BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 17 oktober 2019

Satanische optocht onder leiding van Bergoglio trekt door het Vaticaan



1 opmerking:

Anoniem zei

2/2
De problemen in de Kerk zouden snel opgelost kunnen worden; je drukt een rest-knop in en je gaat terug naar vóor het Tweede Vaticaans Concilie. Of zelfs vóór de Tweede Wereldoorlog. Op persoonlijk vlak is dat gemakkelijk – lees de catecheses, de heiligen boeken, de geloofsleer – en leef ernaar. Zielen uit de 19de E, zijn ook in de hemel geraakt, zonder ze het gezeik van pausen sinds in acht namen. Maar op officieel vlak is het niet gemakkelijk de Kerk te restaureren, omdat de Paus de opvolger van Petrus et.al. en een Eerste onder Gelijken is. Het Vaticaan is op het graf van H. Petrus gebouwd. En indien je niet in communie met Rome bent, ben je een schismaticus. Maar ja, Rome is wel vaker platgebrand, geplunderd en verkracht. Een H. Roomse Keizer zelf is er ooit eens verantwoordelijk voor geweest. Zie hierboven; 1 Kor 6.


Pius V had de uitdaging de Kerk te restaureren ook. Het Concilie van Trente is ook maar afgehandeld met veel hakken en stoten, nadat ze er 3 pausen versleten hadden, maar het is uiteindelijk gelukt, toen de wereld er eindelijk klaar voor was – met dank aan vooral de schismatici, die de noodzaak tot restauratie teweeg gebracht hebben. De Protestanten en schismatici in de 15de, 16de E, hebben de Kerk niet kunnen hervormen, maar ze hebben wel de getrouwe gelovigen aangespoord de Kerk te restaureren. Dat zal nu ook wel gebeuren. De zotten in de Kerk en maatschappij moeten eerst hun kuren uitwerken, todat iedereen het beu wordt en dan hen verteld op te hoepelen. (zoals gezegd het knopje indrukken) Er zal dan niets hervormd worden, maar alleen gerestaureerd.

De problemen in Kerk en Wereld van vandaag zijn niets nieuws. De Kerk alsook de wereld, hebben vandaag problemen die niet anders zijn dan de problemen die reeds in het verleden voorgekomen zijn. En opgelost zijn. Geniale breinen uit het verleden hebben de oplossingen geboden. Hun oplossingen zijn vandaag een goed uitgangspunt voor oplossingen van de problemen in de hedendaagse Kerk en wereld.

Een lijstje met de belangrijkste besluiten van Trente:
• De H. Mis der Tijden.
• Vaststelling van de canon van de Bijbel,
• De openbaring bestaat enkel uit de Heilige Schrift en de kerkelijke traditie.
• De Vulgata, de Latijnse Bijbelvertaling, wordt voor de rooms-katholieken tot standaardtekst van de Heilige Schrift verklaard.
• De geloofswaarheden van de erfzonde, de zaligmaking, de zeven sacramenten, de aflaten, de heiligenverering en het vagevuur worden opnieuw verduidelijkt en bevestigd.
• Het Latijn is de enige liturgische taal.
• Geestelijken krijgen een verbod op cumulatie van kerkelijke ambten, hebben residentieplicht en moeten het celibaat respecteren.
• Priesters moeten een betere opleiding krijgen aan, in elk bisdom verplicht op te richten, seminaries.
• Gelovigen worden onderricht via de catechismus en door prediking.
• Het huwelijk moet gesloten worden in een kerk ten overstaan van een priester en getuigen na drievoudige aankondiging, en vervolgens worden vastgelegd in een huwelijksregister.
• Een bisschop diende theologie te hebben gestudeerd. Deze bepaling maakte het voor de adel lastiger om hun jongere zonen aan lucratieve kerkelijk baantjes te helpen.

Zoals gezegd, in de 16de E was het even erg als nu.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------