BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 december 2019

Hodie natus est nobis Salvator mundi, qui est Christus Dominus

Heden is ons een Redder geboren, Christus de Heer





Bij deze woorden knielen ook wij neer in aanbidding voor de Zoon van God. Wij verenigen ons op geestelijke wijze met de verwondering van Maria, Jozef en de herders. Door Christus te aanbidden, die in een stal geboren is, maken ook wij in deze heilige nacht het geloof van de herders, tot het onze.

Aan de voeten van het mensgeworden Woord leggen wij onze vreugden, zorgen, tranen en hoop neer. Alleen in Christus, de nieuwe mens, vindt het mysterie van het menszijn het ware licht. Met de Apostel Paulus overwegen wij dat te Bethlehem 'de genade van God, bron van heil voor alle mensen, op aarde is verschenen' (Tit. 2, 11). Dit is de reden waarom gedurende de Kerstnacht in alle uithoeken der wereld vreugdezangen weerklinken.

Gij, o Christus, zijt de eniggeboren Zoon van de levende God, die in de stal van Bethlehem tot ons gekomen zijt! Na tweeduizend jaar beleven wij dit mysterie opnieuw als een unieke en onherhaalbare gebeurtenis. Te midden van zoveel mensenkinderen die in deze eeuwen ter wereld zijn gekomen, zijt Gij alleen de Zoon van God: Uw geboorte heeft op onuitsprekelijke wijze de loop van de menselijke gebeurtenissen veranderd.

Dat is de Waarheid die de Kerk in deze nacht wil doorgeven. En u allen, die na ons zullen komen, wil toch deze Waarheid, die de geschiedenis totaal veranderd heeft, aanvaarden. Sinds de nacht van Bethlehem is de mensheid er zich van bewust, dat God mens geworden is.


Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God


Gij, die in de nacht van Betlehem ter wereld zijt gekomen, blijf bij ons!

Gij, die de Weg, de Waarheid en het Leven zijt, leid ons!

Gij, die van de Vader zijt gekomen, breng ons naar Hem in de Heilige Geest, op de weg die alleen Gij kent en die Gij ons geopenbaard hebt, opdat wij het leven zouden hebben, en wel in overvloed.

Gij, Christus, Zoon van de Levende God, wees voor ons de Deur.

Wees voor ons de Deur die ons binnenleidt in het mysterie van de Vader.

'Hodie natus est nobis Salvator mundi': Christus is onze enige Verlosser!

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------