BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 1 oktober 2013

De ware 'Verlichting'... Christus het Licht van de Wereld!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Cosmologische Kerk, poging tot analyse en pleidooi voor mystieke geschriften.

1. Ongelovigen.

Tot de eerste groep behoren alle ongelovigen tout court, de grote massa aardbewoners, omdat zij hun rug naar God keren en het dus verder onbelangrijk is in welke stijl zij dit doen.

2. Modernisten.

In deze eveneens zeer ruime groep hebben de zielen gemeen een lichtzinnige en voortdurend naar goddeloosheid neigende geestelijke ingesteldheid omdat zij nauwelijks of niet of onoprecht bidden en ook geen moeite doen om zichzelf te vernederen tegenover God waardoor zij de wereld zeer genegen blijven. Zij blijven aldus onterecht hopen op aardse vrede en aards geluk terwijl zij zich er niet van bewust zijn juist hierdoor de fundamenten van het Geestelijk Leven voortdurend te bestrijden.

3. Twijfelende of Onbewuste Traditionalisten.

Deze meer gelukkige zielen worden gepijnigd door bitterheden die zij onbegrepen en dikwijls langdurig ondergaan. Zij begrijpen nochthans dat het van zeer groot belang is het maatschappelijk leven te relativeren, zich tegenover God te vernederen, moeite te doen een gebedsleven op te bouwen, het offer van Christus te gedenken en God te loven voor de mateloze Liefde die Hij alle schepselen zonder uitzondering voortdurend schenkt.

4. Bewuste Traditionalisten.

Deze eerder kleine groep gelukkige zielen beseft in hoge mate de betrekkelijkheid van de aardse tijd en de tijdeloze aard van het Geestelijk Leven. Zij verheffen de Liefde van God boven alles, bestuderen grondig Zijn geboden en doen hun uiterste best dit ook voortdurend te beleven door deel te nemen aan het lijden van Christus.
Zij verheffen de Kerk tot de hoogst mogelijke standaard hetgeen zich ook uit in talloze ceremoniele details. Uit deze zeer vruchtbare grond komen talrijke Heiligen en Martelaren voort.
Het is uitsluitend het Werk van God de Vader die wordt verheerlijkt in het tot leven wekken van dode stenen.

5. Mystieken.

Deze naar aardse normen zeer ongelukkige zielen treft men aan in alle kerken en godsdienstige en geestelijke stromingen.
Zij hebben een aangeboren zeer sterk verlangen naar een wereld van Goddelijke Aard doordrenkt van Geestelijke Liefde en Leven die de engheid van de planetaire ballingschap niet verdraagt. In alles en allen zien zij de kiem van Geestelijk Leven. Overal in de natuur en in door de mens geschapen structuren zien zij het werk van velerlei soorten geesten. Zij zien en beseffen overal en constant de aanwezigheid van de Schepper.
Wanneer iemand van hen valt, dikwijls door geestelijke hoogmoed, valt hij nooit lager dan het niveau van de Twijfelende of Onbewuste Traditionalist, waarna hij weer gemakkelijk opstaat en zich verheugt in het bestaan van de Traditionalistische Kerk en zich aan hen weer optrekt.
Nochtans komen zij soms in aanvaring met de betrekkelijke engheid en traagheid van de ambtelijke aard van de Institutionele Kerk.
Dit euvel kan zich slechts voordoen door de beperkingen van het planetaire leven.
Dit zou dan de reden kunnen zijn dat slechts weinig zielen ertoe komen lering te nemen, niet slechts uit door de Kerk aanvaarde mystieke geschriften, doch ook van zieners als Pater Tomislav (Medjugorje), Jozef Rulof en Jakob Lorber.
Waarschijnlijk zou men in beroep moeten gaan tegen te haastige veroordelingen van dergelijke geschriften.

Anoniem zei

Er zijn vele mystici wiens geschriften niet veroordeeld zijn:

Hildegard von Bingen, Thomas Aquino, Nicholas Cusanus, Theresia van Ávila, Johannes van Avila, Charles Foucault.

Het lijst mystici die door Benedictus zalig / heilig of tot kerkleraar verheven zijn is vrij omvangrijk.

Je hoeft echt niet naar types zoals Lorber kijken. Het aantal boeken vanwege mystici dat wel door de kerkelijke administratie gesteund wordt is zo omvangrijk dat je leven niet lang genoeg is om het allemaal gelezen te krijgen.

Ik geloof dat het morgen (Woensdag) het feest van de Engel Bewaarder is. Zoek de Summa van Aquino maar eens op. Deel I, Verhandeling over de Engelen, vraag 50-64.

http://www.ccel.org/a/aquinas/summa/FP.html

Laten we van de gelegenheid gebruik maken voor onze Engel Bewaarder te bidden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------