BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 24 juli 2020

Mondmaskers creëren een gevoel van schijnveiligheid


De literatuur over het effect van het dragen van niet-medische mondmaskers in de openbare ruimten is niet eenduidig en de resultaten uit de beschikbare studies spreken elkaar tegen.

Niet-medische mondneusmaskers dragen mogelijk enigszins bij aan het beperken van verspreiding van COVID-19 door presymptomatische patiënten in openbare ruimten waar voldoende afstand houden niet altijd mogelijk is (source control); belangrijk daarbij is dat het effect groter is als meer mensen een masker dragen.

Niet-medische mondneusmaskers beschermen de drager ervan in zeer beperkte mate; is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de materialen die gebruikt zijn, de mate waarin het masker aansluit op het gezicht en het draagcomfort.

Plastic kappen, de zogenaamde face-shields zijn mogelijk een praktisch alternatief voor mondneusmaskers die de drager van de kap beschermen bij contact direct face-to-face contact met mogelijke COVID-19 patiënten. Deze kappen zijn mogelijk minder efficiënt in situaties waar virusdeeltjes vanuit verschillende richtingen kunnen komen zoals in het openbaar vervoer omdat de kap niet volledig aansluit op het gezicht.

Door de beperkte bescherming is mondneusbescherming niet geschikt als vervanging van social distancing, hygiënemaatregelen en (thuis)isolatie van patiënten met klachten.

Mondneusbescherming kan als aanvullende maatregel de aandacht voor social distancing en hygiënemaatregelen versterken.

Mondneusbescherming kan echter ook een gevoel van schijnveiligheid creëren waardoor andere maatregelen niet goed meer opgevolgd worden. In dat geval kan het gebruik van niet-medische maskers die maar een beperkte bescherming bieden leiden tot een toename van infecties met COVID-19.

Bron: RIVM

Link:

https://www.rivm.nl/documenten/covid-19-toepassing-mondneusmakers-openbare-ruimten



De politiek beïnvloedbare WHO


De WHO adviseert wel om niet-medische mondmaskers te dragen op plekken waar in de openbare ruimte overdracht plaatsvindt, ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs.

Die WHO-adviezen worden bediscussieerd in een groep deskundigen. "De WHO heeft zijn standpunt niet om wetenschappelijke redenen veranderd, maar onder politieke druk en druk van de publieke opinie", zegt Andreas Voss. Hij zit in de WHO-expertgroep, is hoogleraar aan het Radboudumc en hoofd microbiologie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Voss is tegen een mondkapjesplicht. "Dat moet mensen er niet van weerhouden om ze te dragen als ze zich daardoor veiliger voelen, maar wetenschappelijk gezien zie ik geen extra bewijs." Vaak gelden ook meerdere maatregelen tegelijk, waardoor het lastig is om te bepalen wat het effect van één specifieke maatregel is. "Een mondmasker is niet dé oplossing", zegt Voss. "We moeten ons aan de andere maatregelen blijven houden."

Bron: NOS

Link:

https://nos.nl/artikel/2341669-rivm-past-advies-mondkapjes-voorlopig-niet-aan-nut-niet-bewezen.html


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je suis votre visiteur unique du Zambie.

Momba Pombaksa

Anoniem zei

De hysterische heisa rond de coronavirusinfectie met de autoritaire virologengoeroes en de paniekerige en prutsende poltici komt steeds meer in de kritiek.

In Zwitserland, steeds een bevolking van gezond mensenverstand en met een zeer fijn gevoel voor persoonlijke vrijheid, gromt het geweldig.

https://de.sputniknews.com/politik/20200727327574446-corona-krise-sars-cov-2-weniger-gefaehrlich/

De hoofdinfectioloog van het Spital St.Gallen (één der grootste en beroemdste klinieken aldaar):
- Het Covid19-virus is veel minder gevaarlijk dan aanvankelijk gedacht.
- De uitgaansverboden en het dragen van mondmaskers in het publiek zijn niet meer nuttig:
Het virus laat zich daardoor niet meer uitroeien.
- Het is veel meer aangewezen, een "collectieve immunisatie door globaalinfectie " na te streven, met zwaartepunt op de jeugd en de jongere generaties, waar het virus naar alle ervaring bijna geen schade aanricht; en alleen de door ziekte en medicamenten bedreigde personen te beschermen en preventief te isoleren.
(N.B. strategie van Nederland, Zweden, Sloveniê, Hongarije en Slovakije).

Belgiê begaat nu weer kapitale fouten, en weer onder de invloed van Marc Van Ranst.

Bijzonder treurig: Franky Vlieghe werd in Roeselare op 25 juli 2020 wetenschappelijk totaal onzinnig tesamengeslagen en met pepperspray besproeid.
Achteraf bezien was de politieagent inderdaad een "fascist en een nazi".
De burgemeester van Roeselare Kris Declercq (CD&V) was tevoren reeds een kluns (aanstelling van onrijpe personen als politieagent) en achteraf werkelijk stapelzot.
Burgemeester Kris Declercq postte midden in de shitstorm een tweetbericht om "tot begrip op te roepen" enz.
Dezelfde tekst had ook de burgemeester van Kandahar in Afghanistan kunnen schrijven, wanneer een Talibanordehandhaver een vrouw die geen gezichtssluier droeg, tesamengeslagen had.
Kwestie van begrip en respekt voor de Koran en de Sharia.

Een knettergekke troep imbecielen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------