BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 9 december 2019

Sint Ambrosius van Milaan en de heilige Gervasius en Protasius





3 opmerkingen:

Anoniem zei

Off-Topic!

Het gluiperig bedrog en de eklatante leugens der belgische salesianen bij kindermisbruik(1)
Citaat uit Het Laatste Nieuws 12.01.2011 om 15.20:
" Salesianen hebben sinds 2000 richtlijnen over seksueel misbruikDEELVIA FACEBOOKTWEET
Begin 2000 heeft de congregatie van de salesianen van Don Bosco richtlijnen uitgevaardigd over feiten van seksueel misbruik. Dat verklaarde provinciaal overste voor Noord-België Jos Claes vandaag in de bijzondere commissie Seksueel Misbruik van de Kamer.
Claes had weet van vijf feiten van seksueel misbruik door salesianen binnen zijn provincie sinds de jaren zestig.

“Gerechtigheid moet geschieden...
De richtlijnen stellen dat prioriteit gegeven moet worden aan het slachtoffer en zijn psycho-pedagogische begeleiding.
Vergiffenis vragen is één, maar er moet ook gerechtigheid geschieden.
De dader moet onmiddellijk ontslagen worden van zijn pastorale en pedagogische opdracht. Hij mag ook geen contact meer hebben met minderjarigen, moet actief meewerken met justitie en zijn eigen verantwoordelijkheid erkennen.
Er kan ook een kerkelijk onderzoek zijn, wat kan leiden tot een verbod om het priesterambt uit te oefenen en tot eventuele wegzending.
Ik zit hier met plaatsvervangende schaamte tegenover jullie, maar vooral ten aanzien van mensen die in het verleden als minderjarige omwille van een salesiaan slachtoffer geweest zijn van ongeoorloofde handelingen en seksueel misbruik.
Ik bied mijn excuses aan voor het eventuele gebrek aan aandacht voor de slachtoffers en hun familie".

Joseph Enger, overste van Zuid-België en van Frankrijk met respectievelijk 50 en 200 geestelijken:
"Ik weet van twee klachten in België.
Wanneer ik op de hoogte gesteld werd van feiten van seksueel misbuik, heb ik onmiddellijk het gerecht ingelicht, ongeacht of ik zicht had op de omvang of de ernst van de feiten.
Dat is ook met de twee klachten gebeurd.
Zelfs bij de minste verdenking wordt een geestelijke meteen verwijderd en als voorzorgsmaatregel mag hij geen contact meer hebben met minderjarigen.
Het is geen goed idee om een geestelijke, die minderjarigen misbruikt heeft, systematisch uit de orde te zetten.
Wel zijn er beschermende maatregelen nodig en wordt bij een overplaatsing de plaatselijke overste ingelicht over de problematiek van de betrokkene." (sic belga/svm)

Het schandaal van de salesiaan Luk Delft, die na doofpotting van misbruik aan vlaamse jongens in het verbeteringsgesticht "Don Bosco" in St.-Denijs-Westrem (2001) eerst in secretis voor de Caritas naar Haîti gestuurd werd en 2011 dan teruggetrokken naar Belgiê, en dan vanaf 2014 voor de Caritas naar Centraal-Afrika gestuurd werd (met opnieuw pedofiel misbruik in een vluchtelingenkamp)( CNN 06/2019), bewijst:
De belgische salesianen hebben in de laatste twintig jaar lang her seksueel misbruik van hun broeders systematisch gedoogd, gedoofpot en de daders beschermd en naar nieuwe slachtoffers gevoerd.
En de belgische salesianen hebben de Onderzoekscommissie van het Belgisch Parlement in 2011 (na Operatie Kelk) eklatant belogen en de justitie in haar functie belemmerd, en dit bij zwaarste criminele daden en tegen beter weten in.
De belgische salesianen zijn een criminele organisatie, met specialisatie ("charisma" wil ik dat niet noemen) op de jeugd.

Afschuwelijk.
De staat heeft de plicht, daaraan een einde te stellen.

Anoniem zei

De belgische salesianen liegen en verdoezelen het kindermisbruik in hun orde(2)
Op vrijdag 25 oktober 2019 schrijft "Het Laatste Nieuws": "Kerkelijk onderzoek naar mogelijk kindermisbruik in Centraal-Afrikaanse Republiek
Carlo Loots, het aanspreekpunt voor seksueel misbruik door salesianen uit Vlaanderen en Nederland, meldt vrijdagavond 25.10.2019 (sic Belga):
" De salesianen van Don Bosco zijn een kerkelijk onderzoek gestart naar één van hun leden. In juni 2019 (!) raakte bekend dat een Belgische priester zich tijdens zijn tewerkstelling in de Centraal-Afrikaanse Republiek mogelijk schuldig zou hebben gemaakt aan kindermisbruik.
De betrokken priester werd in 2012 (!) in België veroordeeld wegens seksueel misbruik van jongeren.
Na zijn veroordeling kreeg de priester de toestemming van de probatiecommissie om een logistieke opdracht te vervullen in de Centraal-Afrikaanse Republiek (!?).
Het is het Belgische gerecht dat toestemming heeft verleend om de betrokkene een taak te laten opnemen, met garanties van de toenmalige bisschop in Centraal Afrikaanse Republiek (Nb. de belgische salesiaan Bisschop Albert van Buel in Kaga Barondo !!) dat de betrokkene onder toezicht zou staan en zijn voorwaarden verder zou nakomen.
Ondanks onze opvolging (????) en die door Justitie (???in de Centraalafrikaanse Republiek???) zijn we deze zomer (2019), in het kader van een extern onderzoek (!! CNN!!), ingelicht over mogelijk nieuwe feiten.
Verder onderzoek moet uitwijzen of de aantijgingen correct zijn en om hoeveel slachtoffers het gaat.
Zodra we op de hoogte gesteld werden van het mogelijke kindermisbruik, hebben we het nodige gedaan om de veiligheid van de lokale kinderen te verzekeren.
De priester in kwestie werd teruggeroepen (!?) en de nodige instanties, onder wie de Leuvense procureur (!?), werden op de hoogte gebracht.

