BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 29 oktober 2013

Kerknet: "Vaticaan roept hindoes op tot samenwerking"

De Franse kardinaal [en vrijmetselaar] Jean-Louis Tauran, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog, roept in een boodschap naar aanleiding van het Diwalifeest de hindoes op tot een betere verstandhouding en meer samenwerking door het bevorderen van de vriendschap en de solidariteit. “Wij behoren allen tot dezelfde menselijke familie, ondanks onze etnische, culturele, religieuze en ideologische verschillen.” [Dit is het relativisme dat door de Verenigde Naties wordt verkondigd.]

In zijn brief schrijft kardinaal Tauran dat individualisme en materialisme de menselijke relaties steeds sterker dreigen aan te tasten en ten koste gaan van de geestelijke en religieuze waarden. Bovendien bevordert die trend ook de uitsluiting: “Christenen en hindoes moeten er samen naar streven om deze relaties te versterken, met het oog op het welzijn van de hele mensheid.” De kardinaal pleit voor een versterking van de relaties, omdat dit zal leiden tot de bevordering van de samenwerking, de vrede, de onderlinge solidariteit en de harmonie.

Helaas heeft kardinaal Tauran niets van het hindoeïsme begrepen.

Bron: Kerknet

De radeloosheid van de modernisten in het Vaticaan groeit met de dag.

These are desperate people !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch niet meer serieus. Een kardinaal die hindoes tijdens diwali oproept om vriendelijker met katholieken te zijn.

"individualisme en materialisme de menselijke relaties steeds sterker dreigen aan te tasten en ten koste gaan van de geestelijke en religieuze waarden."

Dat Tauran maar eens naar India gaat en laat hem eens de armoede aldaar zien. En maar over individualisme en materialisme zeuren, en hoe dat religieuze waarden aantast.

Hij zal over zijn eigen aangetaste religieuze waarden aan het zeveren zijn.

Wanneer gaan die lui eens leren hun bek te houden wanneer ze niet weten wat zeggen.

En wacht maar op wat hij te zeggen zal hebben kom kerstmis.

Anoniem zei

Met Kerstmis zal hij klagen over de commercialiteit van Coca Cola en hoe zij beter zijn in het aan de man brengen van Wellness.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------