dinsdag 10 augustus 2021
China lacht met de 'apocalyptische' voorstellingen in het IPCC-rapport
China heeft geen plannen het beleid te wijzigen naar aanleiding van de alarmsignalen van het Intergouvernementele Panel over Klimaatverandering (IPCC). Het land blijft ernaar streven in 2060 klimaatneutraal te zijn. Het IPCC waarschuwde maandag in een rapport dat de temperatuur op de wereld al in 2030 1,5 graden hoger zou worden [dan in de 19de eeuw!] als er geen actie wordt ondernomen en het panel voorziet catastrofale gevolgen voor de mensheid.
China is goed voor ongeveer een derde van alle broeikasgassen die worden uitgestoten. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken liet desgevraagd dinsdag weten dat het klimaatbeleid hetzelfde blijft. De Volksrepubliek blijft ernaar streven in 2060 klimaatneutraal te zijn en rekent erop dat het land in 2030 op zijn hoogtepunt is wat betreft de uitstoot van CO2. Daarna moet dat alsmaar minder worden.
President Xi Jinping gaat ook "strikte controle uitoefenen" op de groei van het aantal kolencentrales in het land. Het land zou dan na 2026 steeds minder energie uit kolen halen. China wordt al geruime tijd bekritiseerd wegens het openen van tientallen kolencentrales. Eerder deze maand maakten de autoriteiten in Peking bekend dat er recent vijftien kolenmijnen zijn heropend die eerder werden opgedoekt. Binnen afzienbare tijd worden nog eens 38 eerder gesloten kolenmijnen weer in gebruik genomen.
China worstelt met een groeiende vraag naar betaalbare energie. Het land telt al meer dan duizend kolencentrales en dat is ongeveer de helft van de kolencentrales op aarde. In China is nauwelijks melding gemaakt van de apocalyptische voorstellingen van het IPCC.
Bron: ANP
Het is duidelijk dat de EU - in opdracht van de USA - een genocidair programma doorvoert tégen de volkeren van Europa. De EU moet net zoals de VN dringend worden ontbonden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
China importeert al die steenkool van het zeer milieu bewuste Australië.
A Propos;
Gemiddelde koolstof voetafdruk van een:
- Mongoliër: 20.2 ton per inwoner
- Australiër; 16.3 ton per inwoner
- Amerikaan; 16.0 ton per inwoner
- Japanner; 9,3 ton per inwoner
- Nederlander; 9,1 ton per inwoner
- Duitser; 8,4 ton per inwoner
- Belg: 8,2 ton per inwoner
- Chinees: 6,9 ton per inwoner
- Indiër: 1,6 ton per inwoner
(Bron: Verenigde Naties)
Alleen omdat er zo veel Chinezen en Indiërs zijn dat China het meest ‘vervuilend’ land ter wereld is, met Indië op de derde plaats.
Gelukkig dan maar dat er niet te veel Australiërs zijn want die produceren een veel hoger percentage van hun electriciteit met fossiele brandstoffen dan de Chinezen.
Maar ik wijk af;
Australië geeft geen barst dat China al hun steenkool verstookt, de steenkoolmijnen doen gouden zaken, maar Covid restricties creëren supplychain problemen voor die steenkool en China kan niet op Australië blijven wachten totdat ze eindelijk 0-gevallen hebben, vooral niet omdat de prijs van steenkool sinds de start van de ‘crisis’ verdrievoudigd is.
Niet getreurd, de Russen (Rosatom) gaat nu een groep geavanceerde kernreactoren voor de Chinezen bouwen, en de Fransen die in een jointventure tussen EDF en TNP JVC 30% van Chinese kernenergie hebben mogen ophoepelen.
De Chinezen willen geen Australische steenkool meer, maar de Rothschilds die de steenkoolmijnen uitbaten, dringen nu hun spul aan de Indiërs op.
Een reactie posten