BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 11 februari 2023

Te Lourdes op de Bergen

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De verschijning van de Hl. Maagd Maria aan het herdermeisje Bernadette Soubirous aan de grot van Massabielle bij Lourdes is een mijlpaal in de rijke geschiedenis van het catholicisme.
Het poverste deel va de bevolking, tegenstand door de civiele en einige lagere kerkelijke autoriteiten, vol ondersteund door de toenmalige pausen, oord van sterking voor de gelovigen (zeer veel vlaamse frontsoldaten van de 1e Wereldoorlog trokken er in hun gering verlof naartoe AVV-VVK) .
Ontroerend en sterkend voor de ziel.
En op 0.57 van de videofil ziet men plots ook rechts beneden een kleine uitsnede van het typisch hologig mosaîek van de sloveense jezuîetenpater Rupnik, de modernistische pater-jezuîet-kunstenaar die in de laatste 30 jaar alle mogelijke bedevaartsoorden met zijn "mozaîekkuns" mocht "versieren" en er voor zijn orde vet aan mocht vrrdienen- met het geld van de gelovigen.
Deze "pater" jezuîet Rupnik wordt sedet 5 jaar "vervolgd" wegens sexueel misbruik van ondergevenen (hier: volwassen vrouwen die hij "spiriteel" moest leiden en wier convent hij tot zijn harem maakte; daarbij ook nog de biecht misbruikend.
2020 werd door de Congregatie van de Geloofsleer na onderzoek de Excommunicatie latae sententiae vastgesteld.
Rupnik werd dan direct begenadigd dor... door... door... ja, door wie? Zeker niet door Pater Luis Ladaria SJ, chef van de Congregatie en zo accuraat en gehoorzaam dat hij geen naald van de bodem zou oprapen zonder toelating van "PFranciscus".
Maar wel door--- neppaus PFranciscus himself, die nu (2 jaar later en onder het FLAKvuur liggend) heeft laten weten dat "hij (PF) met het geval Rupnik niets te doen had" :-(
Daar ziet men weer het diabolische grijnzen van de modernistische schijnheiligheid en het voor de gek houden van de oprechte gelovigen en de verspotting van Maria, Jezus en God.
Quousque tandem...abutere patientia nostra?

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Alles ligt nu open en bloot op straat...

Anoniem zei

Bedevaartsoorden zijn een geweldige sterking voor diepgelovigen en hebben een geweldige uitstralingskracht.
En ze intrigeren eveneens zeer zondige en in hun daden absoluut verfoeilijke personen:
Daar denk ik aan de beruchte westvlaamse oblatenmissionaris "Father Eric DeJaegher" met zijn zientallen jaren afschuwelijk misbruik aan eskimokinderen en aan een eskimohond (Baker Lake/Igloolik) die dan onderdook in de riante villa de oblaten in de Rooiekapelstraat in Blanden, direct geprotegeerd door de oblatensuperieur Georges Vervust, warempel een boezemvriend van kardinaal Danneels.
DeJaegher ging "ondergedoken" ieder jaar vlijtig op reis met de Lourdesbedevaart om missen te vieren en biecht te horen...
2011 dan ontdekt en op bevel van artsbisschop Msgr. Léonard na enig tegenstribbelen van de vrijzinnigen en de bastaardkerkers na 5 dagen toch naar Canada gestuurd, waar hij voor de rest van zijn dagen in de ijskoude bak zit.
En aan de "priester" Antoon Stragier, de chef van de " diocesane dienst voor bedevaarten van het bisdom Brugge" , vele jaren lang met klachten over sexueel misbruik en zelfs nog in 2014 door Jefke DeKesel beschermd toe na het Allerheiligenoffensief (Tom Flamez) alle dossiers vaqn pedofielen nog eens werden doorgekeken.
Maar "alles was betaald en vergoed" (sic DeKesel)- waarbij Antoon Stragier 2015 dan nog eens reciduveerde en zich zelf bij de politie aangaf, omdat er "nu niets meer gereguleerd kon worden"(sic De Morgen)
De bedevaart-websites van het bisdom werden dan maar van het net genommen, slabakten dan met rondtoeren in de meer nabije omgeving en kregen dan door de coronamaatregelen het nekschot.
2019 las de uit westvlaanderen gevluchte en verbrande Koen VanHoutte voor de pelgrims een mis in Scherpenheuvel.
Sic tempora mutantur...

Anoniem zei

Niet lachen!
Gisteren werd op "kerknet" een mini-artikel over de sporta-herdenkingsmis/bedevaart in het westvlaamse Watou gepubliceerd, met oa gedenken van de vroegere proost Antoon Stragier.
Vermoedelijk niet dezelfde Antoon Stragier als de multi-recidivist van de Diocesane Bedevaarten van Brugge.
Maar Google brengt z direct tesamen en versmelt ze.... en zo komt dan direct in De Morgen DeKesel met zijn verdedigingsgelul aan bod, notabene opgedist door Peter Rossel, destijds de echtgenoot van Doenja van Bellegem, de oprichtster van de fanclub voor VanGheluwe in 2010 en nu voor de cd&v in de brugse gemeenteraad zittend :-) ;-)
Wat een smurrie.
Naast de westvlaamse bisdommelijke bedevaartsvereniging is ook het "Oosterhuis-koor" gestorven.
De oprichter, het alom bekende Pierterke Delanoy, intussen veel dikker georden (dikke Piet) heeft zijn kap over de haag gesmeten en hangt nu als laatste (ex-)wijdingvan Nonkel VanGheluwe loodzwaar in he bisdom Brugge.
De homepage van het Oosterhuiskoor is wel sedert jaren stilgevallen- maar (nu goed lachen!) facebook en twitter vergeten niets:
Het laatste en jubelend feliciterende commentaar is van...onze oude bekende Vincent Orroi, ooit seminarist in Brugge en voor 9 jaren op Gay-Romeo.be een homofiel vriendje zoekend... (hij verdween later "spoorloos" (6 maand), om dan in het buitenland in het grootseminarie van Rijsel (Lille) onder te komen, dat hij dan ook om zeep bracht...
Koen Van Houtte weet daar meer van, maar die heeft zich zoals Jef De Kesel laf maar wijs naar het leuvense Vlaams-Brabant afgezet.
On les aura

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------