BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 december 2019

Zalig Kerstmis! "Puer natus in Bethlehem" - "Een kind is geboren in Bethlehem"


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Opmerkelijk dat het oudste evangelie, Marcus, niets zegt over de geboorte van Jezus.
Lucas en Matteus laten het Joodse kind geboren worden in Bethlehem omdat de Joodse koning David daar geboren was. In werkelijkheid is Jezus in Nazareth geboren; een volkstelling is er in die periode niet geweest.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Joh 7:42 Heeft dan de Schrift niet gezegd, dat de Christus uit het geslacht van David komt, en uit Bethlehem, het dorp, waar David woonde?
Joh 7:43 Zo ontstond er verdeeldheid over Hem onder het volk.

Zelfs toen Christus nog leefde en begon op te treden als 'profeet' speelde deze discussie. Christus heeft echter nooit de moeite genomen om deze kwestie op te helderen omdat het duidelijk is.

De Lapis Venetus bewijst dat Quirinius 2x gouverneur was en dat er effectief meerdere volkstellingen hebben plaatsgevonden. In het geval van de census te Bethléhem betreft het de eerste census.

Anoniem zei

Aan anoniem 27 december 2019 om 17:25

Daar is de domheid van de modernistische noordbelgische bastaardkerkers weer in actie.
Het evangelie volgens Markus is geconcipieerd als bericht én als korte roman van het openbaar werken van Onze Heer Jesus Christus, met als hoogtepunt het Kruisoffer en de Verrijzenis.
Dat het Markusevangelie het oudste is, wordt kontrovers bediscussieerd: de beroemde Nieuwtestamentspecialist Klaus Berger heeft vele artikels geschreven waarbij een zer vroege datering van het Johannesevangelie voorgesteld wordt.

Wat Bethlehem betreft: Carsten P. Thiede is spijtig genoeg reeds zeer lang gestorven.
Zijn fundamenteel werk "Ein Fisch für den Römischen Kaiser" heeft dertig jaar geleden het totaal complex van de geboortegeschiedenis geanalyseerd en de eenduidige rol van Bethlehem bevestigd.
Jozef was niet arm, maar een goed gesitueerde bouwondernemer in Nazareth;
en uit de stam David had hij ook weidegronden in Bethlehem.
De landvoogd Quirinius beval voor de expeditie van de romeinen naar het oosten (de kleinzoon van Augusts zou die leiden- daarom was niet te sparen aan financiêle ondersteuning) een extragrondbelasting doorvoeren.
En de schaapskudden stonden op de weide; zo waren de behuizingen van de herders in de grotten daar leeg en aangenaam koel.
De pachtheer moet ook niet in een karavanserai overnachten- omzomeer als Jozef, als voorzorgende echtgenoot, de verre reis niet op het laatste moment ondernomen heeft.
En een boreling legt men dan ook in de lege ruif, niet op de grond wegens de knaagdieren.

Geen armoede, geen alledaagsheid, geen domheid en geen onnozeliteit.
Daarentegen: het koninklijk geslacht van David, een behoedende familie, respect en verering van de herders en van de Wijzen uit het Oosten.

Ik vraag mij toch af waarom de prutsers van de noordbelgische bastaardkerk steeds weer zo ostentatief hun domheid etaleren.
Overigens alles geen reclamevoor de kaas en de wijn van Luc van Maercke ;-)

Anoniem zei

David Strauss heeft in 1835-1836 overtuigend aangetoond dat de evangelies mythologische verhalen zijn om het joodse Messisbeeldgan de eerste uiteraard joodse christenen te duiden.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Als de jood Strauss dan toch zo overtuigend was, waarom komt u dan hier nog uw gelijk zoeken? Het is een feit dat ongelovigen nu eenmaal ongelovig zijn. persoonlijk vind ik de argumentatie van Strauss bijzonder zwak en weinig overtuigend. De man had te weinig kennis van zaken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------