BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 11 maart 2013

De Zonhovense 'homo-pastoor' Rik Renckens geeft toe, dat hij zijn celibaatsbelofte gebroken heeft: "Ik had hem mijn lichaam gegeven."


http://www.radio1.be/programmas/stor/1453517

Paul Schruers was rond 2000 bisschop van Hasselt.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Misselijkmakend!

Anoniem zei

Dit is onaanvaardbaar!

Anoniem zei

Die man moet uit zijn ambt ontslagen worden. Zo iemand kan geen priester zijn. Een oproep aan de bisschoppen: "Grijp in en doe iets!!!"

Anoniem zei

Dit is zeer extreem. Maar nog meer diepgaand: hoeveel priesters zijn er nog in Vlaanderen die orthodox zijn in liturgie, theologie en op het vlak van moraal?

Is dit niet de vervulling van het derde geheim van Fatima: de totale apostasie?

Anoniem zei

Mooi gezegd,niks misselijkmakends aan

Mark ,kijkend vanaf de Teut.

Anoniem zei

Jamaar anoniem van 16:37 daar zit het hem net op deze site he. Ik ben orthodox maar voor de meesten op deze site is alleen FSSPX nog goed he. Ik keur dit allemaal niet goed en ben voor de paus, maar voor de meesten is dat niet genoeg he!

Anoniem zei

Ad anoniem 18:15. Voor alle duidelijkheid: ik heb geen enkele band met fraterniteit Pius X. Ik heb jammer genoeg ook niet de mogelijkheid om als leek een Tridentijnse Mis bij te wonen. De probleemstelling is anders:
1. de canon van de Novus Ordo mis wordt op bijna alle parochies niet gerespecteerd; bijna elke parochie heeft dus zijn eigen paus.
2. ik denk dat heel veel gelovigen gebaat zouden zijn bij een goed aanbod aan Tridentijnse missen. Dit zou als gunstig neveneffect hebben dat de sacraliteit ook in de Novus Ordo missen zou toenemen omdat velen dan de schoonheid en de waarheid van de Mis zouden herontdekken en dit een einde zou stellen aan het lokale gepruts met de Novus Ordo Mis . Dat moedige priesters eens gebruik maken van met motu proprio van Paus Benedictus XVI.
3. Mijn opmerking gaat niet alleen over liturgie. Er is evenwel een ijzeren wet: lex orandi, lex credendi, lex vivendi.
4. De Katholieke Kerk is universeel. Het niet-respecten van de canon leidt er toe dat die universaliteit onherkenbaar is geworden.

Anoniem zei

Tijdens zijn preek gisteren moest mijn deken weer een onnozele mop vertellen:

Het ging over het conclaaf en hoe we in de pers te horen krijgen welke kwaliteiten de nieuwe paus zou moeten hebben. De deken zei dat de beste opmerking die hij gehoord had van een journalist kwam die zei dat de volgende paus "Christus zou moeten zijn - met een MBA." Die kwezels vooraan in de kerk, die de ciborie van het altaar scharrelen om de communie aan de nooduitgang uit te delen, vonden dat natuurlijk reden om wat te giechelen.

Maar niemand die eraan dacht dat Christus Petrus opgedragen heeft Zijn Kerk op aarde op te bouwen. Als Christus dat zelf niet gekund zou hebben. De Paus Emeritus mag de taak die hij via Petrus van Christus opgedragen is, neergelegd hebben, dat neemt niet weg dat we nu in zijn geheel op moeten geven en naar de grote (goddelijke) baas moeten kijken, om het werk voor ‘de mens’ op te knappen, alleen omdat een groot-lawaai in de pers geen idee heeft hoe het verder moet met de Kerk en alleen kan besluiten dat ‘de mens’ niet in staat is er iets aan te doen. Dat heb je nu met al die MBA’s – hersenverlamming, maar we kunnen tenminste wat giechelen tijdens de preek.

Het probleem in de Kerk is niet dat de problemen zo groot zouden zijn, dat de Curia hervormt zou moeten worden. Het probleem met de Kerk is zelfs niet eens dat er pedofiele of homoseksuele kardinalen rondlopen. Het grootste probleem is dat er kardinalen (en clerus) zijn die zo hoogstnodig weigeren te doen wat de Paus hen opdraagt en hem ongehoorzaam zijn en doen, denken, en uitbazuinen wat ze maar willen – zonder erbij na te denken. En dan denkt de deken, dat indien Jezus zelf Paus zou spelen, die heren wel gaan nadenken, en opeens de 'Paus' wel gehoorzaam zouden zijn, omdat het Jezus zelf zou zijn, en dan op zouden houden te doen wat ze wilden, op zouden houden de doctrines te verbasteren, of er homoseksuele relaties op na te houden, ontucht te plegen, of kindertjes te verkrachten. Alsof ze dat alles opeens niet meer zouden doen indien Jezus Paus zou zijn – op voorwaarde natuurlijk dat Jezus een MBA zou hebben. De conditionaliteit van de grap is typisch voor een atheïst en misselijk makend.

