BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 8 maart 2013

Godfried Kardinaal Danneels, Roger Vangheluwe en de 'Roeach Affaire'

Een afbeelding uit de beruchte 'Belgische Catechismus'

De Duivel in de Kerk

Van Alexandra Colen op Maandag, 26 april 2010

Was u verbaasd toen bleek dat er een kinderverkrachter tussen de bisschoppen zat? Wij waren verontwaardigd, maar niet echt verbaasd. De pedofiele mentaliteit onder de gemijterde heren was al bekend sinds de controverse rond het godsdienstboek Roeach in 1997. Dit boek, uitgegeven onder hoofdredactie van Prof. Jef Bulckens (KULeuven) en Prof. Frans Lefevre (Grootseminarie Brugge), toonde een stripverhaal waarin een naakte kleuter, een meisje, zegt “Ik vind het lekker om mijn spleetje te strelen,” “Ik speel graag mijn broekje uit bij andere vriendinnen,” “Ik wil in de kamer blijven als papa en mama vrijen.” En een naakt jongetje en meisje worden getoond terwijl ze “doktertje spelen” en het jongetje zegt: “Kijk eens, mijn piemel is groot.”

Dat “godsdienstboek” werd destijds op katholieke scholen gebruikt in de catecheseles totdat ik het ontdekte tussen de leerboeken van mijn oudste, toen 13-jarige, dochter en op 3 september 1997 een brief stuurde aan kardinaal Danneels waarin ik schreef:

“Wanneer ik deze tekening en  haar boodschap bekijk, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat dit godsdienstboek heel bewust aan kinderen van 13 en 14 wil wijsmaken dat kleuters genitale streling prettig vinden. Op die manier kweekt men pedofielen die oprecht denken dat de kinderen het eigenlijk ‘heel lekker’ vinden wat zij allemaal met hen doen, terwijl juist het tegendeel waar is.”

Vandaag krijgt deze zaak, intussen al meer dan 12 jaar geleden, een andere, wrange geladenheid. Zeker nu ik weet dat Mgr. Roger Vangheluwe, de kinderverkrachtende bisschop van Brugge, de toezichthoudende bisschop was van de beide instellingen – KULeuven en Grootseminarie Brugge – waaruit de hoofdredacteurs van dit perverse “godsdienstboek” kwamen.

Vangheluwe flirtte niet alleen met de pedofiele ideeën, maar paste ze ook toe op zijn 11-jarige neefje, een jongetje dat, aangezien Roeach al sinds 1991 in het Vlaamse katholieke godsdienstonderricht werd gebruikt, als 13-jarige dit handboek godsdienst naar alle waarschijnlijkheid nog heeft moeten gebruiken.

Honderden kinderen die niet lichamelijk verkracht werden, werden geestelijk aangerand in de godsdienstles.

Nadat ik mijn actie tegen Roeach begon, bleek dat dit bij vele ouders een gevoelige snaar had geraakt. De verhalen over andere praktijken in het katholiek onderwijs stroomden binnen. Zo bleek dat in een aantal scholen kinderen werd aangeleerd om condooms over kunstpenissen te trekken en dat video’s getoond werden met masturbatie- en vrijtechnieken.

Omdat Danneels niet wilde ingaan op de eisen om aan deze praktijken een einde te stellen, organiseerde ik op 15 oktober 1997 een betoging van ouders en kinderen onder het motto “Respect voor ouders en kinderen” aan het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Danneels weigerde een delegatie van de betogers te ontvangen. “Ik zal me niet laten verplichten,” verklaarde hij op 21 oktober in Humo. Ook bij een nieuwe betoging op 10 december bleef de aartsbisschoppelijke deur gesloten.

