BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 28 juni 2020

Paus Benedictus XVI



4 opmerkingen:

Anoniem zei

1/ TRANSHUMANISME.
Transhumanisme, de wens om eeuwig leven te verwerven, door zelf God te spelen, is zo oud als de mensheid. In het Oude Testament is God nog maar net klaar met Zijn Ceatie, en onmiddellijk komt hoofdstuk 3 van het Boek Genesis met de deur in huis vallen met de Zondeval. In vers 5 beloofde Satan dat indien Eva van de appel zou eten, haar ogen geopend zouden worden, zoals God zou worden, en kennis van Goed en Kwaad zou hebben.

Dit is transhumanisme tout court. Het ziet God als competitie. Iemand die de mens onder de knoet wil houden, onnodig lijden veroorzaakt. Het is niet a-theïstisch, maar anti-theïstisch. De transhumanist wil wel alle wetten van het heelal doorgronden, met het doel zelf een heelal te creëren of maniluperen, zichzelf to god verheffen, om tot demiurge worden en zelf schepper spelen, ziektes overwinnen, zelfs de dood overwinnen en eeuwig leven op Aarde verwerven. En bovenal God weg te denken. Dat zijn de doelstellingen. Dat is hun religie. Het doel rechtvaardigt de middelen. Zolang God weg is, is het goed.

Dit is in tegenstelling tot de wetenschappelijke methode die de wetten van het door God gecreëerde universum wil doorgronden, en de beperkingen accepteert, zoals de transcendentale aspecten van de mens.

Er is een groot verschil tussen een mens en een dier. Maar niet voor de transhumanist omdat hij de mens reduceert to een biologisch organisem, zonder transcendente kapaciteiten – religie, spiritualtiteit, creativiteit, esthetiek etc.

Een mens onderscheidt zich niet alleen van dieren omwille van zijn vermogen tot communicatie. Dieren, zeker die met grote hersenen, communiceren ook met soms een groot assortissement aan vocabulaire en organiseren zich als groep op bijzonder complexe wijzes.

Maar de transhumanist reduceert de mens (tot een louter organisme) zonder transcendentie, spiritualiteit, emotie, zonder ziel --- tot een dier dus.

Anoniem zei

2/ GOD ALS COMPETITIE – mens vs. beest

Als je God verwerpt word je tot beest.


Transhumanisten ontkennen deze transcendente aspecten die de mens van het dier onderscheiden. De Creatie van God is te complex om door een mens begrepen te worden, transhumanisten incluis, en in plaats dit te accepteren, reduceren ze het probleem, met alle gevolgen vandien.

Eén van de eerste dingen die je in de H. Bijbel terugvindt zijn de Creatie, zonde, vergiffenis, kennis, begeerte, sterfte. Dit zijn FUNDAMENTELE en TRANSCENDENTE KARAKTERISTIEKEN van de mens. (Genesis hoofdstuk 1-3) Een mens geeft betekenis aan geboorte en dood, en dieren zullen hun doden niet begraven. Beesten – mensen die het woord ‘mens’ niet waardig zijn, ook niet. (Corona intubatie, morfine, euthanasie, abortus – je begrijpt wat ik bedoel.)

Als je dan een maatschappij wil ordenen, zonder de trancendente aspecten van de mens, ga je ongelooflijk zware fouten maken, en is je project gedoemd te falen.

Het is ironisch dat Steven Van Gucht – de coronacrisis expert – eigenlijk een dierenarts is. Hij heeft letterlijk en figuurlijk de mensen als dieren behandeld.

En de reden dat ik dit schrijf, is dat indien je gezondheidszorg reduceert tot intubatie, als oplossing voor elke ziekte, ben zoals middeleeuwse dokter, die alles met bloedzuigers behandelde – misschien omdat hij de grootste bloedzuigerkwekerij in de omgeving had.

Anoniem zei

3/ BENEDICTUS IN REGENSBURG.

