BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 20 november 2013

Op zondag 17 november werd de Schotse priester Matthew Despard door zijn Bisschop Joseph Toal geschorst. Toen de bisschop zijn beslissing in de kerk mededeelde, stak er een golf van protest op en weerklonk er boegeroep. Verscheidene gelovigen verlieten de kerk.

Oorzaak van de schorsing was een boek van de pastoor over het pestgedrag en de seksuele intimidatie van homoseksuele seminaristen op het seminarie van Chesters College. De kerkelijke hiërarchie heeft het nog steeds niet begrepen.

"One woman who was there said about 150 people attended the service and their ­reaction to Father Despard’s suspension was “as close to a riot as you could get” inside a place of worship. She said Bishop Toal had to raise his voice and read the statement a second time as his first effort was drowned out by shouts from those sitting in the pews. The Bishop later took Mass."

"The eyewitness, who asked not to be named, said: “I have never seen anything like it in a church. People were very upset. There were ­children in tears. People were shouting at Bishop Toal that there was a crisis in the Church and asking “where’s God in all this?” “Some refused to take ­Communion from the Bishop and walked out. Father Matthew is very much respected in the parish and he’s been here for about five years. “People back him over his book. It did cause some controversy and the congregation was split over it, but the majority have remained faithful to him.”

Of his time as a student at Chesters College, later renamed Scotus College, in Bearsden, in the late 1980s, he wrote: “One or two students tried to kiss me when I was there. I did not know what to make of that, whether they were perhaps testing me.”

Bron: Catholic Truth

Link:

http://catholictruthblog.com/2013/11/18/scots-priest-suspended-mass-riot-during-bishops-announcement/


Link:

http://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/parishioners-walk-out-mass-second-2803938

http://www.heraldscotland.com/news/home-news/parish-fury-as-catholic-church-suspends-rogue-priest-over-sexual-bullying-expos.22717016

http://www.scotsman.com/news/scotland/top-stories/priest-removed-after-publication-of-tell-all-memoir-1-3192011

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4795-schotse-priester-geschorst-vanwege-boek-over-invloed-homoseksuele-geestelijken.html

BLIJKBAAR HEEFT DE KERK IN SCHOTLAND WEER EENS BEREIKT WAT ZE WILDEN; EEN INTERNATIONAAL SCHANDAAL...

...OVER DE 'POST-CONCILIAIRE' KERKELIJKE OMERTA!!!


Link naar Amazon: 'Priesthood In Crisis' [Kindle Edition]:

http://www.amazon.com/Priesthood-Crisis-Matthew-Despard-ebook/dp/B00BWADFD6/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1384904668&sr=1-1


Bisschop Joseph Toal is een goede van vriend van de Schotse ex-kardinaal Keith O'Brien. In februari 2013 werd O'Brien door drie priesters en een ex-priester beschuldigd van ongepast gedrag in de periode dat hij seminariepresident was. Volgens persberichten verklaarde een van hen lange tijd psychische zorg nodig te hebben gehad na een onbehoorlijke relatie met O'Brien. O'Brien ontkende de aanklachten, maar bood desalniettemin zijn ontslag aan omdat hij naar eigen zeggen niet wilde dat deze affaire de verkiezing van een nieuwe Paus zou overschaduwen. Op 25 februari 2013 werd bekend gemaakt dat Paus Benedictus XVI op 18 februari 2013 het ontslag van O'Brien had aanvaard. De kardinaal maakte hierop bekend niet te zullen deelnemen aan het conclaaf van 2013. Nauwelijks een week later gaf O'Brien toe dat hij zich in het verleden gedragen had op een manier die een priester, een aartsbisschop en een kardinaal onwaardig is.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo gaat dat in de machtigste lobby ter wereld. Wanneer men zijn mond niet wil houden, of de geheimen niet geheim kan houden, kop eraf.

Kardinaal O’Brien is mogen opstappen toen hij zijn geheimen niet meer kon stilhouden.

E.H. Matthew Despar is moeten opstappen toen hij de geheimen niet wilde stilhouden.

Omerta en Vendetta.

Mgr. Toal was een heel belangrijke figuur in de Kardinaal O’Brien affaire. O’Brien was de top-katholiek in Groot-Brittannië is. En volgens oeroude verdragen is hij onschendbaar. Er was niemand die hem uit zijn post kon verwijderen. Alleen de Paus kon dat. Zo belangrijk is de Aartsbisschop van Edinburgh en St Andrews.

Na het afzetten van O’Brien is er een tijdelijke pauselijke administrator aangesteld voor het bestuur van het Aartsbisdom. Deze heeft helemaal niets gedaan om de zaak te onderzoeken. (omerta) De reden hier is dat de namen van de ‘slachtoffers’ van de ‘handtastelijkheden’ vanwege O’Brien nooit bekend gemaakt zijn.

Dat is dus vreemd. Een Aartsbisschop wordt afgezet door een anonieme tip maar een onderzoek om de beschuldigingen te onderzoeken blijft uit? Vendetta. Wie heeft dergelijke macht om dat te kunnen?

Maar Mgr. Toal, diezelfde die nu ook E.H. Matthew Despar geschorts heeft, kent die de namen van de ‘slachtoffers’ van Kardinaal O’Brien wel. Maar zwijgt. Omerta.

En wat denk je dat deze Mgr. Toal gaat doen wanneer er iemand de omerta breekt en er een boek over schrijft? Vendetta.

Mooie foto toch, met al die Ridders van de Order of St Columba in de achtergrond en de voorgrond liggen twee bisschoppen die de hand schudden. Zou Kardinaal O’Brien gedacht hebben toen hij Toal tot bisschop wijde dat Toal hem de das ging omdoen?

De Ridders van Order van St Columba is een katholieke maconnieke loge, als zoiets kan bestaan. Twee derde van de heren aldaar aanwezig zijn prominente politici in de Labour Party in Schotland. Wie zei er ook weer dat men nergens geraakt in de politiek tenzij men vrijmetselaar is?

Wat die foto niet toont, is dat de bisschoppen aldaar aanwezig ergens verscholen achter die Ridders zitten en dan staat de Orde van St Columba maar onderaan in de maconnieke hiërarchie in Groot-Brittannië. Dat zegt veel over hoeveel de bisschoppen in eigen pap te brokken hebben.

Deze ene foto illustreert heel mooi, waarom de homo of pedo schandalen nooit het daglicht zien, en wie het in de doofpot steekt.

The Guardian Angel zei

Mgr. Toal geeft inderdaad een vrijmetselaarshanddruk...

Anoniem zei

Ondertussen staat katholiek Schotland in rep en roer.
Naar de laatste polls zijn 82 % van de gelovigen ervan overtuigd dat de bisschop Toal Z.E.H. Despar onrechtvaardig behandeld heeft.
De bisschop geeft het overigens op internetcommentaar zelf toe: "Het is beter foutieve beslissingen te nehmen als geen beslissingen"; dat zonden tegen de Hl.Geest- en het tot stilzwijgen verdoemen en intimideren van oprechte priesters, die de vervuiling van de seminaries terecht aan de kaak stellen- het handelt hier om de onderwijscentra voor de priesters in de dienst en navolging van Jesus Christus- is inderdaad een zonde tegen de Hl. Geest.
Tibi Christe splendor Patris!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------