Een betoging voor het bisschoppelijk paleis in Antwerpen op 19 november 1997 leidde wel tot de ontvangst van een delegatie moeders, waaronder een CVP-gemeenteraadslid en ikzelf, door de toenmalige bisschop van Antwerpen, Mgr. Paul Van den Berghe. Die brave man, de verantwoordelijke namens het Vlaams episcopaat voor onderwijs, aanhoorde de moeders, brak in tranen uit en beloofde een onderzoek naar de praktijken in de lessen godsdienst en seksuele voorlichting. Hij kondigde dat ook aan in een verklaring aan de pers.

Dat leverde hem wellicht een reprimande op vanwege zijn collega’s, zodat hij op 24 november, na een bijeenkomst van de bisschoppenconferentie via Belga bekend maakte dat er, ondanks de belofte, geen onderzoek zou komen. Vandaag weten we dat één van die collega’s de kinderverkrachter Vangheluwe was, wat ook die affaire wel heel wrang maakt.

Op 18 februari 1998 stond ik voor de derde keer met een groep ouders voor de deur van Danneels in Mechelen. Weer bleef de deur potdicht.Wel schreef de pauselijke nuntius in Brussel, een vriend van Danneels, mij op 19 februari een brief om te zeggen dat het mijn christelijke plicht was om met betrekking tot de Kerk “alles te vermijden wat aanleiding kan geven tot misverstand, verdeeldheid en spot. We moeten respect opbrengen voor onze bisschoppen.” Hij liet me bijgevolg weten dat mijn manifestaties “ongepast en beledigend” waren.

Wel stuurde ik een brief aan alle kardinalen ter wereld om ze op de hoogte te stellen van de inhoud van Roeach. “Wees overtuigd dat de Congregatie voor de Geloofsleer de nodige aandacht aan deze zaak zal besteden,” antwoordde Mgr. Clemens, de privé-secretaris van kardinaal Ratzinger uit Rome; “U voert de juiste strijd,” schreef kardinaal Gagnon uit Rome; “De zaak die u te berde brengt is zeer ernstig,” schreef kardinaal Arinze uit Rome.

Er kwamen brieven uit de hele wereld. “Ik deel uw mening. Het is belangrijk dat u dit niet zonder tegenspraak laat,” schreef kardinaal Meisner van Keulen; “Ik begrijp zeer goed uw bezorgdheid,” schreef kardinaal Wamala van Oeganda; “Ik heb kardinaal Danneels geschreven. Ik hoop dat hij mij uitleg kan verschaffen,” schreef kardinaal Vidal van de Filippijnen; “Ik zal dit met kardinaal Danneels bespreken,” schreef kardinaal Williams van Nieuw-Zeeland; “Ik zal proberen iets te ondernemen om u te helpen,” schreef kardinaal Lopez Rodriguez van Santo Domingo; “Ik heb in Rome gemerkt dat kardinaal Laghi van de Congregatie voor het Onderwijs van uw bekommernissen op de hoogte is,” schreef kardinaal O’Connor van New York.

Bronnen:

http://www.brusselsjournal.com/node/4409

http://archives.lesoir.be/un-manuel-de-catechese-qui-incite-a-la-pedophilie-_t-19980210-Z0EV3A.html

http://www.lifesitenews.com/news/archive//ldn/2010/jul/10070605

21 opmerkingen:

Anoniem zei

Toon Osaer was vroeger woordvoerder v. Z.E. Kard. Danneels en probeerde in de affaire "Roeach"(1995-Godsdienstboek voor het secundair met onzedelijke Tekst en beelden, tot paedophilie vervoerend) verontruste ouders te intimideren.
2010 faliekante woordvoering bij het groot schandaal; nadien verzorgd met een goede post bij Halewijn.

Anoniem zei

In "Kerk en Leven" verschenen overigens in de 80-er jaren ook annonces, waar open naar kinderen/jongeren werd gezocht (adressen aan de nederlandse grens en in Kapellen); er werd destijds ook bericht over een initiatief ter bevordering van begrip voor de pedofielen!

Een geweldige beerput!

