BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 13 april 2021

Alexander De Croo, Annelies Verlinden, Frank Vandenbroucke, Marc Van Ranst, veearts Steven Van Gucht, Pierre Van Damme en co. rechtstreeks en persoonlijk verantwoordelijk voor overlijden van Damian R. uit Deurne. Waar blijven de compassionele 'tweets' van deze (praat-)zieke twitteraars nu?

Vrienden van de verongelukte Damian R. uit Deurne kwamen zondagavond
samen aan het hotel om hun vriend te gedenken met bloemen, briefjes en kaarsjes.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste,
Dit bericht hoort niet thuis bij deze post. Het is info over een recent vonnis in Weimar aangaande de maskerplicht op school en het gebruik van de PCR test.

https://www.carineknapen.info/forum/algemeen/vonnis-rechtbank-weimar-update

mvg

Anoniem zei

Over de ontspanningen die vandaag afgekondigd zijn.

Er is maar barweinig verandering in de maatregelen.

Alleen dat de maatregelen nog eens met een 2 tot 3 weken verlengd zijn.

Over thuiswerk geen woord

Over hotels geen woord.

Over mondmaskers geen woord.

Over openingsuren nachtwinkels geen woord, ditto alcoholverkoop.

De eredienst blijft verboden.

Over bezoek zieknhuizen / rusthuizen geen woord.

enz. enz.

Een klap in het gezicht van de gevaccineerden, want die krijgen niets extra, zelfs geen vaccinatiepaspoort.

Er is wel een tijdskader waarin terassen open mogen. Wel, op de grond gaan zitten in groepjes van vier of op een stoel, maakt geen verschil. En daarmee is alles gezegd.

Restaurants blijven tot nader order dichtgenageld. Men kan wel eten buiten serveren, maar dat is geen restaurant, maar een picnic.

De schoolmaatregelen blijven van kracht. Zeer weinig verandering. Geen woord over mondmaskers in lagere scholen, laat staan secundaire scholen.

De grenzen gaan weer open, maar deze maatregel is nooit implementeerbaar geweest.

De avondklok wordt eigenlijk niet afgeschaft. Trouwens pas op 8 mei. Buiten met 10 personen afspreken is niet veel nieuws, dit beperken tot 3 personen tussen middernacht en 5 uur is onnozel. Alsof het virus zich iets van de tijd van de dag aantrekt wanneer het iemand infecteert.

Wat hier achter zit is het aantal mensen in een auto. 3 is belachelijk. Samenscholingen? Zolang groepjes van 3 1,5m afstand houden is er geen samenscholing.

We mogen nog steeds niemand thuis ontvangen. 2 personen van hetzelfde gezin is niemand, want gezinnen van 2 personen bestaan eigenlijk niet. Grootouders die kleinkinderen willen zien, blijven in de kou staan.

Buitensporten (niet-gespecifieerd wat dit is) zonder publiek is toegelaten. Niets nieuws. Misschien minder discriminerend, omdat amateurs nog u ook mogen sporten.

Wat zijn "culturele activiteiten en erediensten in de open lucht met maximaal 50 personen"? Zoiets bestaat ook niet. Daar zijn altijd meer mensen aanwezig. Een begrafenis misschien? Terwijl "georganiseerde buitenactiviteiten" zijn beperkt tot 25. Wat is het verschil met de "culturele activiteit buiten"? Geldt die 25 limiet ook voor de terassen, of is het 50?


De rommelmarkt mag ook weer (blijkbaar is dat iets anders dan een markt) - beperkt tot 50 naar ik aanneem - als georganiseerde buitenactiviteit - of als culturele activiteit beperkt tot 25.

"Georganiseerde binnenactiviteiten max 10 voor kinderen t.e.m. 12 jaar" - Wat is het verschil tussen een les in een klaslokaal en een binnenactiviteit?


EN ALLEMAAL CONDITIONEEL VOOR MINDER DAN 500 OP INTENSIEVEN.

Het gevaar is dat aangezien dit "ontspanningen" genoemd worden, dat er een element van permanentie aan vast hangt.


Besluit;

Verhakkeld en vertakkelt, wakkelend en kwakkelend.

Net zoals alle overheidbeleid.

