BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 30 juli 2020

Avondklok in de provincie Antwerpen is totaal buitenproportioneel

Gouverneur Cathy Berx draagt een verpletterende verantwoordelijkheid

Kennelijk heeft gouverneur Berx geen enkele notie van het begrip 'rechtsstaat'

































Grondwettelijk gezien kent België geen noodtoestand


Daarin toonde de constituante van 1830 een sterker vertrouwen in de rechtstaat dan de opstellers van het EVRM 120 jaar later, die een uitzonderingsregime toelieten in artikel 15. Het is de Grondwet zelf die zijn gehele of gedeeltelijke opschorting verbiedt (artikel 187). In oorlogstijd geldt weliswaar de krijgswet, althans volgens de besluitwet van 1916. Dan kan het leger zonder gerechtelijke controle onder meer nachtelijke perquisities en lichamelijke doorzoekingen verrichten, alsook vreemdelingen verwijderen uit plaatsen waar zij schadelijk zouden kunnen zijn. De meeste constitutionalisten stellen grote vraagtekens bij de grondwettigheid van deze besluitwet, die weliswaar is gevalideerd door een cassatie-arrest van 1940.

In elk geval geldt deze uitzondering hoogstens wanneer de staat van oorlog of de staat van beleg in voege is. Daarbuiten kan er in België geen noodtoestand worden uitgeroepen, wat inhoudt dat de grondwettelijke rechten en vrijheden in alle omstandigheden van kracht blijven.


Cijfers Sciensano


Uit de cijfers van Sciensano blijkt, dat de situatie nu op geen enkele manier te vergelijken is met de situatie enkele maanden geleden. Een avondklok valt dan ook op geen enkele manier te verantwoorden!

Link:

https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/COVID-19_Daily%20report_Annex_NL.pdf





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een krantenkop die vanmorgen bovenaan de webpagina van DeRedactie stond en ondertussen alweer ergens in het archief verdwenen is - waarschijnlijk omdat de komende avondklok van Brussel belangrijker is, is

dat de Belgische economie in het eerste kwartaal van 2020 met 12% gezakt is. Dat is dus de periode tot 31 maart, met maar 2 weken lockdown. Niet eens inlcuis de periode april en mei - de periode van de lockdown - en juni. Dat nieuws komt pas over 3 maanden.

Ook al spreekt de economische pers te pas en vooral te onpas in superlatieven, voor deze gelegenheid blijkt de VRT er moeite mee te hebben te melden dat dit DE GROOTSTE inkrimping van de Belgische economie ooit is. Het ergste kwartaal ooit. Ernstiger dan eender welk kwartaal uit de Great Depression van de jaren 1930. Nog zo een deuk - wat te verwachten is aangezien de data voor april en mei nog niet meegeteld zijn - en de economie zal op 6 maanden tijd meer ingekrompen zijn dan tijdens de 2 jaren van economische contractie tijdens de Great Depression.

Ik kan de ernst niet genoeg benadrukken. De economie moet nu reeds 25% groeien, om terug te raken waar de economie 6 maanden geleden stond. Met het soort groei uit het voorbije decenium van 0.04% per jaar, kan dat een tijdje duren.


De VS rapporteert soortgelijke cijfers voor bruto nationaal product, en tegelijkertijd 50% permanente werkloosheid. Bijna 2 keer zo erg als de werkloosheid tijdens de zwartste periode van de Great Depression.

Ik zeg het opnieuw; de depressie die de lockdown veroorzaakt heeft, overschaduwt de Great Depression, en ik denk dat we terug moeten naar de economische crisis van 1425 om iets te vinden met dezelfde ernst.



Heeft iemand al het aantal nullen kunnen tellen in het cijfer van het belgische begrotings tekort?

Een beetje belasting hier en daar zal daar niets aan doen, een avondklok evenmin. Maar die avondklok is als oefening om zich op de komende bevolkingsopstand voor te bereiden.

Belangrijkste punt hier, is dat de machtsstructuren altijd zichzelf zullen beschermen.

Dat is de constante uit al de maatregelen die men genomen heeft het virus in te perken - de machtsstructuren beschermen. Het is alsof "Virus" als synoniem gebruikt wordt voor "Bevolking". De bevolking is het grootste probleem voor de machtsstructuren.

Anoniem zei

Dit artikel met foto van Cathy Berx dateert donderdag 30 juli 2020.
Acht dagen later, op 7 augustus 2020 trekt Cathy Berx de avondklok weer in.

Militair uitgedrukt:
Cathy Berx is op een landmijn gelopen.
Knock-out.

De komende generaties in Belgiê kunnen in deze acht dagen zien hoe de dictatoriale gezinning gepaard met onwetenheid en bloemige woorden en gezever door knalharde feiten, vakkennis en dapper journalisme uit het veld geslagen werd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------