BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 24 mei 2020

Covid-19: De massamedia constitueren de matrix en creëren een fictieve werkelijkheid in de hersenen van de hedendaagse, dociele lijfeigene


Waarom is de Westerse mens bang voor Covid-19 maar niet voor armoede of honger?
Omdat de media over armoede of honger niet berichten.

































Het is verbazingwekkend om vast te stellen hoe makkelijk en met welke snelheid de Westerse mens van de piramide van Maslow is afgegleden. Transcendentie, vrijheid, waardigheid ("Blijf in uw kot"), sociale contacten, kennis en zelfs welvaart zijn blijkbaar niet langer nodig. Mensen zijn blijkbaar bereid om van honger te sterven, zolang ze maar niet ziek worden van Covid-19. Primitieve angst is blijkbaar volledig irrationeel en zelfs instinctief van aard. Deze primitieve angst voor Covid-19 is zelfs sterker dan de angst voor de dood, aangezien de hongerdood blijkbaar aantrekkelijker lijkt dan een infectie met Covid-19, dat slechts in enkele gevallen tot de dood zou kunnen leiden.

De onderste trap van Maslows behoeftehiërarchie omvat de organische of lichamelijke behoeften. Deze fysiologische behoeften houden verband met de homeostase van het organisme en het lichamelijk evenwicht. Hieronder vallen onder meer behoefte aan slaap, voedsel, drinken en het uitscheiden van ontlasting. Maslow classificeert hieronder ook seks en andere lichamelijke zaken zoals sport en comfort. Merk op, dat deze behoeften tijdens de lockdown bevredigd konden worden en dus niet verboden waren.

De tweede trap van Maslows behoeftehiërarchie bestaat uit de behoefte aan veiligheid en zekerheid.  Typische voorbeelden zijn: gezondheidszorg, huisvesting en werk. Merk op, dat het nastreven van economische en financiële onafhankelijkheid door middel van werk verboden was tijdens de lockdown. Er werd door de overheid gepoogd om dit op te vangen door het stelsel van de sociale zekerheid - met 50 miljard - uit te breiden. Met andere woorden, men probeert de burger méér afhankelijk te maken van de staat.

Aangezien er zelfs elementen uit de tweede trap verboden waren tijdens de lockdown spreekt het voor zich dat alle bestanddelen van alle hogere trappen van Maslows behoeftehiërarchie ook verboden zijn.

De bevrediging van de behoefte aan sociaal contact, de behoefte aan vriendschap, liefde en positief-sociale relaties. Verboden!

De bevrediging van de behoefte aan waardering, erkenning en zelfrespect, die de competentie en het aanzien in groepsverband verhogen. Verboden! Het bestiale "Blijf in uw kot" zegt trouwens alles over hoe politici denken over 'het vee' dat hen is toevertrouwd!

De bevrediging van de behoefte aan zelfverwerkelijking of zelfactualisatie, is de behoefte om zijn persoonlijkheid en zijn mentale groeimogelijkheden te ontwikkelen en te waarderen. De cognitieve en esthetische behoeften waren verboden! Scholen en musea werden gesloten.

De bevrediging van de behoefte aan transcendentie. Verboden! Kerken werden immers als eerste gesloten, terwijl transcendentie net het beste medicijn is tégen primitieve, irrationele en instinctieve angsten.

Merk ook op, dat de angsten het grootst zijn onder de sociaal zwakkeren en de minder begaafden. Maslow stelde dat elke mens dezelfde behoeftes nastreeft. Wanneer aan een behoefte voldaan is, schuift het individu op naar een volgend niveau. Wanneer een trap ontbreekt of wegvalt zal het individu opnieuw aan deze behoefte moeten voldoen alvorens verder te kunnen stijgen. Wanneer bijvoorbeeld iemand door een museum loopt (op zoek naar schoonheid) en honger (fysiologische behoefte) krijgt, dan zal hij eerst in het cafetaria van het museum zijn honger proberen te stillen voordat hij verder zal gaan met het zoeken naar méér schoonheid.

