BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 29 december 2022

De onrust in het Vaticaan neemt toe: "Wat gaat er gebeuren na het overlijden van Paus Benedictus XVI?" | Het Vaticaan weigert het draaiboek openbaar te maken

Het Apostolisch Paleis is volledig verduisterd




















Eerst en vooral, heb geen angst.

Deze situatie zal worden opgelost, en als dat gebeurt, zal het geweldig zijn. Maar we moeten doorgaan in hoop en gebed. We moeten God danken omdat we hier mogen zijn, en om nu getuige te zijn van deze gebeurtenissen. De grote Heiligen smeekten God om IN ONZE TIJD te mogen leven en te zien WAT WIJ ZIEN, en te beleven wat wij nu meemaken.

Onze-Lieve-Heer houdt van Zijn Heilige Kerk en houdt van ieder van ons, als individu, oneindig veel. Hij probeert niemand te bedriegen of te misleiden. Zijn genade is oneindig en overvloedig in deze dagen - als wij er gebruik van willen maken. Hij zorgt altijd voor een pad voorwaarts, dat zichtbaar en kenbaar is. Maar de schapen hebben nu éénmaal een vrije wil, zoals de Liefde vereist, en wij kunnen ervoor kiezen om ons bij de wolven aan te sluiten of net niet.

Denk aan de Heilige Maagd aan de voet van het Kruis, terwijl haar Goddelijke Zoon werd bespot door degenen die op één lijn stonden met de Duivel. Denk dan eens aan de Heilige Maagd op Stille Zaterdag toen ze de ontluikende Kerk bij elkaar hield in het aangezicht van de dood.


Universi Dominici Gregis

In de apostolische constitutie Universi Dominici Gregis
van 22 februari 1996 werd vastgelegd dat tijdens een sedisvacatie alle hoge functionarissen binnen de Romeinse Curie hun functie verliezen. Bergoglio zou dan als 'hulpbisschop van Rome' ook zijn taken publiekelijk moeten neerleggen, aangezien er vanaf dat ogenblik op géén enkele manier nog sprake kan zijn van gedelegeerde macht, maar alleen van geüsurpeerde macht. Bergoglio wéét nu eenmaal van zichzelf, dat hij géén paus is. Hij staat dus voor een dilemma.


Maar voor nu moeten we voor het volgende bidden:

Als Paus Benedictus XVI sterft terwijl de status quo ongewijzigd blijft, zullen de petities 2 en 4 uiteraard worden gewijzigd om de sedisvacatie van de Petrine Stoel voor het eerst sinds april 2005 weer te geven en zal er gebeden worden voor de zielenrust van Paus Benedictus XVI.

1. dat anti-paus Bergoglio publiekelijk als dusdanig wordt erkend en wordt verwijderd als tegenpaus, en dat het hele Bergogliaanse anti-pontificaat publiekelijk als nietig wordt erkend;

2. dat Paus Benedictus XVI wordt erkend als de ononderbroken, enige, levende Paus sinds zijn verkiezing in april 2005;

3. dat anti-paus Bergoglio zich bekeert, terugkeert naar het Katholieke Geloof, sterft in een staat van genade in de volheid van de tijd, en op een dag de Visio beatifica (Latijn : de zaligende aanschouwing) zal bereiken, namelijk het kennen Gods, door onmiddellijke, geestelijke, bovennatuurlijke aanschouwing (1 Kor 13:12).

4. en dat Paus Benedictus XVI zich bekeert van alles waarvan hij zich moet bekeren, in een staat van genade sterft in de volheid van de tijd en op een dag de Visio beatifica zal bereiken.

Niets minder is voldoende.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

De Moeder Gods onde het Kruis.
Op 8.december 2013 's morgends in de kapel van domus Santa Marta hield Bergoglio een "preek" de de meest blasfemische en ketters-onmogelijkste uitspraken, die hij i zijn psychiatrisch ontspoorde geest als echte beledigingen tegen God in de mond van de Hl.Maagd Maria legde. Ongelooflijk plat van niveau.
Alles werd dan ook nog direct vertaald en direct gepost om 08.25 op de vroom-zolenlikkende duitse website www.kath.net
Ik heb dan direct gepost en zelfs 1x getelefoneerd, om op de afschuwelijkheid en de blasfemie van deze Bergoglio-prietpraat te wijzen. Simsalabim werd alles 35 minuten later van het net genomen (alles overigens met screenshots gedocumenteerd) en dan voor eeuwig "vernietigd".
In de uitgave der verzamelde preken van Bergoglio in zijn vaticaanse periode (in siciliê in Palermo uitgegeven 2015) is de preek van die dag "weggevallen" lees "geêpureerd".
Enige andere commentatoren probeerden versnuft dan nog iets van "slecht verstaan" enz. te zeveren- maar het afschuwelijke is toch gebeurd.

Iter para tutum- "Schütze uns auf dem Weg" (uit de hymne Ave maris stella)

Anoniem zei

Onrust. Natuurlijk. De experten van de VRT zijn altijd verontrust. Herinner je Eric Vlieghe. Onrust, maar geen reden tot paniek.

Ze hebben Bendictus dusdanig door het slijk getrokken dat ze verlegen moesten zijn over "onrust" te praten. "Juichen" zou eerlijker zijn.

Maar zoals je zegt, ze zullen verontrust zijn dat Bergoglio afgezet zou kunnen worden.

