BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 14 september 2020

De Belgische overheid blijft verder liegen en de bevolking mishandelen:

Universiteit Gent vraagt in open brief om heldere coronacijfers


De ondertekenaars vinden het bijvoorbeeld niet ideaal dat er zo hard gefocust wordt op de besmettingscijfers. Ze willen dat er altijd duidelijk bij verteld wordt hoe groot de geteste groep is. "800 nieuwe gevallen op een totaal van 800 testen", zegt Hoebeke, "is natuurlijk nog wat anders dan 800 gevallen op 8.000 testen. Laat ons de info bevattelijk maken, zodat mensen weten wat ze waarom doen."

De positiviteitsratio (het aantal positieve SARS-CoV-2-testen ten opzichte van het totaal aantal uitgevoerde testen)  is een relevantere parameter dan het aantal bevestigde besmettingen. Maar ook dit cijfer dient genuanceerd te worden, vermits het evenzeer afhankelijk is van de gevolgde teststrategie: de positiviteitsratio hangt af van wie wel of niet getest wordt; hij is slechts een weergave van de infectiegraad binnen de geteste populatie. Op dat vlak is er momenteel geen transparantie.

De ondertekenaars vinden ook dat de cijfers niet noodzakelijk transparant zijn. Zo is het niet duidelijk tot welke groepen besmette personen behoren en of die ook onderliggende factoren - diabetes bijvoorbeeld - vertonen. En dat kan dus allemaal beter.

Steven Van Gucht van Sciensano, dat elke ochtend de cijfers publiceert, is het niet eens met deze stellingen. Niet enkel zegt hij dat alle cijfers wel degelijk voorhanden zijn, hij vindt de open brief ook niet de juiste manier van communiceren en denkt dat zoiets de steun bij de bevolking vermindert. [Alsof de bevolking die liegende bende van wetenschappelijke prostituees daar in Brussel nog zou geloven!]

Bron: vrtNWS


Klachten over te scherpe wattenstaafjes bij testcentra:
"Bloedneuzen in helft van de gevallen"

De wattenstaafjes aangeleverd door een Waals bedrijf aan de corona-testcentra zouden bij heel wat volwassenen en kinderen ongemakken veroorzaken. Dat meldt het gespecialiseerde medisch magazine Medi-Sphère. Volgens artsen veroorzaken ze bij de helft van de patiënten neusbloedingen.

De door de overheid geleverde wattenstaafjes zijn te scherp en snijden, klinkt het. Ook zijn ze volgens de artsen niet soepel genoeg en breken ze te snel. Artsen zouden ze daarom niet meer gebruiken bij kinderen en volwassenen die bloedverdunners nemen.

In een reactie aan Medi-Sphère wijst de leverancier van de staafjes, het bedrijf Any-Shape, er op dat duidelijk is aangegeven in de bijsluiter dat de staafjes niet bedoeld zijn voor kinderen of patiënten die bloedverdunners gebruiken. Sommige artsen in de testcentra spreken ook over tekorten, maar bij bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) ontkent men dat er een tekort aan wattenstaafjes is.

Bron: vrtNWS


Vereniging huisartsen luidt alarmbel door coronadrukte: "Water staat ons aan de lippen en het wordt alleen maar erger"

De vereniging van huisartsen Domus Medica luidt de alarmbel. Door het grote aantal coronatesten en de vele vragen daarover staat het water hen aan de lippen, klinkt het. "En de situatie voor huisartsen zal alleen maar erger worden de komende weken", zei Roel Van Giel van Domus Medica in "Terzake".

Bron: vrtNWS

Het is duidelijk, dat wanneer men de testcapaciteit voor de PCR-test wil opdrijven van 30.000 per dag tot 100.000 per dag, dat dat onmogelijk is. Nog los van de duizelingwekkende kosten, men heeft simpelweg het personeel niet om al die testen uit te voeren!

De corona-testketen met de vele vals positieve resultaten zal eerder vroeg dan laat als een overjaarse pudding in mekaar klappen!


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mark Twain zei; “Als ik een idioot zou zijn, en een volksvertegenwoordiger … maar ik val in herhaling.”

Opnieuw, dit is niets nieuws voor diegenen die regelmatig dit blog lezen. Reeds een dikke maand geleden heb ik in de commentaren erop gewezen dat Van Gucht een idioot is, dat hij, ondanks het doelgericht op zoek te gaan naar positieven onder de zieke bevolking, en zij die met reeds-bevestigde positieven in contact zijn gekomen, er nog niet in slaagt veel nieuwe positieven te vinden.

Wie beseft er nu nog niet dat indien je naar positieven PCR tests op zoek gaan onder dat deel van de bevolking dat ziek is, je de statistiek verdraait? Het is niet alsof ze op zoek gaan naar positieven onder de gezonde bevolking.