Ondertussen zijn de salesianen van Don Bosco ook een kerkelijk onderzoek gestart. Kindermisbruik staat haaks op het ideaal van Don Bosco dat het welzijn en de integrale ontplooiing van jonge mensen beoogt.
We nemen misbruik en overschrijdend gedrag dan ook zeer serieus (???).
Het afgelopen decennium hebben we verschillende procedures ingevoerd ter preventie van kindermisbruik (????Dat zei de salesiaan Jos Claes reeds in januari 2011 wat betreft 2000!!!!)

Toen de feiten in 2001 aan het licht kwamen, hebben we de betrokken medebroeder onmiddellijk geschorst en uit het internaat verwijderd. Daarnaast heeft onze provinciaal de salesiaan in kwestie verplicht om in therapie te gaan.

Van priesters die zich schuldig maken aan seksueel misbruik wordt vaak geëist om hen uit hun ambt te ontheffen. Enkel de Congregatie van de Geloofsleer kan zo’n beslissing nemen nadat een kerkelijk onderzoek is afgesloten en de feiten bewezen zijn. Het kerkelijk onderzoek naar de aantijgingen tegen de salesiaan is momenteel volop aan de gang. In afwachting van verdere maatregelen werd de betrokken priester teruggeroepen naar België en preventief geschorst in de uitoefening van zijn priestertaken.
De salesianen ontkennen ook formeel dat het misbruik werd toegedekt, zoals CNN schreef. De suggestie van CNN dat de orde der Salesianen gepoogd heeft om L.D.’s achtergrond te verbergen, of onvolledige informatie heeft verschaft aan Caritas of aan de kerkelijke instanties in de Centraal Afrikaanse Republiek, is niet correct en tendentieus. Er is herhaaldelijk en in alle transparantie met deze partijen gesproken. Het is het Belgische gerecht dat toestemming heeft verleend om de betrokkene een logistieke taak te laten opnemen in CAR, met garanties van de toenmalige bisschop in Centraal Afrikaanse Republiek dat L.D. onder toezicht zou staan en zijn voorwaarden verder zou nakomen. Bij de eerste berichten over mogelijke nieuwe feiten, hebben wij zelf de instanties ingeschakeld.”

Anoniem zei

De belgische salesianen liegen en verdoezelen het kindermisbruik in hun orde(3)
(De Morgen 21.11.2019)
"Het was naïef van ons om hem te laten vertrekken. Achteraf gezien hadden we dat niet moeten doen. Maar het is een van de moeilijkste dingen: weten waar je naartoe moet met daders van seksueel misbruik.
Priesters die beschuldigd of berecht worden van dit soort praktijken kunnen niet zo maar uit de congregatie gezet worden.We kunnen die mensen niet op een eenzaam eiland zetten.
Na zijn veroordeling kreeg de priester de toestemming van de probatiecommissie om een logistieke opdracht te vervullen in de Centraal Afrikaanse Republiek.
De verantwoordelijken ter plaatse (dw. Albert van Buel NVDR) waren op de hoogte van de voorgeschiedenis van de priester. Met hen werden duidelijke afspraken gemaakt in verband met de inzetbaarheid van de salesiaan. (De zwart-afrikaanse bisschoppen in de Centraalafrikaanse Republiek werden klaarblijkelijk uiterst onvolledig ingelicht !!)"
Caritas Internationalis heeft ook al laten weten, dat ze van het fijne van deze zaak niet goed en zeer onvolledig ingelicht werden; en Kardinaal Tagle, op wiens bureau de akte van Luk Delft landde, heeft al verklaard dat op zijn navraag geantwoord werd, dat dit geval door de salesianen deskundig (!!!???) aangepakt was; Tagle heeft dan bij dit geval niets meer ondernomen.
(Ofwel liegt Carlo Loots ofwel Caritas Internationalis (en dan zit Tagle in de smurrie), of ze liegen alletwee...)

“Het afgelopen decennium hebben we onze procedures ter preventie van misbruik en grensoverschrijdend gedrag aanzienlijk versterkt. Kandidaat-salesianen moeten strenge screening- en beoordelingsprocessen ondergaan om zo te verzekeren dat elke kandidaat die een risico vormt op seksueel misbruik, uitgesloten wordt (???!!)
Daarnaast worden startende salesianen onderworpen aan een psychologische en seksuele beoordeling en aan sociale media en criminele achtergrondcontroles. Jaarlijks wordt er ook een meerdaagse vorming voorzien rond lichamelijkheid, affectiviteit, seksualiteit, relaties voor salesianen in opleiding. Hierbij wordt uitdrukkelijk aandacht besteed aan seksueel grensoverschrijdend gedrag (preventie, meldplicht, reactiebeleid …).
We roepen iedereen die binnen een kerkelijke context het slachtoffer is geweest van seksueel misbruik of vermoedens heeft van incidenten van seksueel misbruik op om contact op te nemen met de kerkelijke opvangpunten voor misbruik in een pastorale relatie.
Dat kan op het mailadres info.misbruik@kerknet.be of op het nummer 02 509 97 43".

De salesianen liegen gluiperig dat ze zwart zien, en wel nog na twintig jaar ontmaskering.
Deze kindersex- en kinderpornobende is direct op te heffen.
Walgelijk!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------