseerd op de representatieve democratie. Alle Europese burgers hebben politieke rechten. Elke volwassen EU-burger heeft het recht om zich kandidaat te stellen en zijn of haar stem uit te brengen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. EU-burgers hebben het recht om zich verkiesbaar te stellen in het land waar zij wonen of in hun land van herkomst.

Gelijkheid
Gelijkheid gaat over gelijke rechten voor de wet voor alle burgers. Het beginsel van gelijkheid tussen mannen en vrouwen ligt ten grondslag aan al het Europese beleid en vormt de basis voor de Europese integratie. Het geldt op alle gebieden. Het beginsel van gelijke beloning voor gelijk werk is sinds 1957 vastgelegd in het Verdrag. Hoewel er nog steeds ongelijkheid bestaat, heeft de EU op dit vlak aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Rechtsstaat
De EU is gebaseerd op de rechtsstaat: alles wat zij doet, is gebaseerd op verdragen die vrijwillig en op democratische wijze door de EU-landen zijn aanvaard. Recht en justitie worden gehandhaafd door een onafhankelijke rechterlijke macht. De EU-landen hebben de definitieve jurisdictie aan het Europees Hof van Justitie gegeven, waarvan de arresten door alle partijen moeten worden geëerbiedigd.

Mensenrechten
De mensenrechten worden beschermd door het Handvest van de grondrechten van de EU. Zij omvatten het recht om gevrijwaard te blijven van discriminatie op grond van geslacht, ras, etnische afstamming, godsdienst, overtuiging, beperking, leeftijd of seksuele geaardheid, het recht op de bescherming van persoonsgegevens en het recht op toegang tot de rechter.

Deze doelstellingen en waarden vormen de basis van de EU en staan beschreven in het Verdrag van Lissabon en het Handvest van de grondrechten.

In 2012 heeft de EU de Nobelprijs voor de Vrede gekregen voor haar inzet voor vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa.

Link:

https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-in-brief_nl


Die hele EU is toch een totale klucht!

Wanneer komen die Ursula von der Leyen of die Charles Michel eens uit hun bunker gekropen of gaan na hun zomerslaap ook nog eens aan hun winterslaap beginnen?


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------