Anoniem zei

Roeach en IJD

Roeach vzw heeft zich in 2009 aangesloten onder de gulden vleugels van IJD, Jongerenpastoraal Vlaanderen. Door onze troeven, ervaringen en geestdrift samen te brengen kunnen we immers veel méér de boodschap van Christus waar maken. IJD kan Roeach ook helpen “de ogen open te houden” voor wat er allemaal leeft in de Vlaamse kerkgemeenschap.

http://www.roeach.be/Roeach/over-roeach

Anoniem zei

Met de steun van de Vlaamse Overheid!

Anoniem zei

Het hoort soms herhaalt te worden: Brussel is de werelddraaischijf van de kinderhandel.

Anoniem zei

Uit le Soir:

Toon Osaer, porte-parole flamand de la Conférence épiscopale, reconnaît que le passage incriminé y figure mais demande que l'on relativise sa teneur. Le livre de catéchèse s'adresse à des jeunes déjà mûrs qui ne prennent pas le message au pied de la lettre. M. Osaer ajoute qu'il s'agit essentiellement de dessins. Apparemment pas si scandaleux puisque « Roeach 3» est utilisé depuis six ans avec la bénédiction du VSKO, l'enseignement catholique flamand...

Anoniem zei

Child Grooming by paedophiles, no more, no less.

Considering this happened less than 16 years ago, when the groomed children were 13, if I am not mistaken.

Maybe the Belgian Cardinal should be recalled from the Conclave to answer some pertinent questions.

Anoniem zei

En dergelijke lieden willen dan de 'middelpuntvliedende krachten' in de Kerk versterken!

"Wij willen ons goesting doen!"

Anoniem zei

DEN BOSCH (RKnieuws.net)

Aankomende priesters kregen tussen 1900 en 1965 speciale lessen over zeer uiteenlopende seksuele handelingen. Dat schrijft René Bastiaanse, directeur van het Brabants Historisch Informatiecentrum en presentator van het bekende Omroep Brabant-programma De Wandeling, in zijn boek Onkuisheid dat deze week verscheen.

Alle standjes en technieken kwamen in de lessen aan de orde, waaronder perverse handelingen als seks met dieren, kinderen en necrofilie. Alles werd tot in detail weergegeven en niets bleef onbesproken.

Gerhub zei

Veel ouders wisten en weten niet wat hun kinderen werd en wordt geleerd in onze 'katholieke' scholen.Dat dit alles gebeurde en gebeurt onder de bescherming van de hoogste kerkelijke leiders is een echte schande en is zeer verontrustend. Denken ze dat ze geen verantwoording zullen moeten afleggen? Dat ze dan gans het Evangelie lezen en niet enkel de stukjes die bij hun ontaarding passen. Denken we maar aan de molensteen voor ergernisgevers.
Moge God hen raken met de genade van bekering.

Anoniem zei

Eerst was het catechismus, toen was het catechese, toen werd het godsdienst onderricht, toen werd het zedenleer, en nu is het zelfs dat niet meer.

Anoniem zei

Ik ken iemand wiens moeder een prostitué was en als kind in de kamer aanwezig was wanneer zijn moeder klanten ontving. Nu, als volwassene is die man zo raar dat je je niet gemakkelijk in zijn gezelschap voelt. Toch had ik een uitnodiging aanvaard om naar een feestje op zijn appartement te gaan, en ja, ik ben vroegtijdig naar huis moeten komen. De andere gasten hadden evenmin een flauw idee wat hun gastheer in petto had, maar hij was zo manipulatief en zo subtiel dat hij bijna iedereen murw heeft kunnen maken en omgepraat heeft.

En dergelijke manipulatie technieken worden aangeleerd in een catechismus? Wanneer je dacht dat de Belgische bisschoppen niet lager konden vallen, slagen ze erin nieuwe dieptepunten aan te boren.

Als de hel onder onze voeten ligt, zitten de Belgische bisschoppen niet in het middelpunt van de aarde, maar ze zijn allang aan de andere kant weer terug boven gekomen en hangen ze nu ergens boven Australië. Over middelpunt vliedende kracht gesproken.

