BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 24 juli 2020

De ongrondwettelijke corona-lockdown was een blunder en een totale mislukking


Men spreekt nu van de 'tweede golf'.

Maar, aangezien het corona-virus nooit is weggeweest, is dit nog steeds de 'eerste golf'.
De lockdown heeft de eerste golf onderbroken, maar zeker niet gestopt.

Wat voor zin had die waanzinnige lockdown dan?
Denkt men nu wérkelijk de verspreiding van een virus te stoppen?

We bevinden ons nog steeds in de eerste golf!


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk is er geen "tweede golf".
Aangezien het virus niet muteert (totnutoe werd er nooit een wezenlijke verandering aan het virus vastgesteld tussen november 2019 en nú) is er ook geen enkele reden, waarom er een "tweede golf" zou komen.
De nederlanders en de zweden, die voor de "collectieve immunisatie" van de bevolking opteerden, kunnen helemaal geen "tweede golf" beleven- ze zitten nog steeds in de "eerste golf".
De steekproeven met antistoffentests tonen einde maart 2020(VUB) een infectiecontact van 8% der bevolking, in Noorditaliê en in New York na 4 weken 15 %.
Voor Belgiê kan men zo rekenen dat ca. 10% der bevolking geînfecteerd is(1,2 miljoen personen); 20% der bevolking is jonger dan 20 jaar en daar richt het covid19-virus zo goed als geen schade aan (2,4 miljoen personen).
Russische veldstudies toonden, dat ca. de helft der mensen een zeer goede spontane weerstand tegen coronavirussen heeft.(Dat correspondeert ook met de prevalentie van corona bij katten op boerenhoven (tussen 0 en 80%) en met de bevindingen in Noorditaliê( hoofdzakelijk in de Povlakte).
Met andere woorden: de "collectieve immunisatie" van de belgische bevolking loopt op volle toeren en is in ca. 2 jaar afgesloten.
Nog meer: de "collectieve immunisatie" is niet meer te stoppen.
Een "tweede lockdown" brengt dan ook niets om de "epidemie" te beînvloeden.
Echter: zoals de Nationale Bank van Belgiê deze week meldde, is het spaargeld van zeer ele families op (La Libre Belgique 22.07.2020).
Voor deze families is de lockdown dan het financieel-economisch doodsoordeel.

Anoniem zei

Het ganse hysterische geschrei wegens een "tweede golf" laat vergeten dat het covid19-virus (zoals de meeste coronavirussen) extreem goed kleeft en in clusters optreedt.
(Proficiat voor @The Guardian Angel en kavlaanderen: als eerste in Belgiê en zer dikwijls wezen ze op dit clustern, waarbij dat dan eerst zeer laat door de pers (vooraan La Libre Belgique "super-cluster") en nu sedert 4 dagen ook door "Sciensano" gezegd wodt)
(Dit illustreert zeer mooi het wetenschappelijk karakter van deze "Sciensano-club" LOL )
Zoals door kattencorona bekend, zoals reeds in Heinsberg (Duitsland, Noordrijn-Westfalen), in Noorditaliê, in Madrid en in Sevilla, in München, Stuttgart en Hohenlohe bekend, bijzonder goed in Watermaal-Bosvoorde (Brussel): het coronavirus kleeft.
Watermaal-Bosvoorde scoort na 4 maanden nog steeds torenhoog bij de prevalentie en mortaliteit van covid19.
Covid19 treedt zeer graag bij enggesloten religieuze gemeenschappen op: in Belgiê bij protestantse vrijkerken (uit een vergadering bij Bilbao werd dat virus naar Belgiê geîmporteerd), nu ook bij de joodse, de turkse en de marokkaanse gemeenschap in Antwerpen.
Niet lachen: bij de kerkbezoekers van de tridentijnse mis is in gans Europa niets bekend, de tongcommunie is totaal ongevaarlijk (prospectief onderzocht), wierook en wijwater eveneens ongevaarlijk.
Na een conferentie in Bazel werden vele oude mannelijke gasten achteraf ziek en stierven in groot getal (alle beademd), terwijl in Zwitsrland niet beademd werd en de meeste overleefden.
Intussen zeer beroemd in Duitsland de hot spot bij de grootslachterij Tönnies in Gütersloh, waarbij typisch de kapitale fout gemaakt werd, de quarantaine veel te laat en zo doorlaatbaar als een zeef in te voeren, met ontoereikende desinfectie en een veel te korte sluitingstijd.
Dat is jammer genoeg overal in Westeuropa de regel, in het bijzonder bij de woonzorgcentra en de homes.
Daar kan men met zekerheid een lokaal weeropflakkeren verwachten.
Dat is echter geen "tweede golf van het virus" maar wel de "zoveelste blunder van de regering".
Potuilen, geleid door Van Ranst.
Een echte "Superpeei", om het op zijn brussels te zeggen.

Anoniem zei

1/ Intro

Wel ja, maar je mag niet vergeten dat je met het platdrukken van de curve het uiteindelijke totaal aantal besmettingen, zieken, ziekenhuisopnames, en doden niet verlaagt, maar alleen een lagere piek hebt, maar over een langere termijn uitgerekt. Deze “Tweede Golf” maakt deel uit van de eerste.

Ik zie daar een “Statistische Epidemoloog” in de veiligheidsraad; die trien mocht de wiskunde toch begrijpen achter het platdrukken van de curve. Maar nee hoor; ze pleit voor strengere maatregelen, en daarmee het verder uitrekken in de tijd, van de hele heisa.

