BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 7 oktober 2013

De Zeeslag bij Lepanto of de Maria-Overwinning op 7 oktober 1571

De Slag bij Lepanto op 7 oktober 1571 was één van de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis. Onder de Katholieke strijdkrachten bevond zich o.a. Miguel de Cervantes auteur van 'Don Quichot'.
De Heilige Paus Pius V stond aan de wieg van de Heilige Liga, een verbond tussen Spanje en Venetië met als doel een front te vormen tegen de Ottomanen. Door deze Liga werd een Ottomaanse invasie gestuit bij de Slag bij Lepanto op 7 oktober 1571 door een vloot verenigd onder Don Juan van Oostenrijk. De Paus zag in een visioen het verloop van de zeeslag terwijl hij zich op dat moment in Rome bevond.
De Vlaming Don Juan (of Jan) van Oostenrijk (Regensburg, 24 februari 1547 – Bouge bij Namen, 1 oktober 1578) , zoon van Keizer Karel V en de 'Held van Lepanto' was later ook Landvoogd van de Nederlanden.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dit niet boeiend? En dan te bedenken dat Mgr. Giuseppe Roncalli tot Grootmeester verheven is aan het Grootorient toen hij nog Nuncius in Parijs was en iets later aan de Istanbul Workshops meegewerkt heeft. Hetgeen de reconciliatie tussen de Ottomaanse Loge en het Grootorient bewerkstelligd heeft. Iets later heeft de Schotse Rite zich ook met de Ottomaanse Loge verzoend – maar alleen maar nadat Roncalli als Patriarch van Venetië tot Paus verkozen was. Het zijn dus dezelfde lui die in de Slag van Lepanto deelgenomen hebben, maar blijkbaar heeft de paus in de jaren 50 en vooral tijdens het Concilie weer vrede gesloten met de Ottomanen. Vreemd hoe dubbeltjes rollen.

De Rozenkrans; het Hemelse Wapen bij uitstek tegen ketterij, aan de Kerk gegeven door H. Dominicus nadat hij door het bidden van de Rozenkrans de Albigenzische en Cathaarse ketterij overwonnen had. Tijdens het bidden had hij een visioen van de H. Maagd die hem aanmoedigde met vuur te preken en de ketters in het Zuiden van Frankrijk te bekeren.

Inderdaad, Pius V en Leo XIII hebben de Rozenkrans ook gepromoot als wapen tegen ketterij – Islam en Vrijmetselarij respectievelijk.

Franciscus laat op zich wachten hetzelfde te doen. Hij mag wel met de gelovigen gebeden hebben na zijn verkiezing tot Bisschop van Rome maar de promotie van de Rozenkrans laat op zich wachten. OK. OK. Hij heeft iets over de Rozenkrans gezegd op 15 Augustus in Castel Gandolfo dat het het “kwade” zou bestrijden. Hij let tegenwoordig blijkbaar iets beter op zijn woorden. Maar pas in Juni 2013 toen een delegatie uit Buenos Aires hem een spriritueel boeket van 3,525 Rozenkransen aanbood, zei hij iets in de trant van: “dit spiritueel boeket getuigd van Pelagianisme”. “Het is precies alsof we 60 jaar terug gaan... tot voor het Concilie...” en mompelde nog iets over “Dat gedoe met al dat tellen...” “Waarom kunnen ze niet voor mij bidden?” En stuurde een bezetene naar een Lutheraanse predikant voor zijn exorcisme.

Maar de Rozenkrans promoten als het Hemels Wapen tegen ketterij en om genade te ontvangen om onze katholieke deugden te ontwikkelen? Oh nee, dat moet tegenwoordig niet meer. Arm worden, om vrede te vinden, en dan zal het wel goed komen. Die foto van Franciscus met de duim hoog in de wind komt weer voor ogen.

Waar is de tijd dat Pausen nog naar Santa Maria Maggiore gingen om er voor Salus Populi Romani het bidden van de Rozenkrans te leiden.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:PiusXIISaluspopuli.jpg

Op deze foto zien we Pius XII met de bulla ‘Ad Reginam Caeli’ in de hand. Men vraagt zich af waarom Roncalli de Pius XII-haat begonnen is. Maar ja, de vraag stellen is ze beantwoorden.

Over en uit.

Anoniem zei

Men kan zich terecht de vraag stellen waarom we eigenlijk naar school gaan?

