BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 20 november 2013

Lord Carey: "Church of England dreigt te verdwijnen"

Lord Carey of Clifton (78), emeritus 'aartsbisschop' van Canterbury en tot 2002 de geestelijke leider van ca. 77 miljoen anglicanen wereldwijd, waarschuwt dat de Church of England binnen een generatie dreigt te verdwijnen. “De Church of England moet daarom radicaal durven investeren in jongeren.” De kerkleider lanceerde zijn opmerkelijke oproep op de synode van de Church of England. Volgens de emeritus aartsbisschop zal de helft van de 43 anglicaanse bisdommen binnen 25 jaar niet meer bestaan, tenzij de Church of England het roer radicaal kan omgooien en opnieuw erin slaagt om jongeren aan te trekken. Volgens recente cijfers is het aantal christenen het afgelopen decennium met 10% gedaald. In vergelijking met de jaren 1960 is het aantal Britse kerkgangers gehalveerd.

Bron: KerkNet/DailyTelegraph/Kipa-Apic


"Goed bezig, mannen!"

1 opmerking:

Anoniem zei

De Anglicaanse kerk is reeds vorig jaar tijdens de synode verdwenen. Ze hebben er toen alles aan gedaan om vrouwen tot bisschop te kunnen wijden en hebben zoveel ruzie gemaakt, en zoveel dolken in elkanders rug gestoken om dit te bereiken, om het uiteindelijk niet door te laten gaan. De schade die ze toen aangericht hebben is onherstelbaar.

Ik ben onlangs op een Anglicaanse begrafenis geweest, maar die lui zijn nu hersendood. Het weinige vuur er nog in de Anglicaanse clerici zat is uitgedoofd.

Dus, Mgr. Van Looy, en De Kesel, snel naar Engeland nu het nog kan, om nog wat ideeën op te doen over minimale altaars. Het altaar waar ik over spreek was een bijzettafel van 50x50cm en 50cm hoog. Het theatrale effect is navenhand. Het amateuristisch gepruts van een Rector die voorover buigt om met zijn kelk te knoeien is lachwekkend in zover men in zijn plaats beschaamd wordt. Inderdaad een ultiem niveau waar Van Looy naar streeft.

Echt, de Anglicaanse is al dood.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------