Anoniem zei

Wat een gespeculeer. De zaak is simpel. Als Ratzinger sterft, verandert niets. Sinds Pius XII zijn er geen pausen meer, of waarop baseert u zich om Ratzinger paus te noemen? Hij heeft Woytyla heilig verklaard, een afvallige. Logica is nooit uw sterkste kant geweest.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Wojtyla werd heilig verklaard door Bergoglio.

Indien Bergoglio géén paus is, waarvan u kennelijk ook van overtuigd bent, hoe zou Bergoglio dan iemand kunnen heilig verklaren?

De heiligverklaring van Wojtyla en alle andere conciliaire pausen door Bergoglio is ongeldig.

Anoniem zei

Misschien eens checken: Ratzinger heeft Woytyla zalig verklaard. Hoe kan Ratzinger een afvallige zalig verklaren?

Anoniem zei

Aan anoniem 30 december 2022 om 13.11

Ik begrijp uw geweldige frustratie en azijnzuur slecht humeur.
U mag echter niet elementaire beleefdheid vergeten:
Diejenige die u "Ratzinger" noemt, is natuurlijk altijd nog SE JosephCardRatzinger (hij kan niet "gedekardinaliseerd" worden); en hij wordt algemeen en zo ook doorn de kliek van domus Santa Marta, en natturlijk wereldwijd door alle oprechte gelovigen als "Paus emeritus" aangesproken en zo genoemd.
Wanneer iemand sterft, verandert er natuurlijk steeds iets. Doden keren nooit terug- Die Geschichte ist einmalig.
Uw uitspraak daarover is flauwe kul- totale onzin.
En zelfs wanneer men uw uitspraak in uw nominalistische optiek leest, klopt ze niet:
Want ( zoals Prof.de Mattei voor kort nog uitvoerig op de duitse website katholisches.info schreef) is het pausdom in de Roomskatholieke Kerk sociologisch en structureel zo gekenmerkt, dat er 1 (één) persoon paus is. Dat is overigens ook zo gezien door Walter CardBrandmüller.
Gekleed in het wit, met witte /rode schoeen, biddend, vroom, een voorbeeld voor de gelovigen.
Met munus en ministerium beladen. Een scheiding tussen beiden is artificieel.
The Guardian Angel heeft gelijk: wanneer P.Benedictus XVI zou sterven, staat de neppaus Franciscus alleen:
De gelovigen konden er van uitgaan, dat het conclaaf voor de Hl.Kerk een geldige pausverkiezing uitvoerde.
Wanneer de vicarius Christi echter een ketter wordt resp. reeds tevoren geweten een ketter was, zitten de kardinalen van het conclaaf met e gebakken peren.
Dan ligt er een "obex" op, zoals de Hl. Thomas von Aquino rreds beschreef bij een vergelijking met een muis.
Voor wat betreft de ketterse gedachten en uitspraken en ook het systeem dat erachter zit: ik verwijs hier naar het huidige artikel van Prof. de Mattei op www.katholsches.info en in het bijzonder nar de zeer gedegen theologische studies van Pater Srafino Lanzetta, destijds FFI (Franciscanen der Immaculata).

Anoniem zei

Aan anoniemen 30 december 2022 om 13:29 en 17:29

De woelmuizen komen weer uit hun holletjes gekropen.
De kwaliteit van deze postings is erbarmelijk.

13:29 wil "misschien eens checken" nadat hij/een aander idioot reeds onwaarheid schreef.
Een zaligverklaring is geen heiligverklaring en men moet eerst checken en dan eerst schrijven.
Zoniet ontstaat er luide blaaskakerij...

17:29 is qua taalgebruik een catastrofe:
De tweede zin hinkt door een vraag met "Echter, " te beginnen, wat een voorinname inhoudt. Dan is het onredelijk om een vraag te stellen. Dat beînhoudt namelijk een insinuatie.
De schrijver wordt dan ook nog opgewonden en schrijft plots "concillie" met 2 ll's.
Van correctielezen geen spoor.

De kerkgeschiedenis kent zeer goed concilies die achteraf gecorrigeerd werden of veranderd, en natuurlijk ook welke, die niet overal geaccepteerd werden.
In zoverre is dat met "ultragevaarlijk" en "precedent" ook lulkoek.

Naar Sacrosanctum concilium is het gregoriaanse gezang nog steeds dé belangrijkste bron van liturgische muziek en is de novus ordo-mis normalerwijze in het latijn te vieren, en slechts met uitzonderlijke toestemming van de lokale bisschop in de volkstaal (in Belgiê nederlands, frans en duits)( vraag mij nu niet naar de "zaîrese" ritus in de Basiliek van Koekelberg- ?Lingala, Kikongo of Luba?)
"Over-rated" is het pausschap niet- wel Bergoglio alias nep-paus Franciscus.
Peronisten waren nooit iets van kwaliteit.
Uw bemerking betr. sedevacantisme: gevaarlijk wegens desoriêntatie.
Gesteld dat er 2 personen "Franciscus" zijn, is dat probleem niet aan de dagorde.
In de laatste zin staat een komma fout, een ander komma ontbreekt; en U bent zo hoogmoedig om reeds te weten, wat een andere mens (paus) zal doen.
Dat is blasphemie: het is ontoelaatbare beperking van de werking van de Heilige Geest.

Gebuisd op alle punten.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------