BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 31 december 2022

SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022

7 opmerkingen:

The Guardian Angel zei

Paus Benedictus XVI is deze morgen - op de laatste dag van 2022 - om 9:34 u. overleden in het Monasterium Mater Ecclesiae in het Vaticaan, waar hij sinds 2013 verbleef. Hij werd met zijn 95 jaar en 8 maanden de langst levende Paus ooit in de gehele kerkgeschiedenis. Vorige recordhouder was Paus Leo XIII. Aangezien Paus Benedictus XVI in 2013 geen afstand deed van de pauselijke munus - zoals vereist door het Canoniek Wetboek - was hij tot op vandaag dé Paus en als dusdanig de Vicaris van Christus.

Na het overlijden van Paus Benedictus XVI gaat de Kerk een periode van sedisvacatie in.

Anoniem zei

DE mooiste, eerlijkste en meest eervolle naroep komt von Giuseppe Nardi op de duitstalige traditievriendelijke website katholischres.info

https://katholisches.info/2022/12/31/benedikt-xvi-ist-heute-entschlafen/

Een groot man is van ons gegaan.
Requiescat in pace.

Anoniem zei

Op dit moment worden vele lange en uiterst schijnheilige naroepen van zeer veel tegenstandes uit de mainstream en van modernisten gepubliceerd- enige der meest onzinnige natuurlijk op het intussen imbeciele kerknet.

In deze dagen van stilte en treurnis en rouw en in geweldig contrast tot alle langdradige blabla zij hier het korte vers van de grote nederlandse barokdichter Gerbrand Adriaenszoon Bredero, reeds op zijn ziekbed geschreven, geciteerd:

"Al 't ghene dat de liên
ter wereldt moghen sien
of immermeer verwervhen,
en wens ik nier soseer
als saligh in den Heer
te leevhen en te sterven"

Dat heeft Paus Benedictus XVI ons, in het bijzonder in de laatste 40 jaren van zijn leven, voorbeeldig voorgemaakt.
RIP

Anoniem zei

È MORTO IL PAPA, È MORTO IL KATECHON, ALLE PORTE DEL 2023...

Anoniem zei

Heilige Vader Benedictus,

Nu ben je niet meer in de wereld die je niet wilde erkennen en je niet wilde geven wat je nu van Boven af wordt gegeven. Nu ben je in de hemel die je verwelkomt zoals je verdient, als de échte Paus. Je zult ons nooit in de steek laten, daar ben ik zeker van. Ik zeg géén vaarwel, want als ik er niet meer zal zijn, dan zie ik je weer. Ik zeg ook niet: "Rust zacht", want er is geen betere rust dan in de armen van God die je nu reeds verwelkomde. Ik hou van je als van een Heilige en ik zal altijd van je houden!

Anoniem zei

( Deel 1)
De website kerknet is bekend/berucht door haar gezever en wordt ook nauwelijks nog gelezen.
Het artikel van Matthys Lamberigts, ooit hoogleraar aan de "K"(?)UL, bevat onwaarheden, leugens en klinkklare onzin.
Die onzin wordt hiermee gecorrigeerd.
Joseph Ratzinger was één der 2 jongste periti bij het concilie, en wel van Kard. Frings (Keulen).
Een jezuîet is hij nooit geweest, jesuitisch was hij ook niet- waar B. Heuschen zijn vermoedens haalde, is onbekend.
Het belgische episcopaat (de beruchte "squadra belga") was zo intens bezig met ondermijnend mollenwerk, dat ze J. Ratzinger nooit beachtten.
Toen Lumen Gentium plots enige passages kreeg die slecht verstaan ook ketters zouden zijn en anderzijds plots ook het leidende ambt van de paus zouden kunnen beknotte, ontwierp de belgische Msgr. Philips, rechterhand van Suenens, in de nacht een "nota praevia explicativa", waarover nooit afgestemd werd en die ook geen deel van de tekst uitmaakt. Tot zover de "implementering van het concilie" omdat dit probleem nu al 58 jaar op de tafel ligt en niet alleen rijp, maar zelfs rot is. Dat is dan wel voor een nieuw concilie, dat Kard. Kasper al uitgesloten heeft.
J. Ratzinger was destijds met "Ad gentes" bezig, de tekst over de missie bij de ongelovigen en andere religies.
Dat Frings de machinaties van de belgen zeer crisch zag, was niet op influisteren van J. Ratzinger , doch wel op hun eigen onkatholiek en onchristelijk ageren terug te voeren.