De boodschap is verkeerd. Je moet naar buiten in de verse lucht en de zon. Dat is gezond. Binnen zitten leidt tot besmetting. Het virus kan toch binnenkomen, en aangezien het dan kan broeien kan je nog besmet raken, zelfs wanneer je alleen woont.

Het probleem is dat men nog steeds buitenactiviteiten beperkt. En dan komt de herfst en het heel spel begint opnieuw.






Anoniem zei

Volgens het Amerikaans onderzoek- en adviesbureau, Gallup, is Amerkaanse religieuze affiliatie voor het eerst onder 50% van de bevolking gezakt.

https://news.gallup.com/poll/341963/church-membership-falls-below-majority-first-time.aspx

Dit is het formeel lidmaatschap in een kerk, synagoge, of moskee; kerkgang dus. Gallup meet de kerkgang sinds 1937.

Van 1937 tot 2000 bleef het lidmaatschap op een neer schommelen tussen de 70 en 76%. Sinds 1970 is er een zeer licht dalend trend die in 2000 versneld is en steeds sneller versnelt.

De vraag is;

What the hell happened in 2000?

Well, hell opened up.

1/ Generatiekloof
We weten dat jonge generaties veel minder de eredienst bijwonen dan oudere generaties. Daarenboven zijn momenteel de babyboomers aan het uitsterven, en is er bijna niemand die hun plaats op de kerkbanken inneemt.

2/ Feminisme
In de daling in kerkgang tussen 2000 en 2020 zien dat er meer vrouwen afhaken dan mannen. Feministische ideologieën spelen daar zeker een rol in.

3/ Politiek
Mensen die zich met het linkse politiek spectrum associëren, haken twee keer zo veel af als rechtsen.

4/ Huwelijk
Niet-gehuwden haken twee keer zo veel af als gehuwden.

5/ Tewerkstelling
Werklozen haken 2 keer snel af af dan tewerkgestelden.

6/ Onderwijs
Hoe lager het diploma, hoe meer men afhaakt.

De bovenstaande statistieken gelden voor alle officiële godsdiensten.

Wanneer we alleen Christelijke godsdiensten bekijken;

7/ Katholieken versus protestanten
Opnieuw; katholieke haken 2 keer zo hard af als protestanten. In de VS is kerklidmaatschap ook een commerciële aangelegenheid en protestanten adverteren hun kerk veel meer dan de katholieken.

8/ Ethnisch
De zogeheten "katholieke Zuidamerikanen" – the Hispanics - haken het hardst af van eender elke ethnische demografie, uit eender welke religie. Vooral wanneer ze alleen Spaans spreken.

Besluiten / Oorzaken

Sinds 2000 is het politiek en economisch landschap zodanig veranderd dat de 'normale' levensloop van onderwijs, job, huwelijk, gezin, afgetakeld is. Het gebrek aan jobzekerheid en zekerheid van woonst dragen bij dat de mens steeds minder een 'normaal' sociaal leven leiden. Religieuze affiliatie heeft binnen deze onzekerheid geen plaats. De Dot Com Bubbel en 9/11 zijn pivotaal.

Sinds 2000 wordt religie in de pers als "extremistisch" en "radicaal" beschreven. Wanneer er over islam gesproken wordt, gaat het over islamistische terroristen, wanneer er over joden gesproken wordt, gaat het over orthodoxe joden, en de positie van de vrouw in deze gemeenschap (terecht of te onrecht - maar de pers is ieder geval ultra-negatief), terwijl katholieken allemaal als pedofielen en homofoben voorgesteld worden.

De politiek is sinds 2000 radicaal anti-religieus.

Beste voorbeeld; de Europese Christendemocraten, die net zoals de Amerikaanse Democraten de Kerk haten.

Als ik de "Grote Lenteschoonmaak" van Joachim Coens op de VRT lees, vraag ik me af van welke sekte hij voorzitterschap heeft.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/14/grote-lenteschoonmaak-van-joachim-coens-moet-cd-v-grondig-vernie/

Het vermeld een aantal traditionele concepten zoals "Lenteschoonmaak", "Mission statement", "Le nouveau CD&V" in het goed Vlaams, Wouter Beke en de "Mythe van de Vrije Wil", nog "Liberaler", "meest vernieuwend ooit", "Linkser? Rechtser? Allebei", "Enerzijds, Anderzijds", "Groener", "12 Apostelen" (het groepje esotherische kwakzalvers onder leiding van Vincent van Peteghem, "Coens; Golden Boy van de partij" (beseffen jullie wel wat een Golden Boy is - afgezien van iemand uits wiens gat de zon schijnt?), met de bedoeling deze tradtionele concepten af te breken.