Na de mis stond de deken, achteraan in de kerk handjes te drukken, en ik heb hem het voorgaande gezegd en ik heb hem gevraagd wat hij eigenlijk bedoelde - Jezus met een MBA of dat hij werkelijk dacht dat geen enkele kardinaal in staat is Paus te spelen. Of indien alleen kardinalen met een MBA in aanspraak komen om tot Paus verkozen te worden. De deken heeft mij dat niet kunnen uitleggen. Toen ik hem vroeg waarom dan hij moppen tapt die hij zelf niet begreep, was zijn naam evenzeer Haas.

Anoniem zei

Maar eigenlijk, het ergste was dat tijdens de offerande diezelfde kwezels van hierboven, zo hoogstnodig een korf vol Fairtrade producten voor het altaar moesten neergooien. Na al die schandalen in de Kerk zou de clerus toch mogen beginnen in te zien dat wereldlijke, politiek-correcte ideeën, zoals mensenrechten, minderheidsrechten, feminisme, homo-rechten, opwarming van de aarde, Fairtrade, de Vrede de Liefde e.d.m. geen inspiratie zijn om er een gedegen clerus op na te houden of een Kerk op te bouwen. Dat geen enkele van deze ideeën ook maar 1 gelovige meer opgeleverd heeft, want men moet echt niet naar de kerk om die ideeën te belijden, men kan dat ook aan de Verenigde Naties. Of dat die ideeën ook maar 1 ziel meer zullen redden? Of dat die ideeën armoede aan het oplossen zijn of vrede tussen de naties bewerkstelligen?

Alsof Fairtrade zo eerlijk is. Een arm boerke heeft het geld en kapitaal gewoon niet om met Fairtrade mee te mogen spelen, omdat ze niet aan de voorwaarden die Fairtrade stelt kunnen voldoen, precies omdat ze arm zijn. Die boerkes worden nog steeds even hard afgeperst door de coöperatieven (de tussenpersoon) die wel aan de voorwaarden van Fairtrade voldoen. Opnieuw die conditionaliteit van de atheïsten die in Fairtrade naar voren komt.

Toen ik met de deken en zijn MBA grap klaar was, heb ik hem ook gevraagd wat de relevantie was over Fairtrade te preken, na het evangelie van de Verloren Zoon? Had de Vader van de Verloren Zoon dan een Fairtrade boerderij? Ik voreg hem wat Fairtrade met rentmeesterschap of het Katholiek Geloof te maken heeft en waarom men tijdens de offerande een korf Fairtrade producten voor het altaar te plaatst? Gaat de offerande niet over brood en wijn dat tijdens de consecratie tot het lichaam en bloed van christus getranssubstantieerd worden ter Zijner herdenking, hetgeen mijns inziens weinig met de koffiehandel te maken heeft?

En ook dat kon de deken mij niet beantwoorden en begon zelfs een beetje uit ongemak te zweten, aangezien ik nog steeds zijn hand aan het drukken was.

Hij kon alleen zeggen dat ik gelijk had maar dat Jezus toch van mij houdt. Amai. Daar heb ik nu echt lak aan; ik weet het beter dan de deken, maar dat neemt niet weg dat Jezus toch van me houdt. Gelukkig dat ik nog de tijd had om naar Pius X te gaan. De preek aldaar was wel de moeite waard, zeker na de eerste preek die ik gehoord had: Philippus met zijn 200 Denari (en waarschijnlijk ook een MBA onder de gordel), kon niet genoeg geld verzamelen om brood voor de menigte te kopen – zelfs niet geen Fairtrade brood, maar Jezus had voldoende met vijf broden en twee vissen. Dat de deken maar oppast met wat hij wenst; indien Jezus Paus komt spelen zou hij wel eens op zijn Fairtrade koffie kunnen komen.

Men zegt wel vaker dat Bisschoppen en Clerus de mensen uit de kerk wegjagen met hun zinloosheid, en men heeft gelijk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------