Ik geloof dat ik dat geschreven heb ter gelegenheid van de vorige open brief van een professor aan de wereld in het algemeen. Ik heb er toen ook aan toegevoegd dat die brief, net zoals deze, veel te braaf is, en dat de diplomas aan Belgische Universiteiten totaal waardeloos zijn. Steven Van Gucht is toevallig ook professor aan dezelfde Universiteit waar ook deze brief uit afkomstig is. --- En dat voor een Liberale Universiteit.

Misschien dat Mark Twain gezegd moest hebben; “Als ik een idioot ben, en een Belgische professor… “ Maar nu val ík in herhaling.

Ik zal iets nieuws zeggen;

De laboratoria zijn belanghebbende partij in het Coronatesten. Eén cijfer dat ik graag geweten zou hebben is voor hoeveel honderdduizenden Euros die labos dagelijks aan facturen versturen.

Die gaan nooit de melkkoe die de gouden eieren legt doden. Die hebben er baat bij dat ze nu en dan een positief vinden, anders zou de crisis ten einde zijn. Dat zou voor hen het slechtste nieuws ooit zijn. Die crisis moet tot in der eeuwigheid uitgerokken worden; onder het concept van Perpetual War for Perpetual Peace.

En ik ga ook een toekomstvoorspelling maken, zodat ik over een maand opnieuw kan zeggen; “ik heb het reeds een maand geleden gezegd”.

De kaart van Europa wordt steeds order en de grenzen zullen gesloten worden, en om nog te mogen reizen ga je een negatieve test nodig hebben voor je vertrekt, en een negatieve test wanneer je aankomt. En je mag daar een €125 à €150 elk voor betalen – zonder tussenkomst van het ziekenfonds. (Dit is al de situatie in verschillende Europese landen)

En dat de huisartsen maar niet te hard klagen over “water aan hun lippen”. Wanneer je een waterlek hebt, moet je de hoofdkraan dichtdraaien. Wat willen de huisartsen? Dat er situatie komt, waarin de voorgeschreven PCR test niet langer 100% door het ziekenfonds terugbetaald wordt? Dan heb je een situatie waarin het laboratorium de prijs zelf kan bepalen, en dan zal je snel aan €100 per test komen, voor eigen rekening.

Anoniem zei

“The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way and you will see the brick wall at the back of the theater.” -Frank Zappa

Anoniem zei

Het grootscheeps testen in het wilde weg brengt helemaal niets nuttigs- integendeel: het wakkert de paniek en het blinde actionisme nog meer aan.
De huidige PCR-tests zijn allemaal op RNA van vleermuis-coronavirus gebaseerd; dat heeft een grote structurele verwantschap met katten-corona, dat bij mensen dikwijls aangetroffen wordt en hoegenaamd niet pathogeen voor de mens is.
Het SARS-Cov2- virus bezit echter ook fragmenten van HIV, klaarblijkelijk mee ingesmokkeld om het ganse ding gevaarlijker te maken.
Dat is niet goed gelukt, maar kleven doet het nieuwe virus wel goed.
DE huidige PCR-tests detecteren de HIV-componente helemaal niet.
De kunstmatige structuur van het SARS-Cov2-virus is ook de oorzaak, dat RNA-resten van dit virus zeer lang in de lymphoide organen en de ring van Waldeyer (Keel- en neus-lymphatisch weefsel) als biologische blijven liggen en ook veel later (japanse en zuidkoreaanse studies: tot 6 weken) aangetroffen worden.
De PCR-test is dan positief maar de patient helemaal niet ziek.
Vals-positieve patiênten zijn er dan ook bij de vleet.
Zelfs bij een juist-positieve PCR-test is niet bewezen, dat het om SARS-Cov2 gaat: het kan ook een ubiquitair katten- of vleermuisvirusstukje zijn.
Nog meer: bij de huidige doordrenking van de dicht behuisde bevolking in westeuropa en bij de steekproefresultaten van de VUB (april 2020) van 8%, in Noorditaliê (april 2020) 15% en New York (mei 2020) van 15% en in Heinsberg (februari-maart 2020) van 10% is de waarschijnlijkheid om na een eerste positieve PCR-test enige weken/maanden later opnieuw met SARS-Vov2-virus besmet te worden en opnieuw positieg getest te worden, tamelijk groot.
Uiteindelijk zou iedereen alle twee weken moeten getest worden- waarmee de medische sector nu helemaal overbelast wordt.
Dat is nu juist dat, wat de poster @Wim steeds probeerde te vermijden :-) LOL
Overigens: of een doorgemaakte SARS-Cov2-infectie een immuniteit achterlaat, is ver van zeker:
Aan corona ziekgeworden en gerecupereerde jonge katten sterven op oudere leeftijd niet zelden dan toch aan deze ziekte.
De late gevolgen van een zwaar covid-verloop wijzen steeds meer in die richting: voortschrijdende longfibrose, lever- en nierenfunctiestoornissen zijn op gemiddelde en lange termijn klaarblijkelijk dodelijk.
uiteindelijk wordt hier een reusachtig en zeer duur spektakel gemaakt zonder enig nut.
Het geld van de belastingbetaler wordt verkwanseld.

