BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 22 oktober 2020

De 700+ medewerkers van Sciensano (kostprijs 76.199.120 euro per jaar) slagen er niet in om de coronacijfers op een rijtje te krijgen

Gezondheidsinstituut Sciensano zou moeten vrijgeven hoeveel covidpatiënten in ieder ziekenhuis liggen én hoeveel er sterven. Dat adviseert de commissie die de toegang tot overheidsdocumenten bewaakt. Sciensano weigerde dat eerder. Bewindslui, experten en wetenschappers klagen al langer dat Sciensano bepaalde coronadata niet wil lossen "wegens de privacy". Die terughoudendheid vertraagt de aanpak van de pandemie.

Tijdens een onderzoek naar kwaliteit in de zorg van COVID-patiënten stootte de VRT-redactie op een weigering van Sciensano om sterftecijfers in ziekenhuizen vrij te geven. Ook toen ze een beroep deden op de wet van openbaarheid van bestuur kregen ze die cijfers niet. Sciensano argumenteerde dat het belang van de openbaarheid niet opweegt tegen de bescherming van de bevolking. En ook: het vrijgeven zonder context zou tot misvattingen kunnen leiden.

N-VA-parlementslid Frieda Gijbels vroeg de sterftecijfers ook op. “Zeker in zo'n crisis heeft de burger recht op transparantie”, zegt zij. Sciensano weigerde, onder meer op basis van "de privacyregels". De Commissie voor Toezicht tot Bestuursdocumenten (CTB) stelt nu dat voldoende informatie in de coronacrisis essentieel is. Knack bracht het nieuws dat de CTB adviseert dat Sciensano moet delen hoeveel COVID-patiënten en overlijdens ieder ziekenhuis telt. Want, zo argumenteert de CTB: “Er is wel degelijk een zwaarwegend openbaar belang gediend met de openbaarmaking”.

Bron: vrtNWS

Iedereen wéét dat de Belgische, federale, 'wetenschappelijke' instellingen al jarenlang vierkant draaien. Deze instellingen worden verteerd door geruzie, vetes, politieke spelletjes, machinaties allerhande, gekonkel, vriendjespolitiek en een jaren '50 ambtenarencultuur waarbij 'De Collega's' klein bier zijn.
De Belgische, federale, 'wetenschappelijke' instellingen doen al jarenlang geen ernstig wetenschappelijk onderzoek meer, en zijn daartoe ook niet in staat, maar zij zijn net het schaamlapje voor de politiek om 'wetenschappelijk gefundeerde beslissingen' te nemen. In het kader van de coronacrisis probeert de politiek natuurlijk de 'wetenschappelijke' dictatuur door te drukken met behulp van Sciensano. De zogenaamde 'experts' van Sciensano zijn de 'wetenschappelijke' prostituees van de politiek die met list, leugens en puur bedrog het ongrondwettelijke beleid van het regime pseudowetenschappelijk trachten te onderbouwen!

Afschaffen die handel en stel deze lieden verplicht te werk in de ziekenhuizen!


1 opmerking:

Anoniem zei

Ambtenaren mentaliteit uit de jaren 50?

Ik denk niet dat u daarmee er ver naast zit.

Om opnieuw de beurs als vergelijking te gebruiken; Sciensano publiceert haar cijfers op dezelfde wijze de beurs haar noteringen in de jaren '70 publiceerde. Misschien nog de jaren '80, maar dat is de tijd dat Quants en computers hun opmars begonnen te maken en in de jaren '80 is de beurs onherkenbaar verandert, en is blijven veranderen.

Een verandering die ze bij Sciensano nog moeten doormaken. Sciensano is in ieder nog niet de 21ste eeuw binnengestapt, ook al staan er nu computers op tafel. ze zullen ze alleen voor email gebruiken, en surfen, en hun drukke agendas, om vakantiedagen bij te houden.

En hum... is dat echt? 700 personeel? Amai. En dat is alles wat die kunnen? Daar moeten er minstens 600 zitten die de hele dag geen hand van zich leggen.

Ik zeg het al 10 jaar. Je moet ministeries en overheidsinstellingen binnenstappen, en de email servers (en koffiezet) uitschakelen, en iedereen die niet kan doen alsof hij/zij/het iets te doen heeft, vliegt buiten. Overheids budgettair tekort opgelost.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------