BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 19 januari 2023

Jens Stoltenberg (NAVO) op 18-01-2023 in Davos: "Wapens zijn de weg naar vrede"


Betekent dit ook dat de NAVO (kleine, tactische) kernwapens
aan Oekraïene zal leveren?


"Quos Deus vult perdere, prius dementat".

of

"Degenen die God wil vernietigen, berooft Hij eerst van hun verstand".

of

Mat. 26:52  "Allen, die het zwaard trekken, zullen omkomen door het zwaard".

of

Luc. 4:33-34  Eens was er in de synagoge een man, met een onreine,
duivelse geest. Hij riep met luider stem: Wel, wat hebt Gij met ons te maken,
Jezus van Názareth? Zijt Gij gekomen, om ons in het verderf te storten?


Met andere woorden, een pact met de Duivel leidt altijd tot zelfvernietiging.

In deze zin is het Collectieve Westen 'goed' bezig!



4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het WEF en het Monster van Frankenstein.

Percy Shelley, zijn vrouw Mary, tezamen met Lord Byron en diens vrouw Claire, tourden Europe in 1816. Omwille van zware regen zaten ze vast in een villa in Cologny, aan de oevers van het Meer van Genève. (Cologny is ook waar vandaag het hoofdkwartier van het WEF is)

Om de verveling te doorbreken, besloten ze een wedkamp te houden om te beslissen wie het griezeligste verhaal kon schrijven. Dat was de aanleiding voor Mary Shelley om het verhaal 'Frankenstein, the Modern Prometheus' te schrijven.

Om de gelegenheid te herdenken, organiseert het WEF jaarlijks een conferentie in een Zwitser skioord, waar de delegaten zelf pogen het griezeligste verhaal te vertellen.

En waarlijk, ze slagen daar zeer goed in.

Vele mensen kijken naar het WEF met een bepaald afgrijzen.

Echter ik denk, omdat veel van wat die mensen zeggen zo ongelooflijk idioot is, het WEF niet serieus te nemen is.

Altijd maar die eind-vd-wereld voorspellingen die maar niet uit willen uitkomen.

Al Gore voorop;

Niet ontmoedigd door eerdere gefaalde voorspellingen heeft Al Gore gezegd, dat de hoeveelheid koolstof dioxide die dagelijks uitgestoten wordt, gelijk staat aan het ontploffen van 600 atoombommen (dagelijks) en het voorspelt "Kokende oceanen" en "regen-bommen". Bijbelse proporties dus.

Die lui zijn niet serieus te nemen, en het enigste ze doen, is elkaar geselverhalen te vertellen.

Niet dat de Chinezen onder de indruk zijn; die zijn direct na de speech van Zelensky vertrokken zonder eerst uitbundig te juichen en klappen.

Het WEF wil zich maar met de Chineze aanleggen, maar de Chinezen willen niet goed.

Een geheimpje.

De Chinese president Xi, is eigenlijk een slachtoffer van de Industriele Revolutie van Mao. Xi, is zeer westers in de traditionele zin van het woord, en gelooft in prive eigendom als enigste middel om welvaart te creëeren. Terwijl het moderne westen ambities heeft die te vergelijken zijn met die van Mao, "Own Nothing Be Happy".

Het Westen en de Chinezen zijn daarom niet meer in staat in dezelfde kamer te zitten.

***

Communistisch China en Rusland zijn creaties van het Westen. Net zoals Frankenstein ben ik bang dat uit afgrijzen van hun creatie, het Westen verlamd is te handelen, terwijl de Createur de creator zal vernietigen. Niet omdat de Chinezen dat zo hoogstnodig wil, maar omdat China geen keuze gaat krijgen.

Anoniem zei

Jens Stoltenberg, overigens uit één van de kleinste lidstaten van de NAVO, uit Noorwegen, is een apparatschik zoals uit het leerboek.
Een grote mond, zeer luid, zonder eigen intelligentie en alleen een grote spreekbuis voor zijn chefs in Washington.
Noorwegen is overigens één van de vier NAVO-landen (verder USA, Canada en Denemarken/Groenland) die een directe grens met Rusland hebben- in Spitsbergen en in Finnmarkeh, de laatste overigens tamelijk doorlaatbaar (voor 1,5 jaar fietsten er daar 1500 asylzoekenden over de grens mer roestige 5e hands-fietsen (en moesten dan na 4 maand met nagelnieuwe noorse fietsen terugfietsen... :-) ).

"Much adoo about nothing"
Het inzetten van taktische kernwapens in het Oekraîeneconflict is zinloos en contraproductief, en wel voor beide zijde:
voor Rusland, omdat de fall-out direct voor de eigen grens resp. in het nu bevrijde nieuwe staatsgebied plaatsvindt en de bestaande glaciszone niet versterkt.
En voor het westen, omdat in dit geval direct de hoofsteden Washington en London en Toronto/Montreal bestookt worden.
Veel interessanter zouden in deze taktische context chemische en biologische wapens zijn.
Daar wordt door beide zijden akribisch op gekeken en ervoor gewaarschuwd.