Door de lockdown is er een overlast aan potentiële zieken ontstaan, mensen die toen niet besmet zijn geraakt, maar uiteindelijk toch besmet zullen raken. Misschien vandaag niet, maar morgen wel.

Zoals de Romeinse filosoof Cicero het uitdrukte; “Als je vandaag overleeft, leef je alleen om op een andere dag te sterven.”.

We hebben die al maanden terug op deze blog bediscussieert. Kom aan seg - Can we move on?

Anoniem zei

2/ verder

Waar de Trien in de veiligheidsraad omwille van haar wiskundige kennis ook mocht begrijpen is dat Sclerotische, verborgen instellingen die “geoptimaliseerd” zijn voor “lineaire stabiliteit” en “permanente groei”, zijn eenvoudigweg niet ontworpen om zich aan te passen aan niet-lineaire verandering en verstoring van permanente groei.

Kernwoorden: optimalisatie, lineaire stabiliteit, permanente groei

Gebruik toch eens een keer niet-lineaire wiskunde om “over de cijfers te praten”. We zitten niet meer op de kleuterschool hè.

In linaire wiskunde heb per 1 input, 1 output. In niet-linaire wiskunde kan je per input ook 10 outputs krijgen. Of verschillende resultaten voor dezelfe berekening.

Een voorbeeld: per druppel die uit de kraan lekt, vult de emmer zich telkens 1 druppel voller; lineair; totdat de emmer vol is, en dan is er een druppel die emmer letterlijk doe overstromen; niet-lineair. Dat heeft met oppervlakte spanning in water te maken, enz. en zwaartekracht als catalyst, enz.

Platentektoniek in de geologie met aardbeving tot gevolg is ook zo een niet-linair process. Ziektes, de economie, de maatschappij enz, zijn andere voobeelden.

Je kan niet op lineaire wijze over Corona spreken. 1,5 meter versus 5 meter afstand, een bubbel van 5, 10, of 15 personen. Dat is onzin. Omdat je afgezien van first-order effects, ook second-order effects krijgt.

Second order effects van de lockdown zijn,

1/ dat nu mensen lagere immuniteit hebben omdat ze minder fysisch actief geweest zijn, een gebrek aan vitamine D hebben (zon) en firsse lucht en vele zich zorgen maken over hun financiën, werkstabiliteit, en depressief worden. Al deze factoren ondermijnen het menselijk immuun systeem.

2/ wanneer genoeg huurders hun huur niet kunnen betalen, en de verhuurders daarom hun hypotheek niet kunnen betalen, mag de bank wel alles aanslaan, maar dat betaalt hun financiële verantwoordelijkheden niet, en hier en daar is al de een en andere bank failliet gegaan.

3/ wanneer alleen de laagst-betaalden in de Horeca hun job kwijtraken is dat zo erg niet, maar wanneer ze in de top 20% hun job beginnen te verliezen hebben de elites wel een probleem, dan hebben ze met advocaten, boekhouders, ingenieurs te maken, die wel eens de bewijzen kunnen eisen in een rechtzaal, waarom de economie in lockdown moet. Of wanneer het pensioensfonds opdroogt, en die vadsige, totaal verwende gepensioneerden in België, die meer pensioen krijgen dan velen die voltijds werken, hun pensioen kwijtraken, vooral in de hoogste pensioenen van voormalig top-ambtenaren, bv, dan zal men niet meer praten over een bubbel van 10 of 15. Dan heeft men echt een probleem.

LIES, DAMNED LIES, AND STATISTICS zei Mark Twain. Wat die “experts” NU MOETEN beseffen, is dat indien ze liegen, ze zeker moeten zijn dat ze kunnen blijven liegen, om een kans te hebben, dat de massa niet beseft dat er gelogen wordt.

Er is een verschil tussen de massa en het individu. Als individu zeg ik dat ze liegen, maar in massa kan ik alleen stil zwijgen.

Ik bedoel dus, wanneer zelfs de massa zegt dat ze liegen, dan pas zal de corona crisis voorbij zijn.

Anoniem zei

3/ tot slot

Ik ben niet geïnteresseerd in wat er vandaag gebeurd, ik ben alleen geïnteresseerd in de gevolgen, de second order effects want we hebben het begin echt niet gezien. VDe kans om aan Corona te sterven in België is zeer hoog:0.01%, vergeleken met eender welk ander land. Maar de kans dat je aan wat anders sterft is veel hoger. En de kans dat ik ooit zal sterven is 100%. De kans dat de belastingsbrieven zullen blijven komen, ook al val ik zonder inkomen – en zelfs na mijn dood - is ook 100%. Corona is geen probleem dat ernstig genoeg is om over te praten.

En ander second-order effect is dat de natiestaten uit elkaar aan het vallen zijn. België is de-facto al uit elkaar gevallen – zeker omwille van haar gebrek aan federale regering. Het enigste dat België samenhoudt is de nationale bank.

Heel Europa is trouwens de facto uit elkaar gevallen;

Kijk aandachtig naar dit kaartje:

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Wat valt op?

Geen landen meer.

Dat is de European Centre for Disease Control and Prevention. ECDC. Toevallig met een indentieke naam als het Amerikaans equivalent; de CDC.

Ik zie hierin een toekomstig opsplitsen van de Europese landen, met verschillende wetten, belastingsstelsels, sociale voorzieningen. Onder de paraplu van de Europese Commissie – een club niet-verkozen elites, die te kort bij privé supra-nationale raden staan (Office for Foreign Relations, World Economic Forum (WEF) – bekend voor Davos, Bilderberg, de Trilateral Commission, de Club van Rome) Charles Michel of Jean-Claude Trichet is lid van ze alle 5

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------