BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 4 november 2013

Persmededeling van de Vlaamse jezuïeten over de recente ontwikkelingen in de Gesu-residentie in Brussel - 04/11/2013

"De Vlaamse jezuïeten, betreuren als voormalige eigenaars van het Gesú-klooster in Sint-Joost Ten Node de huidige verwikkelingen en de afhandeling van de krakersbewoning. Wij begrijpen de policy van de overheid niet. In het verleden, toen we zelf nog eigenaars waren, hebben we de policy van de overheid in dit vastgoeddossier ook nooit begrepen. Vanaf de jaren ’90 tot 2007 voelden we goed hoe onbepaalde krachten binnen de overheid dit vastgoeddossier blokkeerden. Dat het dan vroeg of laat misloopt wordt helaas gewoon voorspelbaar. Als voorspel op het grote bewonersprobleem in het Gesú-klooster vandaag, kregen we in 2007 zelf met een kortstondige maar grootschalige kraakactie te maken."

"We doen een oproep aan de ernstige onderzoeksjournalisten om licht te werpen op de grond van deze zaak. Hoe is het ooit tot deze rotte situatie kunnen komen? Waar ligt de echte verantwoordelijkheid? Want de grote vraag is hoe het komt dat meer dan 10 jaar lang de overheid weigert om vergunningen af te leveren om deze hoek van de stad bouwkundig te laten ontwikkelen? De voortschrijdende verrotting die daarvan het gevolg was en er nog steeds is, moet aangeklaagd worden. Het maakt slachtoffers onder de allerzwaksten; dit kan niemand in een ontwikkeld land tolereren. Schande!"

Johan Verschueren s.j.
Provinciaal overste van de Nederlandse en Vlaamse jezuïeten

Link:

http://www.jezuieten.org/nl/nieuw/persmededeling-vlaamse-jezuieten-over-recente-ontwikkelingen-gesu-residentie-in-brussel

De Jezuïeten sturen ons van Pontius naar Pilatus
en wassen hun handen in onschuld.


"Awesome party in a squatted church in Brussels" - "Fantastische drugsfuif in een gekraakte kerk te Brussel" - Dit is misschien hetgeen de modernistische prelaten bedoelen met 'de dialoog met de wereld'?







DE JEZUÏETEN MOGEN ZELF OOK EENS BEGINNEN MET EEN GEWETENSONDERZOEK!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb geen onderzoeksjournalist nodig om licht in deze zaak te brengen:

Als je met hond slaapt, krijg je zijn vlooien.

En waarom denkt E.H. Verschueren dat een gemeentelijke overheid haar eigen wetten volgt? Dat heb ik nog nooit gehoord.

Anoniem zei

Krokodillentranen

Ik ken uit eigen ervaring en ogenschijn dit deel van Brussel goed en vervolg sedert meer als 40 jaar van na en ver maar intensief het wee van de Kerk in deze sector.
St.Joost ten Node is qua oppervlakte de kleinste gemeente van Brussel, de dichtst bevolkte, de armste en deze met de geringste geestelijke en financieeleconomische ifrastruktuur.
Sedert 60 jaar wird hier massief ontkerstening gepleegd: de eerste gemengde School van Belgie, de eerste politieagente, de eerste allochthone politieagent; 40 jaar actie voor de Abortus, uiteindelijk verzamelbekken voor prostitutie en druggebruik en -verslaving, 40 jaar geburgemeesterd door Guy Cudell-
dit is werkelijk terra desolata op christelijk gebied; waarom de Jezuieten hier zolang op een voor hen niet passende en christelijk-militair bijna niet te houden post bleven plakken, is mij en vele anderen totnutoe niet klaar.

Suenens interesserde zich hiervoor niet (en liet ook het meest vlaamse deel van Brussel, Noord-West, bijna gans voor de haaien gaan), Danneels evenmin; de paterprovinciaal der vlaamse Jezuieten, P. Dehovre SI, kende de Gesú zeer goed, deed als hulpbisschop en vicaris voor de nederlandstaligen in Brussel ook niets ter verbetering en zijn navolger, De Kesel evenmin(overigens beide goede vrienden van Godfried en zeer nabij het paedo-, Roeach- en homoschandaal staand).
Wat er hier met de Gesú gebeurd is, was onvermijdelijk: het is het treurige eindpunt, een echt duivelse kermis, als climax van 50 jaar verloedering en gestumper door de kerkelijke overheid.
Op zijn brussels gezegd: "Krotters".

Zo is uiteindelijk niet dit geweldig misbruik verbluffend, maar wel dat Pater Verschueren SI nu protesteert; de grienende tenor van zijn brief is wel typisch voor de laffe en irenische atmosfeer van de Danneelsepoche, maar ook niet van de aard om de framaconnieke overheid te beîndrukken.

Daarom een paar raadslagen deze rampzalige situatie om te keren:

-De jezuieten betalen direkt de verwijdering van de glasramen en schenken ze aan jezuietenconventen in het buitenland;
-Dito met het portaal;
-De kerk wordt ontwijden afgebroken om blasphemie te vermijden.
-In het conventsgebouw van de Gesú wordt bij deze krakers en andere gebruikers en Passanten een bekeringsoffensief gestart, uitgevoerd door de progressieve troep van de kerk van OLV van Goede Bijstand, versterkt door het Oosterhuiskoor uit Westvlaanderen, door Arssen Devisch en door de Kesel himself- en wel tot het bittere einde-sic ad cadaverum.
-Alles wordt gevolgd, beschreven en breed in het Internet gezet door P.Nikolaas Sontobin SI.

Dit alles volledig in overeenstemming met de uitspraken van Paus Franciscus.

-Als meegenomen bonbon: het bisdom Brugge wordt opgeheven en gefusioneerd op Arras, met recatechisering en reevangelisatie door de abdij van Wisques.

Men kann echter zeker zijn zoveel moed en godsvertrouwen hebben ze nooit!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------