De fysiologische behoefte noemde Maslow dan ook de 'lagere fundamentele behoefte'. De vier hogere behoeften zijn de 'hogere fundamentele behoeften'. Belangrijk is hier het woord 'fundamenteel'. Volgens Maslow zou een niet-bevrediging van deze fundamentele behoeften leiden tot een vermindering van de volle menselijkheid en tot blokkering van de menselijke mogelijkheden.

Door nu de aandacht van de mensen te richten op de irrationele angst voor Covid-19 met bijvoorbeeld het dagelijkse, nietszeggende dodenappel dat door de regering wordt georganiseerd, blijft de mens hangen op de tweede trap en zal hij de hogere behoeften niet meer gaan nastreven.

Niemand kan dus beweren, dat over de strategie van de lockdown niet werd nagedacht. Méér nog, de lockdown is wetenschappelijk gefundeerd met het doel om de mensen te benadelen. Hierover werd natuurlijk niet nagedacht in België, maar elders. De Belgische regering voert alleen maar bevelen uit die ze van elders ontvangt, en pleegt verraad door de onwetende bevolking aan een externe vijand over te leveren.

Het is één van de bijzonderheden van het zogenaamde 'informatietijdperk' waarin wij nu leven, dat wat niet in de media komt, niet bestaat. Het gaat in de massamedia enkel maar over de 'waan van de dag'. Het gaat dus enkel maar over hoe de burger vandaag gemanipuleerd moet worden. Waarom is men dus bijvoorbeeld niet bang voor de hongerdood? Omdat dat thema niet in de media komt en dus niet bestaat.

De hedendaagse mediatechnologieën manipuleren dus het oeroude basisinstinct - de angst voor de dood. Ze doen dat zo grondig, dat het andere oeroude basisinstinct tot zelfbehoud totaal wordt onderdrukt. Uit angst voor de dood pleegt men zelfmoord. Uit angst voor Covid-19 worden mensen in ziekenhuizen geïntubeerd en de dood in gejaagd. Uit angst voor Covid-19 worden mensen in woonzorgcentra aan de morfine en andere pijnstillers gehangen en op een paar dagen tijd de dood in gejaagd.

Waarom wordt het instinct tot zelfbehoud door de regering en door de media onderdrukt? Omdat de mensen die hun vrijheid, waardigheid en recht op leven op willen offeren makkelijk te manipuleren zijn. Bange mensen protesteren niet en dode mensen nog veel minder.

Bange mensen stappen zonder zich vragen te stellen op de trein met een enkele reis naar de hel. Voor elke bange mens kan de snelheid en het aantal haltes van de trein onderweg variëren, maar de eindbestemming is duidelijk. Winston Churchill zei ooit: "Kiezend tussen oneer en oorlog, kozen we voor oneer. Uiteindelijk kregen we beide."

Hier hebben we met hetzelfde te maken. We hebben collectief gekozen voor een volledige afstand van onze rechten in ruil voor een imaginaire bescherming tegen Covid-19. Covid-19 is echter totaal onschuldig, maar we zijn intussen wél onze burgerrechten kwijt. Het zal een lange en harde oorlog worden tégen onze onderdrukkers!



Uit de Heilige Schrift:


Johannes 10:11-13  Ik ben de Goede Herder. De Goede Herder geeft zijn leven voor de schapen. Maar de huurling, die de herder niet is, en aan wie de schapen niet toebehoren, hij laat de schapen in de steek en slaat op de vlucht, zodra hij de wolf ziet komen; en de wolf rooft en verstrooit ze. Want hij is een huurling, en hij heeft geen hart voor de schapen. Ik ben de Goede Herder; Ik ken de mijnen, en de mijnen kennen Mij, zoals de Vader Mij kent, en Ik de Vader ken. En Ik geef mijn leven voor de schapen. 




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Als het mij opgedragen werd om thuis te blijven, en toch betaald werd zonder te werken, zou ik ook witte lakens buitenhangen. Voor zo een mensen is “blijf in uw kot” geen existentiële crisis, maar een zegen, een vakantie. Bij zo een mensen zullen de muizen niet dood in de kast liggen. Bij die mensen zijn 3 of 4 van de basisprincipes van de piramide van Maslow voldaan zolang ze internet en TV hebben.