De drie belangrijkste verdiensten van Benedictus XVI zijn mijns inziens;
1/ bevestiging dat de Tridentijnse Mis nooit verboden is geweest, 2/ Nicholas van Cusa tot Kerkleraar verheven en 3/ Het bezoek van Benedictus xvi aan zijn broer

1/ dat is duidelijk.

2/ Nicolaas van Cusa heeft een belangrijk werk in politieke theorie geschreven ‘De Concordantia Catholica’ dat de basis was voor de de jure verzoening van de Oosterse en Westerse Kerken, maar ook als les kan dienen voor goed politiek beleid, en de ware macht van het volk toont, in een goede democratie – vs de quasi democratie van vandaag. Als je klaagt over politiek vandaag, lees ‘de Concordantia Catholica’ en dan zie je hoe het anders kan, en hoe het beter was in de vroege middeleeuwen. Verder heeft Van Cusa een aantal tractaten geschreven waarvan ik ‘de imago dei’ de mooiste vind. De centrale gedachte hierin is deze:

Historisch gezien, zijn er twee tegenstrijdige interpretaties van de natuurwet. De eerste is het concept van het natuurrecht dat uitgaat van de idee dat de mens grecreëerd is naar het evenbeeld van God (Imago Dei), en door het correcte gebruik van de rede is hij in staat zijn moreel handelen in harmonie te brengen met de wetten die het door God gecreëerde universum ordenen.

Het tegenstrijdige concept van het natuurrecht komt van Aristoteles, dat houdt dat de mens niet het evenbeeld van God is, maar een primitief dier, wiens geest tabula rasa is. Gereduceerd tot deze beestachtige natuur is de maatschappij van mensen gekarakteriseerd door constante onderlinge strijd, van allen tegen iedereen. Aldus vormt de mens een overheid, door toe te stemmen zich te onderwerpen aan een arbitraire dictatuur, teneinde zich tegen anderen te beschermen.

Deze aristoteliaanse interpretatie van het natuurrecht is zeer nauw verbonden met het transhumanisme, en hiermee geef ik ook direct de valsheid van transhumanisme en de gevolgen waar het toe leidt, en waarmee we constant geconfronteerd worden.

Er is vanalles mis met Aristoteles. O.a. hij was de privé leraar voor de kinderen van Alexander de Grote, waaronder Ptolemeus. Die als koning van Egypte, het platte-aarde en geo-centrisme uitgevonden heeft, en het heliocentrisme uit de oudheid als fake-news afgedaan heeft. Aristoteles spreekt ook over ether als element, kategoriën (oorsprong voor racism bv.) etc. Aristoteles, is de grootste vervalsing van wetenschap ooit. En zijn invloed vandaag is niet in te schatten.

En tot slot het belangrijkste, omdat de mens vandaag omwille van slechte wetenschap niets meer weet – of niet meer weet wat geloven.

3/ Het bezoek van Benedictus xvi aan zijn broer is een bijzonder krachtige boodschap. Op zich is het een encykliek als je wil, maar niet in woorden, maar wel in daden. Zijn bezoek is zeker niet alleen ten voordele van zijn broer alleen, maar voor de hele mensheid.

Anoniem zei

4/ “DE WERELD BELOOFT ONS COMFORT, MAAR GOD BELOOFT ONS GLORIE”.

En nu ben ik vergeten waar Benedictus xvi dit gezegd heeft. Maar tijdens zijn toespraak aan Duitse pelgrims op 25 april 2005 heeft hij een relevantere uitspraak gedaan;


Wer Bequemlichkeit will, der ist bei Ihm allerdings an der falschen Adresse. Aber er zeigt uns den Weg zum Großen, zum Guten, zum richtigen Menschenleben.


Echter het verwerpen van God uit de wereld, leidt niet eens tot comfort, want ik zie maar weinig comfort in de wereld van vandaag, het leidt tot beestachtige mensen. Maar hoe moeilijk het ook moge zijn, in Jezus vinden we wel de weg naar een goed leven, een goede dood, het eeuwige leven en glorie.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------