Het inzetten van tanks is nutteloos.
De britten hebben wel 14 Challenger 2 gestuurd: in woestijn-uitvoering, met extra-stofzuiger tegen woestijnzand, uiterst zwaar (76-82 ton) en met een zeer kleine reikwijdte 8250 km).
Kortom, op de moerassige grond in de zuidelijke Oekraîene (4 m diepe humus), en door de dynamitering der Dnjepr-dijken totaal zompige bodems, de absolute niet.
Verder bedraagt de afstand tussen de Dnjepr (weinige bruggen) en de frontlijn in de Donbass 500 km, zonder beheersing van de luchtruimte en zonder infrastructuur in het "wilde Veld".
Daarenboven hebben de oekraîers zelf in paniek in de eerste oorlogsdagen alle bruggen over de Tetera gedynamiteerd en de west-ossstverbinding reeds ten westen van Kiev buiten werking gezet.
Het oekraîens leger zit vastgenageld bij Kramatorsk-Slowjansk-Artemiijvsk(Bachmut) en komt er niet uit.
Soledar is gevallen, de zuidkust der Oekrîene is bezet, de infrastructuur is totaal kapt, geen electriciteit, geen gas, de buildings koud.
Alle intelligente mensen, de jonge dames voorop, zijn weggelopen.
De facto een reststzaat zonder toekomst en op middelbare termijn zonder bestaansmogelijkheid.
Zo'n staat verdwijnt door verdamping- hij "evaporeert".

Anoniem zei

Hedenavond vrijdag 20 januari 2023 om ca. 21.00: op de grote NAVO-verzameling in Ramstein (D) wordt er wel veel gepalaverd maar is de neiging om veel tanks naar de Oekraîene te sturen, zeer gering.
Terecht.
"Toevallig" werd reeds om 17.00 een klein commentaar van Mark Milley, stafchef van het USA-leger op de persmedia losgelaten, dat "een herovering van de door de russen ingepalmde gebieden uiterst moeilijk en tijdrovend is en er voor dit jaar niet meer inzit".
Klaarblijkelijk heeft de CIA daariets tesamen gebrouwd, dat voor de militairen uiterst onaangenaam wordt en waarbij de veiligheid van de USA direct op het spel kan staan.
Door het gekluns van de oekraîense luchtafweer vielen er al brokken en doden in Polen, en dan ging het zeer snel:
De polen vorderten direct om middernacht de verschijning van de russische ambassadeur op het ministerie van buitenlandse zaken in Warschau, met groot proteste en beschuldigingen en om hem mee te delen, dat Polen nu de NAVO-bondgenootschapsverdedigingscasus ging uitroepen.
Met andere woorden: de NAVO stond met anderhalve voet in de oorlog met Rusland.
De ballistische en intercontinentale atoomraketten stonden in Rusland direct op scherp- en dan werd het bureau van de US-president getelefoneerd, dat (de russische radar boven de Oekraîene is uitstekend) het hier brokken van een foutief afgeschoten oekraîense raket betrof.
Biden is nu wel dement, maar zijn staf verstond direct welke catastrofe dreigde.
Midden in de europese nacht (en late avond in Washington) kwam dan uit Washingtonde melding dat het hier spijtig "friendly fire" van de oekraîeners geweest was en er natuurlijk geen aanval op de NAVO voorlag.
Interessant: het land dat het verst van het gebeuren lag (USA) wist als eerste van de NAVO van de blunder.
Het is nu eenmaal zo: in de USA wil geen mens eigen soldaten offeren om de Donbass, en nog veel minder de Krim, terug te krijgen.
Ook in de EU is het enthousiasme niet zeer groot.
En nog meer: Rusland mobiliseert continu meer troepen, wisselt ze regelmatig uit om aan zoveel mogelijk bataillons gevechtservaring te bezorgen, roteert de bevelhebbers en draait de wapenproductie naar boven.
Alles technieken, reeds bekend van Verdun en in he bijzonder van de 2e wereldoorlog.
Overigens: de russen willen graag, dat et grote en zware tanks uit westeuropa komen:
bij de weinige grote bruggen over de Dnjepr, de lange aanrolwegen over het "Wilde veld", bij een quasi totale dominantie van de luchtruimte boven de Oekraîene, bij de intussen reusachtige mijnenvelden is een massieve tankaanval een geweldige smulpartij voor de russen.
De bruggen over de Dnepr stuk geschoten (deze week werd in Dnipro alias Dnjepropetrowsk reeds een ballistische raket gedemonstreerd), de aanvoerwegen onder vuur, de tanks tegen een bolwerk en een vuurwals aanrollend.
Dat is de reinste zelfmoord.

Anoniem zei

Een kleine up-date na 12 dagen:
Zojuist heeft Biden én Scholz én Strack-Zimmermann (FDP/liberaal-- hardliner tegen de russen) en zelfs Stoltenberg (Hoor! Hoor!) gezegd, dat er geen sprake van is F-16 en andere gevechtsvliegtuigen naar de Oekraîne te sturen.
Een zeer wijze beslissing.
En tegelijkertijd het faktische einde van alle oekraîense dromen over een succesvol tegenoffensief.
Belgiê stuurt 40 Volvo-vrachtwagens en uit het verkeer getrokken lynx-voertuigen met spleten en scheuren in het chassis, andere staten een zootje allerlei met kapotte en verstofte tanks van onderscheiden makelij, Frankrijk wil zijn "Leclerc"model niet meelaten wedijveren in die wedstrijd "Brol & Companie"...
Intussen is Soledarr gevallen, zijn de russische troepen naar het westen doorgestoten en hebben Hladovatne veroverd, en daarmee de grote baan van Slovjansk en Kramatorsk naar Artemivski/Bakhmut gekapt.
Daarmee zijn de stellingen van het oekraîens leger in twee gespleten en dreigt het zuidelijk deel het lot van Dien Bien Phoeen/of stalingrad te ondergaan.
De westelijke media zwijgen overigens sedert 4 dagen totaal over Bakhmut.
Juist zoals de duitsers vanaf einde januari 1943.
Niet meer interessant.
Totaal contraproductief...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------