Het moet wel gezegd worden dat de pers haar job grondig doet. Er wordt helemaal niet gesproken over de economische ramp die zich aan het voltrekken is. De meeste mensen beseffen nog niet waar de werkloosheid zit, (waarschijnlijk 20%) Hoe veel ondernemingen failliet zullen gaan. (25%) Er wordt ook niet gesproken over de zeer zwaren rellen in Parijs, Bordeaux, en overal in Duitsland.

Hoe veel restaurants denk je dat er überhaupt open zullen gaan, wanneer ze eindelijk weer open mogen. Als de ratio failliessementen uit New York representatief zou zijn in België, zouden er in België reeds 15.000 van de 60.000 Belgische HoReCa ondernemingen failliet zijn. Opnieuw de typische 25% komt terug.

Wat met de zelfmoorden, en huiselijk geweld en drug gebruik? Zelfmoord is een goede indicator van de psychologische druk die de lockdown veroorzaakt. In België worden dergelijke statistieken typisch met 3 jaar vertraging gepubliceerd, maar iedereen die in de zelfmoord preventie werkt spreekt over een piek. De V.S. is sneller met de publicatie van cijfers en de gouverneur van Queens in New York spreekt over een verdubbeling in zelfmoorden in Queens voor de periode 15 maart tot 16 april dit jaar vergeleken met dezelfde periode vorige jaar. New York heeft typisch zeer lage zelfmoordcijfers, maar in België is dat anders.

Wanneer die realiteiten niet meer uit de pers geweerd kunnen worden zal de mentaliteit van de “berenjagers”, en het geklapt om 20:00 wel omslaan.

En wanneer mogen de kerken open? Het is niet omdat de pers er niet over spreekt dat er geen haan naar kraait.

Ik heb wel vaker gezegd dat de Corona crisis geen medische crisis is, maar een crisis door de pers gefabriceerd. De pers die moord en brand heeft zitten kraaien, waarop de overheid de pers gegeven heeft waar de pers om gevraagd heeft.

Nu druipt het kwijl uit de bek van de machtslustigen, en sociopaten (zoals Van Ranst) en de vraag blijft, of ze ooit voldaan zullen worden. Met 'voldaan' bedoel ik of ze nog een kick krijgen wanneer hun handelen doden veroorzaakt.

Maar ja, het kan allemaal veel erger dan het nu is. Van Ranst droomt van zijn Wuhan Style lockdown. Dat had hij nog graag op zijn CV gezet.

Anoniem zei

Waarom hebben de pandemieen van 1918 en 1958 de economie niet vernietigd?

Hint; het antwoord zit in de lockdown.

***

Sterftecijfer van SPAANSE GRIEP PANDEMIE van 1918;

272 doden per 1 miljoen bevolking.

Maatregelen getroffen; handen wassen, en zieken bleven thuis.

Werkloosheid daalde. (!!! - einde eerste wereldoorlog)

Geen impact op het BNP

***

Sterftecijfer van de VOGELGRIEP PANDEMIE van 1957/58;

660 doden per 1 miljoen bevolking

Maatregelen getroffen; handen wassen, en zieken bleven thuis.

Werkloosheid steeg van 5% tot 9%, daalde in 1959 terug naar 5%

Daling in BNP: 1-2%

Nota; de Spaanse griep trof vooral de beroepsbevolking, dus zij die werken. Niet de ouden van dagen. En de recessie van 1958 wordt aan de pandemie toegeschreven.

***

Sterftecijfer CORONA PANDEMIE 2020:

310 doden per 1 miljoen bevolking in de VS
44.7 doden per 1 miljoen bevolking wereldwijd

Waarvan de gemiddelde leeftijd van de doden, ouder is dan de levensverwachting. (stokoud dus) Werkende bevolking zo goed als niet aangetast.

Maatregelen getroffen: eerst handen wassen, en toen werd de gezonde bevolking thuis opgesloten, en de wereldeconomie platgelegd. LOCKDOWN

Stijging in werkloosheid; verdrievoudeigd tot 15% effectief eind april; verwacht te stijgen tot 25% tot 30% tegen oktober.