Anoniem zei


Steven Van Gucht is een wetenschappelijke bedrieger.
Waarom men plots van het aantal "corona-doden" (nu ja: autoptisch bewezen werd daar niets) bij de "Sciencano" nu plots naar het "aantal besmettingen" overging om het corona-circus verder te voeren, heeft hij nooit niet gezegd.
Onvergetelijk de eigen uitspraak van Van Gucht (aangesproken op de onredelijkheid van het dodenaatal "corona-doden" in Belgiê): " Het was zeer goed om het dodenaantal zo hoog te schroeven omdat er anders nog veel meer doden zouden gevallen zijn" (sic).
Knettergek.
De mortaliteit bij een infectieziekte hangt van de gevaarlijkheid van het virus af, niet van het gelul of de orakels van Van Gucht en Van Ranst.
Van Cathy Berckx en de politie van Roeselare en uit Blankenberge hoort men overigens niet veel meer.

Anoniem zei

Van Gucht liegt. Sciensano publiceert alleen PDF bestanden met grafiekjes.

Dat betekent dat helemaal geen cijfers voorhanden zijn, alleen tekeninkskes. Je ziet dan zo een balk diagram, waar de balk ergens tussen de (bv) 140 en 160 zit. Dat is nutteloos. Dat is geen data, dat is een tekening. Er zit evenveel data in zo een grafiek dan in de tekening die een klein kind van papa, mama en de poes maakt

Sciensano moet de datasets publiceren, en dan kunnen grote mensen de calculus doen, en controlleren of de besluiten die zij trekken wel met de data overeenstemmen.

Weet je; de banken doen dit. JP Morgan Research, of Deutsche Bank Research. Ook Rabo Bank Research voeren de officiële data in hun eigen systeem, en de Covid-19 rapporten van de bovenstaande banken zijn 10 keer meer informatief dan die van Sciensano.

Als ik zin en tijd had het allemaal te lezen zou ik de cijfers wel vinden.

Zoals dit rapport.
https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/COVID-19_THEMATIC%20REPORT_COVID-19%20HOSPITALISED%20PATIENTS_NL.pdf

Het staat vol cijfers, maar allemaal verborgen in langdradige tekst, zonder context.

Eén citaat;
“De helft van de gehospitaliseerde patiënten was ouder dan 71 jaar (leeftijden tussen 0 en 104 jaar) (figuur 4). Meer dan de helft van de opgenomen patiënten was tussen de 50 en 79 jaar.”

Probeer dat eens te begrijpen. Appelen en peren vergelijken kunnen ze goed.

Anoniem zei

Een prachtig staaltje van bedriegerij met infectiecijfers, dan ook nog verrekend relatief op de lokale bevolking, en de steeds meer nagewezen onschadelijkheid van dit "corona-virus" voor de mensen is de beierse hoofdstad München (ochtendbericht vandaag 18 september 2020 om 08:02)

https://www.tz.de/muenchen/stadt/coronavirus-zahlen-muenchen-statistik-chaos-einwohner-sieben-tage-inzidenz-reiter-rki-kritik-zr-90046820.html?utm_source=pushwoosh&utm_medium=push&utm_campaign=webpush

Het "Robert-Koch-Institut" in Berlijn alias de duitse "Sciensano" gebruikt hier totaal verouderde inwonercijfers van 2018 (iedere scholier is beter);
de klap op de vuurpijl (en door alle mainstreampolitiekers doodgezwegen) is wel, dat de laatste "coronadode" in München (1,54 miljoen inwoners) op 10 augustus 2020 stierf;
sedert 39 dagen is er dus geen mens meer aan dit naar de mainstream zo gevaarlijke virus gestorven.
Op dit moment zijn er maar 15 (vijftien) mensen met "corona" gehospitaliseerd, en liggen er maar 4 (vier) op intensieve zorgen.
@Wim, jongen, dat is geen "overbelasting van de klinische sector", dat is overigens ook helemaal geen "pandemie": dat is een reusachtig indoctrinatiesysteem met ontwikkeling van een dictatuur.
München doet het namelijk naar zeggen van de overheid uiterst slecht:
het aantal besmettingen neemt sedert weken continu toe, er komen steeds meer grote betogingen en de politie is aan de lopende band bezig om met de matrak gehoorzaamheid bij de jeugd te leren en boetes en bekeuringen op te schrijven.
Bij de laatste betoging op de Theresienwiese cirkelde een helicopter de hele tijd boven de mensenmassa's om te documenteren dat er demonstranten geen mondmasker droegen :-) LOL
(Hoe men nu met absolute zekerheid op die grote afstand fotografisch tussen de gezichten van niet-maskerdragende zwarten met zwarte maskerdragende donkerkleurigen onderscheiden kan, is mij niet helemaal klaar, zeker niet bij sluiermaskers)

Daar werd onnodig zeer veel CO2 geproduceerd ...

De politici daar zijn ondertussen uiterst woedend en gaan op elkaar los LOL :-)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------