BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 6 december 2019

De Basiliek van Sinterklaas in Bari



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een prachtige kerk.
Zuidoost-Italiê is meer als duizend jaar lang de grote ontmoetingsplaats geweest tussen Kleinaziê en de klassiek- en byzantijns-griekse wereld en de latijnse/westelijke levensruimte.
De spiritualiteit van de oosterse christenheid en hun grote theologen is in de kerkgebouwen van Bari, Gargano, Apuliê, de Basilicata en de Macerata bij iedere schrede te speuren.


De aanblik alleen van zo'n kerk maakt jarelang gezever van Danneels en Dekesel tot wat het is: een klein windje.

Anoniem zei

Off-topic!

Abdij St.-Michel-en-Brenne

In het centrum van Frankrijk gelegen (vroegere provincie Berry), in het departement 27 Indre (région: Centre-Val de Loire), midden in een geweldig natuurpark met reusachtige vijvers, kreupelhoutbossen, natweiden en eik- en beukenbossen ligt de Abbaye St. Michel-en-Brenne.
Gesticht door Sigiran(d) (later: St.-Cyran) onder de Merovingers (632) werd de abdij in de Honderdjarige orlog, in de godsdienstoorlogen en in de laatste twee eeuwen van het Ancien Régime zwaar geteisterd. De religieuze gebouwen bijna totaal afgebroken, de stallen en schuren gebruikt als kweekplaats voor franse jachthonden en nadien vakantiekolonie voor de "Grands Moulins de Paris". Église en détresse.
In juni 1975 als ruîne aangekocht door zuster Marie-Gabriel, zuster van Msgr. Aartsbisschop Marcel Lefebvre; sedert 8 september 1977 het moederhuis van de Soeurs de la Fraternité Saint-Pie X.
Sedert de zomer van 2017 heropbouw van de abdijkerk in romaanse stijl, en groot genoeg om de vele zusters en postulantinnen te kunnen verwelkomen.
Terwijl elders modernistisch kerken aan lopende band gesloten worden, afgebrokenen afgegeven aan andere confessies en geloven, en er niet zelden clubs, hotels en zwembaden worden ingericht, bouwt men hier daadwerkelijk de Kerk weer op.
Voor een milde gave, al zij ze nog zo klein, zijn de zusters zeer dankbaar:
Association culturelle "Fraternité SPX à St.-Michel-en-Brenne"
IBAN: FR76 1450 5000 0208 0021 0391 697
BIC: CEPAFRPP450

Abbaye Saint Michel
7 allée du château
F 36290 SAINT-MICHEL-EN-BRENNE

Van harte dank!




S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------