Tübingen was 1967 geen "prestigieuze " universiteit: integendeel!
Een provinciale kleinstad, gekenmerkt door zwabische achterdocht en venijnigheid, veel minder in aanzien dan Freiburg, München en Keulen, met een zwakke katholieke faculteit (door de protestantse koning Willem I van Württemberg opgericht.
Destijds het meest in aanzen de afdelingen biologie en minder ook genesskunde.
J.Ratzinger kwam daar terecht op aanbeveling van de modernistische gekke theoloog van zwitserse origine Hans Küng.
Prof.Ratzinger was in Tübingen een zeer correcte en nauwgezette hoogleraar.
Toen de wild studenten de voorlezingen onderbraken en ook de politie niet wou ingrijpe, werd Prof. Ratzinger geîntimideerd en handtastelijk aangepakt.
Zijn collega's uit de kath. faculteit waren extreme lafaards zoals steeds en roerden geen vin.
Ratzinger werd dan steeds geêscorteerd door 2 zeer dappere collegae uit de evangelische faculteit: de eerste, 189 cm groot en 118 kg zwaar, professor voor misiewetenschappenmet ervaring, getrouwd, 6 kinderen, me handen als plavuizen. Hij heeft een crapuleuze student ooit 2 oorvijgen gegeven en hem nadien over een haag gesmeten. Judo pro Christo...
De andere collega was niet zo groot, maar gespierd en met zenuwen als staalkoorden- professor voor Nieuw-testament.
Sedertdien werd Prof. Ratzinger niet meer belastigd.
Het afscheid van Tübingen was onvergetelijk:
Prof.Ratzinger, spaarzaam en bescheiden, spendeerde de assistenten en het personeel een kleine receptie: in een spaarzaam lokaal krreg iedereen 2 Saitenworstjes en een snee brood.
De verzamelde ploeg wachtte buiten voor de deur, en daar kwam Prof. Ratzinger aangereden, zittend naast Peter Kuhn, zijn toenmalige assistent, geboortig uit Dinkelsbühl en van het protestantisme tovergetreden en katholiek geworden.
De auto was een Citroên 2 cv ("lelijke eend"), en wel een zeer oud exemplaar dat haperend en puffend aankwam, tot stilstand kwam... en dan viel vooraan de nummerplaat nog af...
Kuhn werd overigens een beroemde judaîst en werd prof. aan de Philosophisch-theologische Hochschule der Salesianer in Benediktbeuren.



Anoniem zei

(Deel 2)
"...Hij (J.Ratzinger) ging dan (van de "prestigieuze universiteitsstad Tübingen) NAAR DE BOSSEN VAN REGENSBURG" (sic)
Nog duidelijker had Matthys Lamberights zijn chagrijnige jaloersheid op Prof. Dtr. Joseph Ratzinger en zijn azijnzure frustratie als gefnuikte modernist niet kunnen afficheren.

Regensburg is de 4e grootste stad van Bayern, bijna 3x meer inwoners dan Tübingen, met een hoogqualitatieve industrie (Messerschmitt, nu EADS: Helikopters en vliegtuigen), een grote binnenhaven.
Zeer goede verkeersverbinden naar hetoosten (via Passau naar Slazburg en Wenen), naar het zuiden (via München direct naar Italiê), naar het noordwesten naar Würzburg en Keulen.
De universiteit Regensburg ging 1967 van startmet zeer veel geld van de beierse staat en veel lokale ondersteuning- en wel naar het model waarmee de pruissische staat 1871 de universiteit Straatsburg direct tot wereldniveau bracht: met de aanstelling van zeer goede professoren met zeer veel engagement. De katholieke kerk van Duitsland bleef niet ten achter en stichtte niet ver vandaar de enige katholiekeuniversiteit van Duitsland, in Eichstätt- eveneens van bijzonder hoog niveau en met wederzijdse bevruchting.
Prof. J. Ratzinger woonde met zijn broer en zus in een mooi modern huis in een tuinwerk- de tuin werd door een bevriende gelovige hovenier tiptop onderhouden.
Regensburg heeft overigens één der best bewaarde oude binnensteden (bijna geen bomschade in WO 2). Veel parks en olantsoenen, maar ggen bos.
Ten oosten en ten zuiden het aanslibbingsland van de Donau, zeer plat, met veel grote akkers; ten westen de Fränkische Jura met kalg- en dunne mergelbodem, tamelijk droog en met veel heide; en ten noorden de uitlopers van het Fränkischer Wald, met zandsteenbodem en zand of kies erop. Niet gunstig voor bosbouw, daarom ook boccage en open landschap.
Matthys Lamberights zevert hier onzin- totaal onwetend, maar zich als grote "weter" uitgevend en zich luidruchtig op kerknet vermarktend.
De noordbelgische bastaardkerk is al zeer diep gevallen en tot een miezerige rest verschrompeld- maar deze bietekwieten en ex-cd&v- paladijnen prutsen maar voort.
Maar zien we het bij het begin van dit nieuwe jaar 2023 positief:
Casus in finem velocior - "de val wordt tegen het eine sneller"
En:
de gevallen Matthys Lamberights en Leen van Maercke (beide gepensioneerd, 2uitdrukkelijk met dank" enz. enz.) tonen, dat men ook zondr enig benul van zaken zeer lang een vette pree bij de staat kan krijgen en achteraf nog een vet pensioen.
Dat heeft ook VanGheluwe getoond.
Allen zuster Gabrielle/Gaby(Germeine Robberechts) heeft nooit pensioen getrokken. Ze is sedert 40,5 jaar spoorloos verdwenen...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------