Anoniem zei

Het staatsonderwijs; zowel 'vrij' als 'gemeenschaps':

Leugens. Indoctrinatie.

En het grote zwijgen...

Anoniem zei

Akkoord met Anoniem van 13:08. Men vraagt het zich echt af. Ik had ook nog nooit van Lepanto gehoord.

Misschien dat het vrij onderwijs terecht 'vrij' genoemd kan worden, met de 'vrij' van vrijzinnig of de 'vrij' van Pelagius, of 'vrij' zoals in het Engels 'free' (gratis). Gratis kinderopvang, maar daar van afgezien, vrij van inhoud.

Anoniem zei

Aatrsbisschop Fulton Sheen zei, "The rosary is the book of the blind, where souls see and there enact the greatest drama of love the world has ever known; it is the book of the simple, which initiates them into mysteries and knowledge more satisfying than the education of other men; it is the book of the aged, whose eyes close upon the shadow of this world, and open on the substance of the next. The power of the rosary is beyond description."

Anoniem zei

Je blog ziet er vandaag heel mooi en indrukwekkend uit; zo met Lepanto bovenaan in de banner en de schilderijen van Pius V, Don Giovanni, het schilderij van Veronese, El Santo Cristo de Lepanto en vooral die foto van In Hoc Signo Vinces is bijzonder mooi.

En natuurlijk ook de Eucharistische Kruistocht om ook hen van wie we meer verwachten aan te spreken en hen er even aan te herinneren waar hun onmiddellijke voorgangers zich zoal mee bezighielden.

Zo zie je hoe Suennens en Danneels (Conciliaire Kerk) zich echt hebben moeten inspannen om zo veel rijke geschiedenis en traditie kapot te slaan, in de doofpot te stoppen en de katholieke Geloofsleer van alle inhoud te ontdoen zodat er niets meer overblijft waar men nog in kan geloven. Maar gelukkig komt hoogmoed altijd ten val.

Zo zie je ook hoe snel het tij kan keren. Gisteren lag je nog wat te zagen over hoe de Vlaamse bisschoppen de concurrentiestrijd met de crematoria verloren hebben en dat ze nog wat draconische maatregelen willen nemen om niet alle geld kwijt te spelen, en vandaag dit. Coup de grâce. Boem.

Laten we daarom voor de bekering van de bisschoppen bidden want vandaag zullen ze zich zeer eenzaam, verlaten, en vernederd voelen. Wel, ze hebben dat aan zichzelf te danken want ze hebben de gelovigen toch actief, bewust en met opzet uit de kerk weggejaagd; door het letterlijk verbieden van de requiemmis, door het opdringen van leken voorgangers, door gelovigen ook de andere sacramenten te ontzeggen, door het sluiten van parochies en verkopen van kerken. En de priester die je hier en daar nog vindt je reinste waanzin uit hun nek laten slaan in hun preken. Die geen mis meer celebreren, maar ker-mis vieren. Niemand die dat slikt. De terugloop is toch het resultaat van hun doelgericht en bewust beleid. Ze moeten niet verbaasd zijn dat ze opeens eenzaam in een kerk achtergebleven zijn. Das haben wir gewollt. Medelijden mag je niet met hen hebben. Maar we moeten wel voor hun bekering bidden.

Courage mon brave. Ook al is de concilliaire Kerk een reddeloos verloren hopeloos geval; de conciliaire Kerk gaat de kans niet eens krijgen dood te bloeden, het tij zal snel, heel snel, keren.

Ik moest nog aan die profetie denken waarin de Paus uit Rome wegvlucht. Het zou wel eens kunnen dat hij door zijn eigen achterban weggejaagd gaat worden. Gelukkig is Paus Franciscus al aan het bijdraaien.

Anoniem zei

Aan Anonym 12:39. Zo komen de leugens in het land. Mgr. Roncalli grootmeester Grand Orient. Nooit in serieuze literatuur tegengekomen. Hij lunchte in Parijs wel met een bevriende vrijmetselaar. Dat feit heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken bij mijn weten.
Anders is het geval met Kard. Villot. Die ontkende betrekkingen met macons, en later dook er bewijs op van een betrekking, niet van lidmaatschap.
Waar is u w bewijs?

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 00:15

Feit is dat de ene wel met geruchten omgeven wordt en de andere niet.

Roncalli zou dan ook in Istanboel in de Vrijmetselarij geïntroduceerd geweest zijn.

Dat Roncalli daar bij iets betrokken geweest is, is zeker.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------