Geprojecteerd daling in BNP: iets tussen de 9% en 40% (dit laatste cijfer van niemand minder dan de Nationale Bank van de VS zelf)

Daarenboven is het bewezen dat de lockdown de epidemische curve helemaal niet platgedrukt is. Maar de lockdown heeft wel de mortaliteit doen stijgen. Dus dat verhaaltje over de capaciteit van de ziekenhuizen is 'cock and bull'.

In een rapport van de Wereldbank van 2009, voorspelde men een daling in BNP van 5% in geval van een zeer zware pandemie. Maar dan, dat rapport had geen scenario voor Lockdown waarin de hele wereldeconomie platgelgegd werd.

Anoniem zei

OVER DE ANONIMITEIT
1/3
WHAT’S IN A NAME? A ROSE BY ANY OTHER NAME WOULD SMELL AS SWEET. –Shakespeare.

Of het idee, van Jan, Piet of Klaas komt, of van Anoniem, doet niets af aan het idee. Alleen voor iemand zonder argument, want die verlaat zich gemakshalve op een ad hominem argument of botweg een scheldpartij maar brengt niets naar de tafel.

Anonimiteit is een schild tegen de tirannie van de meerderheid. Het beschermt niet-populaire personen van represailles vanwege een intolerante maatschappij en beschermt hun ideeën van onderdrukking.

EEN VOORBEELD VAN ONDERDRUKTE, DOCH GOEDE WETENSCHAP DOOR EEN INTOLERANTE MAATSCHAPPIJ.

Toen Copernicus (15de/16de E.) zei dat de Aarde een bol was die rond zijn eigen as draait (24 uur), en rond de zon draait (1 jaar), was het niet de Kerk die er een probleem mee had, maar wel de meerderheid van de maatschappij. De Kerk zag geen theologisch probleem en stond open voor de nieuwe wetenschap omdat het toeliet Gregoriaanse Kalender in te voeren, die toeliet in elke parochie waar ook ter wereld, Pasen op dezelfde dag te vieren. Om niet te spreken over elk ander voordeel een uniformele betrouwbare kalender met zich mee brengt – hetgeen we vandaag de dag maar al te gemakkelijk voor lief nemen.

In protestantse landen had men naast het probleem met het accepteren van het nieuwe paradigma van het heliocentrisme, ook een politiek probleem omdat de nieuwe wetenschap door de Paus gepromoot werd. Aangezien protestanten eerder een politiek probleem met de Paus hebben, in plaats van een theologisch probleem, verwierpen ze de nieuwe kalender, en legden voor ideologische en politieke redenen goede wetenschap naast zich neer.

In katholieke landen werd de gregoriaanse kalender al in 1582 ingevoerd. In de protestantse Europese landen heeft men nog tevergeefs gezocht naar een alternatief, tot men pas in 1700 de Gregoriaanse kalender ingevoerd heeft. Zweden en Groot-Brittannië hadden nog grotere problemen met de paus en hebben tot 1753 in de boosheid volhard.

En hoe er nu gelachen wordt met de Flat-Earthers.
***

Anoniem zei

2/3
GEVAREN VAN ANONIMITEIT

Anonimiteit kan misbruikt worden om frauduleus gedrag te verbergen, en politieke vrije meningsuiting kan wansmakelijke gevolgen hebben.

Echter, de maatschappij hecht meer waarde aan de vrije meningsuiting, en vrijheid in het algemeen dan aan de gevaren die met een onderdrukking van vrijheden gepaard gaan.

Daarom dat velen de gevaren van Corona erbij nemen, omdat deze niet opwegen tegen de voordelen van vrijheid. Het is niet dat die mensen corona maatregelen met voeten treden, maar ze hechten meer belang aan vrijheid.
***

VRIJ MENINGSUITING IS EEN VRIJHEID WAARMEE VERANTWOORD MOET OMSPRINGEN en HEEL GOED MOET OPPASSEN WANNEER JE HET PROBEERT TE ONDERDRUKKEN.

WANNEER BEPERKINGEN IN VRIJHEID GEOORLOOFD ZIJN.

Een beperking van vrijheid is alleen geoorloofd, indien er duidelijk voordeel uit voortvloeit voor het algemeen goed, zoals het verbod op moord, diefstal, leugensen, ontucht, edm.