Anoniem zei

De reden dat wereldleiders totaal niet in staat zijn een probleem aan te pakken, ook al staat de maatschappij waarvoor ze de leiding en verantwoordelijk opeisen op instorten, is niet omwille van domheid of laksheid, maar omdat ze totaal gecompromitteerd zijn.

Dominique Strauss Kahn, de vorige grote baas van het IMF had een levenswijze die veel leek op die film met Tom Cruise en Nicole Kidman, “Eyes Wide Shut”,... letterlijk. Die levenswijze werd door een Belgische pooier georganiseerd. Dan laat de man zich pakken door een vermeende poging tot aanranding van een kamermeisje in een hotel in New York. Wat wil je met dergelijke wereldleiders wiens reputatie afhangt van de mate waarin een pooier zijn mond kan houden. Die leven niet op de rand van de afgrond, maar hangen er al over.

Met zo een wereldleider doe je wat je wil, en wanneer hij niet meewerkt, wordt het complot om hem uit de weg te vegen heel gemakkelijk. In het geval van Straus Kahn was het voldoende hem alleen te laten met een zwoel kamermeisje dat de verkeerde indruk gaf, want men wist op voorhand hoe hij hierop zou reageren. En als hij dan niet snel aftrad, zou men het hele geheim prijsgeven. Waar is de tijd dat de keizer in de senaat neergestoken moest worden of het verhaal van Grigori Rasputin – dat waren pas samenzweringen. Zo romantisch en wreed tegelijkertijd. Maar tegenwoordig is een ordinaire hoer al in staat het vuile werk alleen op te knappen. Dat zal vooruitgang zijn.

Hetgeen we hier ook uit leren is dat samenzweringstheorieën maar een eufemistische voorstelling van de realiteit zijn. Een samenzweringstheorie is een verhaaltje dat maar een klein deel van de waarheid bevat, aangedikt met wat onzin uit het script van een actiefilm, opdat de bevolking het emotioneel en rationeel kan verwerken en zelfs als ontspanning kan beschouwen. Bijvoorbeeld Vangheluwe. De realiteit is steeds erger dan het samenzweringsverhaal. Wanneer men de hele waarheid zou kennen, zou men ‘s nachts niet kunnen slapen.

Een samenzwering zou ook een mate van geheimhouding moeten inhouden, maar wanneer men het kwade in klaarlichte dag doet, op een zo groot mogelijke schaal, in volle zicht van een zo groot mogelijke groep mensen en niemand zal je tegenhouden. Men zal zelfs het kwade niet eens al het kwade herkennen en zelfs als goed beschouwen.

Ik ben een beetje rond de pot aan het draaien, omdat ik de vraag niet durf stellen, omdat de vraag stellen, gelijk staat aan de vraag beantwoorden. Laat me het zo uitdrukken: hierboven zeg ik dat wereldleiders gecompromitteerd zijn, omdat ik dat weet en kan bewijzen, en niet alleen met persartikeltjes, maar met deze catechismus als illustratie kan men zich ook de vraag stellen of deze stelling niet van toepassing is op bepaalde kerkleiders. Hoe dan ook; aan de vruchten herkent men de boom.

Anoniem zei

Lager kan niet, "kardinaal" danneels én alle andere modernistische bisschoppen, aartsbisschop Léonard incluis.

Anoniem zei

De jaren '70 en '80 werden geteisterd door het linkse dogma dat alles wat men als normaal beschouwde overboord moest gegooid worden. De balans sloeg dermate om dat linkse ideologen seks met kinderen of seks tussen kinderen actief aanmoedigden. Heel wat pedofiele verenigingen mochten toen straffeloos het daglicht zien. In die sfeer was de verleiding bij sommigen blijkbaar te groot, vooral in homofiele milieu's, waaronder ook seminaries. Als katholiek moeten we durven erkennen dat heel wat homofielen de kerk misbruikt hebben om een verborgen leven te leiden en niet voor hun geaardheid te moeten uitkomen. De kerk boodt hen het gedroomde excuus. En de combinatie van al deze elementen is een dodelijke cocktail gebleken.

