BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 23 mei 2013

De Standaard: "Waarom kan een pinguïn niet vliegen?"

Vliegen of zwemmen? Zo’n 70 miljoen jaar gelden stond de pinguïn voor deze evolutionaire afweging. Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers van de University of Manitoba.

Het onderzoeksteam bestudeerde de zeekoet, een vogel die nauw verwant is aan de pinguïn. De zeekoet kan bijna net zo goed zwemmen als de pinguïn, maar kan daarnaast ook vliegen.

Het team ontdekte echter dat de zeekoet daar extreem veel energie voor gebruikt. De pinguïnachtige zeevogel moet zijn korte vleugeltjes vliegensvlug op en neer slaan om zichzelf in de lucht te houden. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.

Wellicht had de pinguïn vroeger hetzelfde probleem en moest het dier kiezen voor vliegen of voor behendigheid onder water. Naarmate de vleugels steeds efficiënter werden om mee te zwemmen, werden ze steeds minder geschikt om mee te vliegen.

Uiteindelijk was het beter voor de pinguïn om het vliegen op te geven, waardoor zijn vleugels in kleine flippers veranderden en de pinguïn een uitstekende zwemmer werd.

Bron: De Standaard


Wetenschappelijke toelichting:

Evolutie-aanhangers gaan uit van de foute premissen. Zij nemen aan dat pinguïns ooit konden vliegen. Vanuit dat postulaat stellen zij een hypothese op: "Pinguïns kunnen niet vliegen omdat hun 'vleugels' beter geschikt zijn om te zwemmen." Dit kan wel waar zijn, maar er is geen bewijs dat pinguïns in het verleden ooit hebben kunnen vliegen. Hetgeen deze lieden eigenlijk moeten bewijzen, is hun premisse. Evolutie-aanhangers vertrekken dus van de foute aannames.

De oudste fossielen van pinguïns dateren uit het Eoceen. Deze Eocene pinguïns, die zo een 50 miljoen jaar oud zijn, tonen aan dat pinguïns helemaal nooit in staat waren om te vliegen. De oudste fossielen van pinguïns bewijzen dus dat ze volledig aangepast waren aan hun aquatische milieu.
 
Met andere woorden, we hebben geen bewijs dat pinguïns ooit vliegers waren of van vliegende vogels zouden afstammen. Pinguïns waren blijkbaar zwemmers vanaf het begin. Ernstige evolutie-aanhangers geven zélf toe dat nergens in het fossiele 'archief' er enig aanknooppunt bestaat tussen vliegende vogels en pinguïns.
 
Uit de fossielen blijkt, dat pinguïns 50 miljoen jaar onveranderd gebleven zijn. Dus, weer een bewijs dat hier geen sprake is van 'evolutie', omdat pinguïns al 50 miljoen jaar pinguïns zijn.
 
Het antwoord op de vraag: "Waarom kan een pinguïn niet vliegen?" luidt: "Omdat ze nooit gevlogen hebben!"

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik moest lachen toen ik las dat pinguïns gekozen hebben niet te vliegen. Ze zijn daar te dom voor.

Als ik ze zo bezig zie, hoe ze kilometers van de zee het ijs optrekken om ergens in het midden van het pakijs te paren, hoe ze moeite hebben over obstakels te klimmen, want wandelen kunnen ze evenmin, hoe de mannetjes de winter doorbrengen in een huddle en het ei tussen hun poten uitbroeden, terwijl de vrouwtjes terug naar de zee getrokken zijn, dezelfde kilometers terug naar zee, om er te vissen. De hele winter lang. LOL. Dan komen de vrouwtjes terug in de lente, opnieuw kilometers over het ijs om de jongen te voeren.

Als een evolutiebioloog het over de struggle for life heeft, is dat bijzonder goed in een pinguïn geïllustreerd.

Maar ik zeg, ze zijn dom, en vooral de pinguïns. Konden ze nu echt geen betere plek vinden om te paren en op een ei te broeden.

Het is net het feit dat de mannetjes het ei uitbroeden dat die Gender Theory fanatiekers de pinguïns zo leuk vinden. Maar niemand die zich even afvraagt waar de vrouwtjes de hele winter uithangen.

Anoniem zei

Als een pinguïns "Gekozen" heeft niet te vliegen, de bewuste keuze gemaakt heeft, dan is dat intelligent design.

Jaren geleden hebben evolutie biologen opgegeven nog een serieus bewijs te vinden voor evolutie. De waarheid omtrent het geraamte van Lucy, een hybride geraamte dat samengesteld is uit beenderen van verschillende apen en mensen die ze over een oppervlakte van verschillende vierkante kilometers gevonden hebben, volstaat voor mij als bewijs dat ze hun theorie niet meer serieus nemen, en een loopje nemen met de beginselen van een wetenschappelijke methode.

Nu zouden pinguïns ‘bewuste’ ‘intelligente’ ‘keuzes’ kunnen maken om te evolueren. Ja.. komaan. Ze geloven ook in Hans en Grietje zeker. Dat is echt niet meer serieus.

Als dat zo is, waarom nemen aan de University of Manitoba niet de bewuste keuze dat hun wetenschappers in intelligente homo sapiens te evolueren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------