BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 6 mei 2013

Belgische Nobelprijswinnaar Christian de Duve pleegt euthanasie

De Belgische wetenschapper en Nobelprijswinnaar Christian de Duve (95) is zaterdag uit het leven gestapt. Begin april had de Duve al gezegd dat hij van plan was om euthanasie te plegen.

Bron: De Standaard

De boeken die ik van hem had, liggen intussen al bij het oud papier!

Laat uw geest niet bederven door zulke ongelovige lieden!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is beter om ondubbelzinnige terminologie te gebruiken. Het gaat om geassisteerde zelfmoord.
Weerom wordt een dergelijke dood verheerlijkt en wordt het niet-perfecte leven en het lijden als ondraaglijk voorgesteld. Wat een armoede.
Intellectueel was hij blijkbaar niet in staat om het mirakel van het leven te zien. In de plaats daarvan was er in min of meerdere mate zelfverheerlijking bijvoorbeeld in zijn uitspraak dat hij het abnormaal vond dat politici hem niet consulteerden.
Wat hij deed was volstrekt fout maar het laatste oordeel kunnen wij niet vellen. Het is aan Gods rechtvaardigheid en barmhartigheid en het resultaat voor de ziel van de Duve is voor ons nu een mysterie.

Anoniem zei

En dat allemaal omdat hij uit zijn bed gevallen is...

Anoniem zei

La presse belge célèbre l'entrée en enfer du Prof. De Duve.

Anoniem zei

De Belgische pers 'viert' de intrede van Prof. De Duve in de hel.

Hadrianus zei

Prof. de Duve was een grote geleerde en een minzaam man; ik herinner mij hoe hij ook in de 70er jaren met vlaamse studenten zeer hoffelijk en vriendelijk omging (dat was destijds niet vanzelfsprekend) en hen zelfs aan de UCL bij gelegenheid in het nederlands toesprak.
De bijzondere tragiek van de euthanasie in Belgie en in Nedeland is, dat hier reklame gemaakt wordt voor iets, dat bij gedegen palliatieve geneeskunde totaal overbodig is.
Het is een geweldig falen van de ethiek, van de moraal en op de éérste plaats: van de Kerk, van de geneeskundigen in christelijke dienst, dit probleem niet met engagement, met vakmanschap en met katholieke overtuiging te hebben aangegaan.
Het verrijkende van de palliatieve geneeskunde voor de patient, zijn familie en de behandelenden, de diepe religieuze binding en verknoping daarvan, haar inbedding in de bijbel, wordt in het duitse boekje "Begrabt mich bei meinen Vätern" v. Ingo Th. Sperl (Reutlingen)voorbeeldelijk beschreven- het stamt overigens uit het omveld van de "Zitwake Reutlingen" (voor stervenden).
De moderne westelijke wereld heeft de Calvarie, de Passie, het Kruis buitengesmeten, vergeten- en zelf nu met het existentiele probleem van het lijden en de dood geconfronteerd, door de "Killer-service", het "Doden op Wielen" vervangen:eerst betalen- en geleverd wordt altijd!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------