Professor gezondheidseconomie Lieven Annemans is geen lid meer van Celeval, het adviesorgaan dat het Overlegcomité bijstaat in de strijd tegen het coronavirus. Annemans heeft zelf ontslag genomen, meldt Het Nieuwsblad. Annemans zelf heeft dat bevestigd aan het persagentschap Belga.
"Ik wilde het discreet houden, want er zijn nu belangrijkere zaken", zegt Annemans aan Belga. Hij vraagt ook om met rust te worden gelaten, omdat hij ziek is. Aan vrtNWS laat hij weten dat hij niet besmet is met corona.
Vorige maand bepleitte Annemans een versoepeling van de coronamaatregelen. Hij vond dat de mentale schade van de coronabeperkingen groter zou zijn dan de fysieke nadelen van de ziekte. Hij vond dat mensen als viroloog Marc Van Ranst en infectiologe Erika Vlieghe angst aanjagen om de bevolking alert te houden, zodat ze zich aan de regels houden. "Maar ik vind dat niet correct", zei hij daarover in "De afspraak". "Je moet de mensen eerlijk informeren over de situatie van de epidemie".
Afgelopen zondag bleef hij er in 'De zevende dag' bij dat de huidige situatie "er niet is gekomen door versoepelingen", maar omdat mensen bijvoorbeeld zijn afgehaakt door de "dagelijkse angstboodschappen".
Bron: vrtNWS
Enkele bedenkingen:
Het is inderdaad een feit, dat de maatregelen in België niet werken. Er moet een reden zijn waarom de cijfers in België snel stijgen en waarom in Nederland de cijfers minder snel stijgen, terwijl daar de maatregelen veel minder restrictief zijn. Van de zogenaamde 'experts' krijgen we in elk geval géén antwoord.
Lieven Annemans (UGent) heeft gelijk om de coronamaatregelen zoals de bubbel van vijf, de quarantaine van 14 dagen, mondmaskers in scholen en in openlucht in vraag te stellen. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal totaal zinloze maatregelen.
Volgens professor Annemans waarschuwen 'experten' als Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst voor sterk stijgende absolute cijfers, omdat 'dat een gemakkelijk cijfer is'. Annemans vindt dat er nodeloos angst wordt gecreëerd. 'Want daardoor krijg je twee tegengestelde reacties', waarschuwt de professor. Enerzijds voorziet hij dat sommige mensen angstiger zullen worden en niet meer buiten durven te komen, waardoor het risico bestaat dat ze andere gezondheidsproblemen niet meer laten verzorgen. Anderzijds ziet Annemans een groep van mensen die 'doorhebben dat er iets niet klopt' en daardoor een 'foertreactie' ontwikkelen, waardoor ze de regels aan hun laars dreigen te lappen.
Om dat te vermijden, pleit Annemans dus voor maatregelen 'die in proportie staan tot de situatie'. En de huidige situatie laat het beleid toe meer evenwichtige maatregelen te nemen dan de huidige maatregelen, vindt Annemans. 'Ik doe onderzoek naar de kwaliteit van het leven en de kwaliteit van de samenleving. We mogen in de strijd tegen het virus die samenleving niet kapotmaken'.
Tot slot willen wij zélf nog even wijzen op het negatieve effect van chronische stress op het immuunsysteem. 'Experten' - of béter - 'virale alchemisten' zoals een Erika Vlieghe, een Steven Van Gucht en een Marc Van Ranst brengen de mensen met hun onheilstijdingen in een permanente staat van chronische stress.
Chronische psychologische stress verandert de hormoonbalans en beïnvloedt zelfs hoe het DNA tot uiting komt. Ook leidt het tot veranderingen in de hersenen – waardoor men nog alerter en angstiger wordt. Een vicieuze cirkel. Stresshormonen zoals cortisol veranderen het lichaam op celniveau, en beïnvloeden hiermee een groot aantal vitale functies waaronder grote delen van het immuunsysteem.
Stress werkt zo direct in op het ontstekingsprofiel van het lichaam en is medeverantwoordelijk voor het verloop van veel ziekten.
De zogenaamde 'experten' zijn dus zélf een onderdeel van het probleem!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten