BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 3 mei 2020

BREAKING: Nieuwe Duitse studie bevestigt, dat onder 'chaotische omstandigheden' 80 tot 90 procent van de Covid-19-patiënten die op de zogenaamde 'ventilatoren' (invasieve of tube-beademing) zijn aangesloten, (voortijdig) sterven


Bron: Dtsch Arztebl 2020; 117(18): A-937 / B-791

Link:

https://www.aerzteblatt.de/archiv/213781/Pneumologie-Richtig-beatmen-bei-COVID-19



































'Het is dus niet zo dat de patiënt al op de tweede dag na het begin van de koorts beademing nodig heeft', benadrukt Bauer. Over het algemeen bevonden de Duitse patiënten zich in een geprivilegieerde positie omdat veel patiënten vroeg werden opgenomen en lange tijd in het ziekenhuis konden worden geobserveerd. Dit was bijvoorbeeld heel anders in Italië of later in de Verenigde Staten. Daar werd de chaos in de overbelaste spoedeisende hulp gekenmerkt door het feit dat verschillende patiënten zich al in een vergevorderd stadium van longbeschadiging en kortademigheid bevonden. Ze hadden toen een slechte prognose ondanks en niet vanwege de onmiddellijke intubatie.

Dit verklaart de soms hoge sterftecijfers van 80-90% onder beademde COVID-19-patiënten, niet alleen in Italië maar ook in New York. "Dit is echter helemaal niet te vergelijken met de lokale praktijk", benadrukt Pfeifer. In Duitsland zijn de sterftecijfers aanzienlijk lager - volgens de eerste rapporten van de Duitse intensieve registratie (DIVI), zelfs minder dan 40% bij ernstige zieke mensen.


Zie ook:

Gefahr durch das Beatmungsgerät?


Bron: Frankenpost

Link:

https://www.frankenpost.de/region/oberfranken/laenderspiegel/Gefahr-durch-das-Beatmungsgeraet;art2388,7210803



Künstliche Beatmung bei Corona-Patienten: Ärzte weltweit sehen gefährliche Entwicklung


Bron:

Link: Watson

https://www.watson.de/645329518-corona-patienten-aerzte-sehen-gefaehrliche-entwicklung-bei-kuenstlicher-beatmung



Invasieve of tube-beademing


Hierbij wordt er een beademingsbuis (tube) via de keel in de luchtpijp ingebracht en wordt de patiënt aangesloten met een slang aan de beademingsmachine. Omdat er ook ernstige risico's zijn aan kunstmatige beademing probeert men de duur van beademen zo kort mogelijk te houden. Beademing is geen behandeling op zich maar geeft de tijd om van de aandoening te genezen. Het is nooit volledig te voorspellen hoe lang iemand kunstmatig beademd moet worden. Het kan enkele uren of dagen zijn maar er zijn ook vele patiënten die nooit meer van de beademing af komen. Het hangt allemaal af van de aandoening en eventuele complicaties die zich kunnen voordoen.

Beademing op zichzelf doet geen pijn maar patiënten vinden het gevoel van de tube en het gevoel van lucht die in de longen wordt geblazen vaak vervelend. Vooral bij volledige beademing wordt vaak slaapmedicatie ('kunstmatige coma') gegeven. Een nadeel hiervan is dat persoonlijk contact onmogelijk wordt.

Indien de patiënt via een tube beademd wordt is eten en drinken onmogelijk, de voeding wordt meestal via een maagslang gegeven (sondevoeding). Sondevoeding is een vloeibare volledige voeding waar alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhouding in zitten. Soms is sondevoeding niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat de darmen nog niet goed werken of omdat ze nog niet met voedsel belast kunnen of mogen worden. Als het niet mogelijk is sondevoeding te geven zal er gevoed worden via een infuus in een groot bloedvat. Dit grote infuus wordt ingebracht in de lies, onder het sleutelbeen of in de hals. Ook via deze weg is het mogelijk een volledige voeding te geven die aangepast is op de specifieke behoeften van de patiënt.


Echter, kunstmatige beademing onder hoge druk leidt altijd tot schade aan de longen en bespoedigt over het algemeen het overlijden


Dat beademing ook nadelige effecten heeft, is al langer bekend. Ernstig zieke patiënten kunnen zelfs aan de gevolgen ervan overlijden. Aan de ernstigste vorm van beademingsgerelateerde longschade, het acute respiratory distress syndrome, sterft 30 tot 40 procent van de patiënten. ‘Zij hebben ten gevolge van een ziekte of een ongeval al tal van ontstekingen in hun lichaam en als daar een beademingsontsteking bijkomt, ontspoort de zaak en vallen organen uit’, zegt Vaneker. Hij spreekt van ‘de ironie van kunstmatige beademing’: het is een levensreddend middel dat de dood van patiënten kan bespoedigen.

Als een long wordt beademd, ontstaat druk van buitenaf op de longblaasjes, legt hij uit, en komen ten gevolge van die stress moleculen vrij. Die hechten aan de Toll 4 receptor, de belangrijkste receptor die is betrokken bij de immuunrespons. Die wordt geactiveerd en maakt ontstekingseiwitten aan, waardoor weer ontstekingscellen worden gevormd.

Bron: De Volkskrant

Link:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kunstmatige-beademing-veroorzaakt-longschade~b3115853/ 



Kortom, bij vele oudere patiënten met comorbiditeit - het tegelijkertijd aanwezig zijn van verschillende aandoeningen - is de directe doodsoorzaak de invasieve of tube-beademing onder hoge druk. Covid-19 heeft hier niets mee te maken.

1 opmerking:

Anoniem zei

De beademing van covid19-patiênten moet zeer kritisch gezien worden.

Lancet .2020, 359:1054-62
Zhou F, Yu T, Du R, et al.
"Clinical course and risk factors for mortality of adult patients with Covid-19, Wuhan, China: a retrospective live cohort study.

Lancet behoort tot de medische tijdschriften met het hoogste aanzien- uiterst serieus.
Merk op: hier wordt van "patienten met Covid19 " gesproken, niet van "doden door covid19".

57 % der gestorven patiênten waren beademd, tegen 1% van de overlevenden.
48 % der gestorvenen was met corticosteroiden gekregen, daarentegen maar 23 % der overlevenden.
Allen maar 6 % derCovid19-patiênten rookten, en alleen maar 3 % hadden COLD (Chronic Obstructive Lung Disease)
30% der Patiênten leed aan bloedhoogdruk, 19% an Diabetes mellitus, 85 an coronaire vaatziekten.

Uiterst interessant: dat tabak merkwaardigerwijze beschermt tegen Covid19 werd ook in een franse studie vastgesteld- en vandaag door de "alwetende viroloog" Christia drosten, "experte" en raadgever van de bondsregering, luid in twijfel getrokken en voor onmogelijk verklaard.
Dom genoeg voor deze onnozelaar dat uit China een zeer grote studie di nu juist bevestige.
Het Robert-Koch-Instituut heeft natuurlijk 6 weken lang alle "corona-gestorvenen" zondr autopsie direct laten verbranden.
In Belgiê was men overigens al paraat om daarvoor in geval van nood ook de cementovens te gebruiken.

Conclusie: de beademing bij Covid19-patiênten is voor het overgrote deel totaal nutteloos:
meer dan de helft (in New York tot 90 %) sterft hierbij, en wel uiterst kwalijk.
En de rest draagt zeer lang aan de zware gevolgen.
"Chaotisch": ja, de politici zijn echte chaoten dat ze, zonder op de rijp afgewogen en niet geêmotioneerde raad van clinici en bezonnen artsen te horen, zich direct voor de kar van knettergekke virologen en epidemiologen hebben laten spannen.
Intussen kent iedereen de Spaanse Griep van 1917 tot 1923 met zijn 40 miljoen doden;
op dit moment zijn er 200 keer minder doden en dit bij een wereldbevolking, die 4 x groter is als destijds.
de Spaanse Griep wasduizend maal gevaarlijker als deze Covid19-infectie.
Envoor deze hoax werd de ganse economie platgelegd).

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------