De Tien Geboden, zijn eigenlijk Tien Verboden; dat is belangrijk. Men start met ALGEMENE VRIJHEID, maar er zijn 10 regels die de vrijheden beperken.

De Corona wetgeving is het omgekeerde. Men heeft ALLES VERBODEN. Vrijheid is volledig afgeschaft. Men start van een algemeen verbod op alles. Iedereen is tot huisarrest veroodeeld, en nu voert men wetten in die bepaalde dingen weer toelaten – maar onder voorwaarden. Ik denk niet dat er ooit een tirannie geweest is die van dit concept uitging. Tirannen staan eerder bekend voor een arbitrair toepassen van de wet, en een willekeurig verbod op bepaalde zeken, maar niet dat ze alles in een keer verbieden.

(Verduidelijking bij de Tien Geboden. In het Latijnse Vulgaat Exodus 20:1-17, begint bijna elke vers met “non”, een verbod dus. Uitzondering: de verzen over ‘heilig steeds de dag des heren’ en die van ‘Vader Moeder zult gij eren’ (2 geboden – dingen die men verplicht is te doen) Dit concept gaat uit van het standpunt dat de mens vrij is en alles is toegelaten, behalve een kort lijstje verboden, en 2 geboden.)
***

Anoniem zei

3/3
WANNEER HET GEOORLOOFD IS, AANGERADEN IS, EN MEN ZELFS DE PLICHT HEEFT ZIJN VRIJHEID UIT TE OEFENEN.

NATUURRECHT

Historisch gezien, zijn er twee tegenstrijdige interpretaties van de natuurwet. De eerste is het concept van het natuurrecht dat uitgaat van de idee dat de mens grecreëerd is naar het evenbeeld van God (Imago Dei), en door het correcte gebruik van de rede is hij in staat zijn moreel handelen in harmonie te brengen met de wetten die het door God gecreëerde universum ordenen.

Het tegenstrijdige concept van het natuurrecht komt van Aristoteles, dat houdt dat de mens niet het evenbeeld van God is, maar een primitief dier, wiens geest tabula rasa is. Gereduceerd tot deze beestachtige natuur is de maatschappij van mensen gekarakteriseerd door constante onderlinge strijd, van allen tegen iedereen. Aldus vormt de mens een overheid, door toe te stemmen zich te onderwerpen aan een arbitraire dictatuur, teneinde zich tegen anderen te beschermen.

Anti-Corona Social Distancing maatregelen zijn mogelijkerwijs hét beste voorbeeld ooit van deze interpretatie van het Natuurrecht. Communisme was het vorige beste voorbeeld.

Echter, aangezien de katholieke moraal houdt dat, omdat de mens wél naar het evenbeeld van God gecreëerd is, en aangezien God vrij is, dat daarom de mens van nature uit, ook vrij is EN

WANNEER DE MENS HANDELT VOLGENS HET IMAGO DEI, IS ZIJN VRIJHEID ZONDER BEPERKING.
***

VRIJHEID ALS PRODUCTIEVE, VRUCHTBARE, EN CREATIEVE KRACHT

Vrijheid is net de kracht van de Westerling *. De Westerling heeft een onderzoekende, nieuwsgierige, en leergierige geest, omdat hij vrij gelaten wordt te onderzoeken wat men wil. (Zie Copernicus) Dat alleen leidt tot vooruitgang, en dat alleen leidt tot de onderwerping van de natuur aan de wil van de mens, volgens het natuurlijke wetten die Gods Creatie regeren.

Genesis 1: 27-28
27 En God schiep de mens als zijn beeld; als het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen. 28 God zegende hen, en God sprak tot hen: “Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte dat over de grond kruipt”.

DAT IS DE WIL VAN GOD, (God zegt het Zelf) EN DAAROM MIJN VRIJE WIL. MIJN VRIJHEID IS MIJN DOOR GOD GEGEVEN RECHT, EN ZELS PLICHT. Iedereen die daar anders over denkt doet dat op eigen risico. Niet op het mijn risico.