Anoniem zei

Drie bemerkingen:
1. Daar het betreffende boek Roeach ca. drie jaar in het onderwijs gebruikt werd, kwamen in deze periode ongeveer 60 000 vlaamse scholieren met deze vuiligheid in kontakt.
Merkwaardig dat men zich hieraan niet herinnert resp. niet herinneren wil.
2. Het moet een enorme logistieke prestatie geweest zijn, al deze boeken zeer snel uit de circulatie te trekken- ze zijn ook in het modern antiquariaat niet te vinden. Zeer raar dat ook in het onderwijs een totaal herinneringsverlies voorligt.

Anoniem zei

Het VSKO had inderdaad ook zijn 'zegen' gegeven!

Anoniem zei

3. De op de titelzijde als eerste opgevoerde auteur is totnutoe in het katholiek onderwijs bezig.
Hij nam ook deel aan de daaropvolgende godsdienstboekenseries "Meander" (Rivierkronkel, typisch voor de stijl van deze ploeg: het geloof moet geen bochten of kronkelingen maken, het is rechtuit- kronkelen doet de staart van het serpent en de duivel) en "Respons".
Hierin wordt zeer sterk het zog. personalisme van R. Burggraeve (Univ. Leuven)besproken- inklusief de beruchte "haalbaarheismoraal": zoals in "Positief" (Nr.419 /Feb. 2012) te lezen een echte ramp voor Vlaanderen.
Bijzonder storend:
Op dinsdag 24 april 2012 voerde hij met een 3e klas een projekt door:"Een vlieg in de kleuterklas", waarbij scholieren van ca. 14 jaar kindertuinen bezochten en daarin rondliepen.
De titel alleen is idioot, maar de verbinding met deze heer is uiterst bedenkelijk.
Op woensdag 20 feb 2013 gaf hij op een "Dag van de godsdienst" in Drongen (cursus voor leraren godsdienst, georganizeerd door het eekhoutcentrum)de workshop meditatie-hij zat merkwaardig genoeg in "de slaapkamer" van het "huis van de profeet".
Hier schijnt niet Holland maar Vlaanderen in nood te zijn.

Anoniem zei

Illustratief voor de vernetting in de leiding van het bisdom Brugge en voor de pervertering van het geloof aldaar:
Grootpoenitentiaar (opperste biechtvader voor speciale misdrijven) was indertijd in Brugge F.Lefevre, prof. aan het grootseminarie Brugge, medeleider van de boekenreeks "Roeach"; in Brugge moest en kon men zijn pedofiele zonden bij een deskundige (zie de afbeeldingen- ze werden in den USA gecensureerd)biechten!

Anoniem zei

Roeach? Wat is Roeach?

Dat heb ik nog nooit gehoord. Na het eens gegoogled te hebben weet ik waarom ik het niet weet.

Natuurlijk niet, want ik ben Jood, noch Moslim.

Anoniem zei

Aan Anoniem 11.53
"Roeach" is het oudhebreeuwse woord voor "Geest / Wind".
Deze term werd gekozen als Naam voor een serie godsdienstboeken voor het sekundair onderwijs.
Het uitgeverscomitee - hoofdzakelijk gebaseerd op de as westvlaanderen (Bisd. Brugge) en Leuven (KUL/ catecheseinstituut aldaar) was over vriendschappen enz.ten zeerste verbonden met Kard.danneels, Kard.Danneels, J. Bulckens, F.Lefevre (Gr.sem.Brugge/Gr.poen.Brugge), gesteund door van Geluwe, verdedigd door Toon Osaer; Hans Geybels, eens woordvoerder van v. Geluwe, nu van Danneels, verdedigde noch in 2010 de niet-inzet van buitenlanse priesters in Westvlaanderen ( typische afschottingstechniek- omertà)
Hier ligt een van de wichtigste centra van de religieuze verdomming en bastaardering in Vlaanderen in de laatste 20 jaar.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------