BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 29 december 2022

Déjà vu - Plus ça change, plus c'est la même chose: Waarom er 2000 jaar geleden ook al twéé hogepriesters waren in Jeruzalem: één legitieme - Annas - en één onwettige - Káifas - die geïnstalleerd werd door... de Romeinse 'Deep State'


Christus voor Káifas door Giotto di Bondone
in de Cappella Scrovegni te Padua (1305 n.Chr.)



































Ten tijde van het optreden, het lijden, de dood en de opstanding van Onze-Lieve-Heer waren er twéé hogepriesters in de tempel van Jeruzalem: Annas en Káifas.

Zie Lucas Hoofdstuk 3

Luc 3:1  In het vijftiende regeringsjaar van Keizer Tiberius, toen Pontius Pilatus landvoogd was van Judea, Herodes viervorst van Galilea, zijn broer Filippus viervorst van Iturea en het gewest Trachonitis, en Lusánias viervorst van Abilene.
Luc 3:2  onder het hogepriesterschap van Annas en Káifas, kwam Gods Woord tot Johannes, de zoon van Zakarias, in de woestijn.



Twéé hogepriesters? Lijkt toch vreemd, niet?


Annas was de wettige hogepriester, als zodanig erkend door de joden. Het Hogepriesterschap was een ambt voor het leven (Klinkt dat niet bekend in de oren?). Annas werd echter afgezet door de Romeinse Deep State, met name door de voorganger van Pontius Pilatus als landvoogd van Judea, Valerius Gratus. Ondanks dat het 'feit' dat Annas door de Romeinse Deep State werd afgezet, bleef Annas echter binnen de muren van de tempel actief en oefende hij invloed uit en werd hij erkend door de vrome joden als de ware hogepriester (Ook dit klinkt bekend in de oren.). Valerius Gratus installeerde na de 'afzetting' van Annas op onwettige wijze Annas' schoonzoon Káifas als de 'nieuwe hogepriester'. Káifas speelde natuurlijk met de Romeinen onder één hoedje en was 100% loyaal aan hen en hun politieke agenda. Káifas had een lange ambtstermijn waarbij hij werd aangehouden als nep-hogepriester ook toen Valerius Gratus werd opgevolgd door Pontius Pilatus.

Bedenk dat het Káifas was die in wezen dreigde Pilatus te laten doden als hij niet instemde met de wens van Káifas om Jezus, de Christus, te doden.

Zie Johannes Hoofdstuk 19

Joh 19:12  Om die reden trachtte Pilatus Hem in vrijheid te stellen. Maar de Joden schreeuwden het uit: Als ge Hem vrijlaat, zijt ge niet keizersgezind. Wie zich voor koning uitgeeft, staat tegen de keizer op.


Pontius Pilatus was niet door Tiberius Caesar aangesteld als landvoogd van Judea, maar door de feitelijke mederegeerder van Tiberius, Lucius Aelius Sejanus. Toen Tiberius vervolgens Sejanus liet vermoorden, bevonden alle mannen die zich in de machtskring van Sejanus hadden bevonden - Pontius Pilatus incluis - zich op glad ijs. Káifas riep tégen Pilatus: "Wij hebben geen andere koning dan Caesar" en "Als je Hem (Jezus) vrijlaat, dan ben je geen vriend van Caesar!". Wat Káifas – die in bed lag met de Romeinse Deep State – aan het doen was, betrof duidelijk een dreigement om Pilatus in Rome aan te klagen en hem van ontrouw aan Tiberius te beschuldigen. Dit zou voor Pilatus en zijn gezin een gewisse dood hebben betekend.

En we zouden ook moeten weten wat het Aramese woord "Abba" betekent. "Abba" betekent "vader". Dus de naam van de moordenaar Barabbas betekent letterlijk "Zoon van de Vader". Dus, Jezus - staande naast Pilatus in de loggia van het paleis van Pilatus - keek neer op de overvolle binnenplaats - op Israël - de historische vertegenwoordiger van de mensheid, geleid door de nep-hogepriester Káifas, en ze schreeuwden met moorddadige haat en woede: "GEEF ONS DE ZOON VAN DE VADER! LAAT ZIJN BLOED OVER ONS EN OP ONZE KINDEREN KOMEN!"

Dus, in het kort, er was ten tijde van het optreden, het lijden, de dood en de opstanding van Onze-Lieve-Heer, een legitieme hogepriester, Annas, die nog steeds in de tempel verblijft, nog steeds wordt erkend door de vrome gelovigen als de échte houder van het levenslange ambt van Hogepriester, die werd afgezet in een complot van de Romeinse Deep State om controle over de Tempel te krijgen en gebruik te maken van een geüsurpeerd pseudo-gezag over de joden in de persoon van een onwettige anti-hogepriester, Káifas, die in bed lag met de Romeinse Deep State en Pilatus als vertegenwoordiger van de Romeinse Deep State afperste om Deicide te plegen.

Hier is een duidelijke parallel tussen de Vicaris van Christus, Paus Benedictus XVI als Annas, en antipaus Jorge Bergoglio als Káifas, die met de Angelsaksische Deep State in bed ligt.

En vreemd genoeg werd deze krankzinnige 'twee hogepriesters'-onzin getolereerd en geaccepteerd door het Sanhedrin, net zoals het College van Kardinalen dit nu tolereert en al bijna tien jaar meegaat met de satanische, Bergogliaanse pseudokerk.

Deze verbluffende parallellen tonen aan, dat de Goddelijke Voorzienigheid, de Kerk leidt en ervoor zorgt dat de dingen uiterst zichtbaar zijn. Ten tweede impliceert dit, dat voor degenen onder ons die dit satanische Anti-pausschap doormaken - terwijl de Ware Paus nog steeds binnen de muren van het Vaticaan woont - de Tweede Komst van Christus - de Parousie -  waarschijnlijk relatief dichtbij is, zoals de mensen in de dagen van de “twee Hogepriesters” ook dichtbij de Verlossing van de mensheid en de Opening van de Poorten van de Hemel stonden door het Eeuwige Offer van God aan God.

Hij zal terugkomen in Glorie, en Zijn Koninkrijk zal geen einde kennen.

Maranatha! Kom, Here Jezus, Kom!

Heer Jezus Christus, ontferm U over ons, over Paus Benedictus XVI en over Uw Heilige Katholieke Kerk waarbuiten geen redding is.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------