BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 30 april 2024

Paus Pius V (Bosco Marengo, 17 januari 1504 – Rome, 1 mei 1572)

1 opmerking:

Anoniem zei

De Hl.Paus Pius V toont door woord en daad in velerlei opzicht grote gelijkenis met Paus Benedictus XVI:
beide hadden een regerend pontificaat van 8 jaren, beide waren paus op een voor de Hl-Kerk cruciaal moment, beide waren streng voor zichzelf en voerden door herbronning de Hl.Kerk naar veel later stabielere tijden.
Onder St.-Pius V PP werkte de Hl. Petrus Canisius uiterst vlijtig als de 2e apostel van Duitsland, kwamen vele ordes weer tot bloei, werd de jeugd met kwaliteitsvol onderwijs voorzien, werd de catechismus geproclameerd en verscheen de Biblia Regia, de polyglotte bijbel bij Plantin, en wel onder leiding van de grote schriftkundige Benito Arias Montano.
De catechismus, de patristiek en de christelijke cultuur, de kennis der bijbese talen en de studie van de christelijke oriênt, de vele nieuwe en tegelijk traditievriendelijke gemeenschappen, de zorg voor de oude liturgie en vooral: de proclamatie van Summorum Pontificum: dat is evemeens het programma van P.Benedictus XVI geweest.
En beide waren zer spiritueel- zelfs met visioen.
St. Pius V PP was i visioen aanwezig bij de sla van Lepanto, en een grote vereerder van de Hl. Madonna van de Rozenkrans.
P. Benedictus XVI bad iedere dag de rozenkrans, terwijl zijn trouwe vrienden en aanhangers van nederige komaf ter plekke vochten.
Orate pro nbis

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------