BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 30 augustus 2013

Wereldjongerendagen: tekort geraamd op ruim 28 miljoen euro

Het tekort van de jong­ste Wereld­jon­gerenda­gen in Rio de Janeiro wordt ger­aamd op 28,9 miljoen euro. Dat meldt het Zwit­serse katholieke per­sagentschap Apic don­derdag onder aan­hal­ing van de Brazil­i­aanse krant Folha de S. Paulo.

Het aarts­bis­dom Rio de Janeiro heeft alvast besloten een gebouw te verkopen om het tekort in te dijken. De verkoop van dit pand zou 14,5 miljoen euro oplev­eren. Mogelijk wor­den er nog andere onroerende goed­eren van de hand gedaan om het tekort weg te werken. Daar­naast rekent het aarts­bis­dom ook nog op donaties van bedri­jven.

Vol­gens voorzit­ter Paulo Cezar Costa heeft de organ­isatie van de Wereld­jon­gerenda­gen ongeveer 112 miljoen euro gekost. Daar­van namen de stad, de staat Rio en de Brazil­i­aanse fed­erale over­heid nage­noeg één derde voor hun reken­ing. Het aarts­bis­dom Rio de Janeiro en de pauselijke raad voor de leken financier­den de overige kosten.

Bron: RKnieuws.net

Het wordt zo stilaan tijd om met deze waanzin te stoppen. De Wereldjongerendagen hebben hun tijd gehad. Het wordt weer stilaan tijd om zich wat meer van de wereld af te wenden.

De droom van een 'arme Kerk' voor de armen wordt sneller gerealiseerd dan verwacht.

Nu nog de salarissen korten van bisschoppen, vicarissen en andere vet betaalde leken-functionarissen!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De chaotische organisatie van wjd is nog maar een voorsmaakje voor de olympische spelen en het wk voetbal. Arm zullen ze in ieder geval wel kunnen klaarspelen.

Anoniem zei

Arme Kerk. Arme Kerk. Men moet niet maar de kerk om arm te kunnen zijn. Men moet evenmin naar de kerk om eens goed te feesten en zich eens goed te amuseren. Men kan dat ook elders. Als dat alles is wat de Kerk te bieden heeft, zal de Kerk met veel competitie moeten afrekenen. Aangezien dat de Kerk onbekwaam is eens goed te feesten en zich eens goed te amuseren (zie gwfaald evenementen bureau IJD of WJD)dan is het niet te verwonderen dat de kerken leegzitten. Als de Kerk zich eens concentreren op haar core business, nl de dienst van God ipv de dienst van het zelf, dan zouden de kerken een stuk voller zitten. Gegarandeerd. Maar nu maken ze zich belachelijk. Arme Kerk. Plezierige Kerk. De dienst van de men's. Wordt toch wakker.

Anoniem zei

feestjes die eindigen in de hel, de bende satanisten !

Anoniem zei

Helaas, die bisschop op de middelste foto kent zijn rechter hand niet van zijn linker.

Als ze toch zo lomp zijn, moetn ze niet op een podium gaan staan om hun lompheid te illustreren.

De Wereldjongerendagen zijn ook bijzonder beledigend. Niet in het geringste voor de jeugd zelfs. Is dat nu echt wat die oude knarren denken wat de jeugd aanspreekt.

In de kapel waar ik de tridentijnse mis bijwoon is naar mijn schating de gemiddelde leeftijd minder dan 35 jaar.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------