Anoniem zei

"Men kan iemand de hele tijd bedriegen, men kan alleman een tijdje bedriegen, maar men kan niet alleman de hele tijd bedriegen".
Deze uitspraak stamt van abraham Lincoln en werd vóór 50 jaar in de colleges van Vlaanderen regelmatig geciteerd (naar het geheugen: in een bloemlezing met stukjes van Godfried Bomans)

Intussen staan de politici in hun onderbroek en met de rug tegen de muur.
1. Uit Spanje kwam gisteren zeer luid de melding dat "ze zich ferm vergist hadden en er 2000 doden teveel bij "corona" geteld waren; de spaanse politiekers willen niet de kop van jut zijn bij deze macabere wedloop.
(Marc Van Ranst: Ga direct naar Spanje en leer ze daar eens "goed" dwz "sterk overdreven" tellen :-) LOL)
2. Na de uiterst deskundige inzet van het russische leger in verbinding met lokale steun en organisatie van de Lega en bij zeer goede en brede informatie van de hele bevolking zonder de betuttelende en doofpottende overheidsmedia wordt nu eensklaps heel Italiê bevrijd van de onzinnige verboden.
Als collateraalschade is het Vaticaan failliet en de knettergekke Bergoglio weet niet meer wat te doen of te zeggen. Hij houdt zzich nu bezig met desinfectie van de kandelaars in St.-Pieters (geen fakenews!) en hoopt op een verschijning van de "Pachamama" (ook geen fakenews!)

3. In Belgiê liet Sciensano en de belgische prutsregering gisteren verluiden, dat "bij de/een tweede (corona)golf de uitgaansverboden totaal anders en gelocaliseerder zullen zijn (dan bij de eerste maatregelen)".
Dat is eufemistisch gezegd niets anders dan dat Marc Van Ranst totaal gefaald heeft.
En de belgische regeringspolitiekers zitten in hetzelfde schuitje.

4. In Duitsland heeft Angela Merkel niets meer te zeggen.
In de oostduitse bondslanden is er bijna gen infectie en bijna helemaal geen doden.
Zondagavond verkondigde Thüringen dat alle beperkingen opgeheven werden- en de linkse politicus Ramelow, met ee hete adem van de conservatieve opstandelingen in zijn nek, sprak dan eenvoudig de waarheid uit:
"We zijn er in het begin van uitgegaan dat er 60000 (zestigduizend) doden zouden vallen en in werkelijkheid hebben we er totnutoe 321 (driehondereenentwintig)" .
Ze hebben zich om een factor 200 verrekend. Pech+++
"We passen ons nu aan de reale situatie aan".
Bravo.
Dat is nu wat men "die autoritative Kraft des Faktischen" noemt.

In Beieren schuimbkt de CSU en de regering onder Söder.
De Innenminister Herrmann vloekt op Thüringen en dreigt met "tegenmaatregelen" (welke???)(de hotels en pensions zijn toe, het Oktoberfest valt weg en voetbal wordt alleen nog virtueel gespeeld) LOL
Maar geen uur later verkondigt de ministerpresident met grote woorden een hoop vrijlatingen.
Ten laatste op Sacramentsdag 11 juni 2020 bij de Fronleichnamprocessies komt het volk op straat en trekt alle tgenstanders de broek uit.


Anoniem zei

@ 26 mei 2020 om 14:55

Ja het computermodel van Neil Ferguson van Imperial College London, had deze zwaar overdreven aantallen voorspelt. Het is dat computermodel dat als basis diende om tot lockdown over te gaan. En zoals we nu weten, was het computermodel totaal verkeerd. Een factor 200 in dit geval. Het is meestal iets beter afhankelijk van de regio... zo rond de 100 keer te veel.

In Belgie, met het hoogste relatief dodencijfer ter wereld, is het computer 'maar' met een factor 12 te overoptimistisch geweest. Belgie zou een 110,000 doden gehad moeten hebben.

Zo zie je hoe belachelijk de lockdown was. Stel je voor dat het 12 keer erger geweest was in de ziekenhuizen.

Die lui zoals Van Ranst hebben nooit zelf in het computer model geloofd, maar het was handig als excuus om de lockdown in te voeren, want "de capaciteit van de ziekenhuizen zou overschreden worden".

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------