In andere woorden, Coens gaat grote schoonmaak houden, niet om schoon schip te maken, maar om alle rotzooi te verzamelen en daarmee iets te doen. Wat precies, weet hij nog niet goed, maar ik houd mijn adem niet in.

Anoniem zei

Covid is een immanente rechtvaardigheid van God tegenover de traditionalisten.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Bij de 'traditionalisten' zijn er nochtans zéér weinig besmettingen.

Anoniem zei

Aan anoniem 15 april 2021 om 13:04

Uw uitspraak is typisch bastaardkerkelijk: zeer kort omdat onvolledig, daarbij inhoudelijk onjuist en daarbij gefixeerd op Uw frustraties.
Oudbekende onnozele brol.

Het SARSCov2-virus is zo goed als zeker ontwikkeld worden als biologisch wapen in het daarvoor speciaal ontwikkelde laboratorium van Woehan(China), en door een spijtig ongeluk naar buiten geraakt.
Dat en de verdere verspreiding over vele gebieden heeft met menselijke fouten en pech en slechte aanpak door westerse staten alles te doen en met de goddelijke gerechtigheid niets.
Wanneer U zo plakatief zinnen produceert, gelieve toch juist te citeren:
Het is in het bederlands niet "een immanente rechtvaardigheid van God" maar wel:
"een uiting/vorm van de immanente goddelijke rechtvaardigheid".
"Deus non irascetur"-God laat met zich niet spotten.
Het uur, de tijd en de plaats kent Hij alleen.
Curieuzerwijze genoeg schijnt gij als bastaardkerker dat wél tte kennen ;-) Nuja...
Wat de "traditionalisten" hiermee nu te maken hebben?
Men kan alleen doorgeven wat men gekregen heft: en wel de goddelijke openbaring.
Het verweigeren van de traditie gaat gepaard ofwel met het niets ofwel met een nieuwe anti-christelijke leer.
Bij het gepruts der antikatholieke, antichristelijke, vrijmetselaars-links-steentijdperkcommunistische regeringen in het westen schijnt mij bij de gedemonstreerde domheid en onnozeliteit de fundamentele waarheid en schoonheid en de daarmee gepaard gaande attractiviteit van het christendom sterker dan ooit.

Anoniem zei

@Anoniem 15 april 2021 om 13:04

U bent fout.
De covid-infectie maakt vooral ravages bij de sterk verouderde religieuze gemeenschappen, die zich met het 2e vaticaans concilie "modernizeerden" en helemaal geen jonge intredes meer kregen.
Dat zou u toch moeten weten: Uw website "kerknet" schreef zelfs een tranerig artikel over de vele doden (de facto: het acute uitsterven) van de "felicianerinnen" in de USA.
Er waren daar nog vele kleine kloosters van hoofdzakelijk uit Polen, Litouwen en Kroatiê stammende zusters, die tot de modernistische strekking LCWR ("Leaders Conference of Women Religious") behoorden. Die laatste werd onder Paus Benedictus XVI wegens ketterijen en afdriftingen in fundamentele punten grondig onderzocht en onder buitenstaand beheer gesteld (Kard. Gerhard Müller, Congregatie vd Geloofsleer) en dan door Franciscus hupsakee direct "bevrijd" en "verlost" (en Kard. Müller buitengesmeten :-( )
Het coronavirus heeft dan gewoed en de effectieven van de LCWR eensklaps om ca. 20 % verminderd.
Dé catastrofe van de postconciliaire ordensgezelschappen.
De gemiddelde leeftijd van de zusters in de traditioneel uitgerichte ordes en gezelschappen is 30 jaar jonger en er is ook veel mindr infectieus contact met de buitenwereld (veel meer contemplatieven).
Hierover worst als de dood gezwegen: het ordeleven in de USA is eensklaps veel traditionalistischer geworden.
De intussen hoogbedaagde Franciscus is nu ook niet meer zeer frismen aan die evolutie ook niet meer geînteresseerd.
"Een immanente gerechtigheid tegenover de traditionalisten": nu ja, ik weet niet of men die geschiedenis (het uitsterven van de modernisten) zo wil/kan noemen?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------