BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 12 maart 2013

De post-conciliaire lente in de Kerk is jammerlijk mislukt. Wat de Kerk nodig heeft, is méér 'zaaien' en minder 'wereldse bestuiving'

Ik geloof niet in de mythe van de 'Vaticaanse Lente' van ketter Hans Küng. De gangmakers van de internationale publieke opinie zien voor de Kerk enkel heil in het omarmen van de hedendaagse wereld, alsof de Kerk een wereldse instelling zou zijn en geen goddelijke. Het is altijd merkwaardig om te moeten vaststellen, dat zij die buiten de Kerk zijn, toch altijd zo goed weten, wat 'goed' is voor de Kerk. Als men het onheilzame spoor van de verdere verwereldelijking van de Kerk zou volgen, dan zou het voor de Kerk beter zijn om de winkel te sluiten. Het experiment van de wereldse bestuiving van de Kerk is noodgedwongen voorbij, want wat zou er binnen enkele jaren nog overblijven van de Boodschap en de positie van de Kerk?

We hebben al de Verenigde Naties en de UNESCO. We hebben al de 'universele' ideologie van de mensenrechten. We hebben al het collectieve 'humanitaire' bewustzijn en we hebben al de mythe van 'vrijheid', 'gelijkheid' en 'broederlijkheid'. De bestuiving van de Kerk door de wereld was de oorzaak van het feit, dat nu zonde, lijden, verlossing, het bovennatuurlijke, de zaligheid, de boetedoening, verzoening en genade, taboes geworden zijn. Het lijkt er wel op, dat in deze geseculariseerde wereld er geen plaats meer is voor mensen die God in hun leven centraal willen stellen en die Jezus Christus willen navolgen. De herberg is vol en de gelovigen staan eens te meer weer buiten in de kou.

De oplossing is niet om priesters toe te staan, te huwen. Want zelfs als ze getrouwd zouden zijn, blijft de bekoring van het vlees, van de wellust, bestaan. Het is de keuze tussen een kortstondig vleselijk 'plezier' en de Eeuwige Zaligheid. Indien men de Kerk nog een keer 'bij de tijd' zou willen brengen en deze 'hervorming' aan de bisschoppen zou toevertrouwen en niet aan de onfeilbare Vicaris van Christus, dan zou er binnen de kortste keren niets meer van de Blijde Boodschap overblijven. Met het grootste gemak van de wereld zouden de bisschoppen, met hun 'liberale' theologie, het materialisme en het hedonisme van de wereld omarmen.

Er blijf alleen de hoop, dat de Algemene Congregaties en het Conclaaf terugkeren naar de tradities van de Kerk en beginnen te evangeliseren en de bestuiving door de wereld eindelijk eens stopzetten.

De gangmakers van de internationale publieke opinie mogen dan nog in het duister tasten aangaande de nieuwe Paus. Echter, God heeft Zijn keuze reeds gemaakt en wij weten dat de Heilige Geest bij de stemming van de Kardinalen de overhand zal halen.

GOD ZAL ONS DE PAUS GEVEN DIE DE KERK OP DIT OGENBLIK NODIG HEEFT!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoals de Paus Emeritus zei:

De wereld biedt comfort. Maar God heeft de mens niet voor comfort geschapen, maar voor grootsheid.

Anoniem zei

Al wat zijn nek uitsteekt of juist wellustig gaat neerliggen zal vroeg of laat in het stof bijten.
Hoe dikwijls heeft het Joodse Godsvolk dat niet meegemaakt. Het Katholieke Godsvolk ontkomt daar evenmin aan. Alleen zitten we nu in een contrasterende en polariserende eindtijd.
Naar het verleden kijken is zeer verhelderend en leerzaam ... voor diegenen die waarlijk levende interesse hebben.

EENS PRAKTISCH NAAR DE TOEKOMST KIJKEN moet daar dan ook uit voortkomen.
In de geschriften van Jakob Lorber kan men een zeer goede raad vinden: Het verdient sterke aanbeveling dat men zou vermijden te rusten of te slapen op een horizontaal bed. Jezus beschrijft dat men in vroegere tijden steeds lag op een ligbank. Daarbij blijft het bovenlichaam eerder rechtop, lichtjes schuin naar achter. Men kon daarmede ook aan tafel aanzitten of liggen. Dit wordt volgens mij in diverse kunstuitingen verkeerdelijk voorgesteld. Uiteraard kan men alles voor welk doel dan ook inzetten dus ook een slecht doel.

Het voornaamste doel van een ligbank is dat men aan een LICHTE DISCIPLINE niet kan ontkomen. Naar eigen ervaring kan ik hier aan toevoegen dat een ligbank eerder betrekkelijke hoge poten moet hebben en nogal smal moet zijn. De hoofdsteun moet weerszijden een kleine uitstekende bescherming hebben om te voorkomen dat men er af valt; wanneer het Hoofd voldoende 'links' en 'rechts' 'gesteund' of 'bewaakt' wordt is het gehele Lichaam stabiel.
Een zeer belangrijk voordeel is dat 'de bloedsomloop' of 'de waakzaamheid van de ziel' tijdens de rust of slaap redelijk levendig blijft zodat men altijd zeer fit kan rechtspringen zonder dat het hart extra moeite moet doen. Niets is zo ongezond als een haast stilvallende bloedsomloop; ZEER GELIJKEND OP EEN STILVALLENDE KERK.

Ik zou het als volgt samenvatten: Een rustend Levendig Lichaam moet verheven zijn in eenvoudige Basis-Discipline.
Niet alleen thuis doch zeer zeker in een seminarie ZEER nuttig.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------