![]() |
Paus Leo XIV is met veel ijverigheid zijn geloofwaardigheid op aan het blazen |
Paus Leo XIV heeft vandaag zuster Tiziana Merletti, de voormalige algemene overste van de Zusters Franciscanessen der Armen, benoemd tot secretaris van het Dicasterium voor Religieuzen.
Zuster Merletti werd in 1959 geboren in Pineto, Italië, en legde haar geloften af in 1986. Ze heeft een graad in de rechten en een doctoraat in canoniek recht. Momenteel doceert ze canoniek recht aan de Pauselijke Antonianum Universiteit. Waarschijnlijk hebben we met haar weer een lesbienne te pakken.
Canon 129 § 1 van het Wetboek van Canoniek Recht zegt:
"Tot bestuursmacht die krachtens goddelijke instelling in de Kerk bestaat en die ook jurisdictiemacht genoemd wordt, zijn volgens de voorschriften van het recht bekwaam zij die een heilige wijding ontvangen hebben."
Aangezien 'zuster' Merletti geen wijding ontvangen heeft, gaat Leo XIV hier in tégen het Canoniek recht. Zelfs indien hij een legitieme paus zou zijn, dan nog zou hij niet de macht hebben om dit te doen. Punt is, dat een legitieme Paus dit niet zou doen, omdat een Paus niet hervormt of rebelleert!
Dit alles toont nog maar eens aan dat bureaucratieën zoals bijvoorbeeld de Curie alleen maar met zichzelf bezig zijn. Of er nu nu 1, 10, 20 of 100 vrouwen in de Curie worden benoemd, is in feite niet relevant. Of het nu de gay-lobby is of de lesbian-lobby is die er een potje van maken, is niet relevant. Feit is dat de parasiterende, post-conciliaire, kerkelijke overheid zich niet aan haar eigen regels houdt. Dit is diabolische rebellie! Een duidelijk flagrant teken van gebrek aan nederigheid!
De prefect van het Dicasterium voor Religieuzen is al een vrouw: Zuster Simona Brambilla, die in januari 2025 door Bergoglio de Apostaat werd benoemd.
Sommigen waarschuwen dat een dicasterium dat bijna uitsluitend door vrouwen wordt bestuurd wel eens moeite zou kunnen hebben om de specifieke dynamiek van mannelijke instituten te begrijpen.
Er is een "angst dat Zuster Merletti een buitensporige neiging tot 'activisme' vertoont."
Bij verschillende gelegenheden heeft Zuster Merletti een duidelijk "vrouwelijke visie op macht" (wat dat ook moge zijn) naar voren gebracht, waarbij ze waarschuwt tegen "vastgeroeste modellen" en pleit voor "synodale processen".
In een interview met Città Nuova zei ze eens: "Wij vrouwen willen ons steentje bijdragen, ons op een andere manier uitdrukken en processen vooruit helpen met onze eigen gevoeligheid. Ik begrijp dat het moeilijk is om ruimte voor ons te maken, omdat wij de dingen zien op een manier die gevestigde kaders kan opblazen."
Geen opmerkingen:
Een reactie posten