BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 7 augustus 2013

Vlaamse Bisschoppen, en in het bijzonder Johan Bonny, Steven Vanackere (CD&V) is GEEN geschikte kandidaat als topman van het Katholiek Onderwijs!

De Morgen: "Steven Vanackere in beeld als topman katholiek onderwijs"

Kim Herbots − 07/08/13, 06u47

Mieke Van Hecke (66) stopt als topvrouw van het katholiek onderwijs. Ze geeft op 1 september 2014 de fakkel door. Het zijn de bisschoppen die haar opvolger kiezen. Een van de namen die circuleert, is die van CD&V-politicus Steven Vanackere.

"Op den duur ben je een prima donna die maar blijft terugkomen de zaal voor mijn afscheid is al geboekt. Ik laat niet toe dat er nog aan mijn mouw getrokken wordt." Mieke Van Hecke, die voor haar komst naar het onderwijs een carrière had als CD&V-politica en advocate, begint in september aan haar laatste jaar als directeur-generaal van het katholieke net. In 2004 werd ze aangesteld voor vier jaar. Dat werd vervolgens nog eens verlengd met vier jaar. In 2011 besliste ze op verzoek van haar diensten om ook na de pensioengerechtigde leeftijd van 65 aan te blijven. "Na die acht jaar heb ik toegezegd om nog twee jaar verder te doen", zegt Van Hecke. "Die twee jaar zijn achter de rug op 1 september 2014. Dan vertrek ik. Definitief."

[De waarheid is dat Mieke Van Hecke moet opstappen als gevolg van het sensoa-schandaal!]

"Een organisatie als deze leiden mag geen routine worden. Het is goed dat er na tien jaar iemand anders komt [Goed dat ze het al zelf beseft.]. Zelf krijg ik aanbiedingen uit verschillende hoeken. Wat ik niet ga doen, is nog verantwoordelijkheden nemen binnen het onderwijs. Ik ga niet in raden van besturen van scholen zitten."

De keuze van haar opvolger ligt volledig in de handen van de bisschoppen, met op kop de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs. Voor de functie kan niet gesolliciteerd worden: om aan het hoofd van het katholieke net te komen moet men gevraagd worden.


Consultatieronde

De bisschoppen maken na een consultatieronde in het politieke en onderwijskundige veld een lijstje met mogelijke kanshebbers. "Die consultatieronde is begonnen", bevestigt Olivier Lins, de woordvoerder van Bonny. Volgens Lins zijn de bisschoppen op zoek naar een kandidaat die "geschikt is om het katholiek onderwijs op krachtige en duidelijke manier te vertegenwoordigen, onder meer in politieke kringen".

[Geen politici aan het hoofd van het Katholiek Onderwijs! En al zeker géén CD&V-ers! Het 'experiment' met Mieke Van Hecke is NIET voor herhaling vatbaar!]

Daar wordt al een tijdje gefluisterd dat CD&V-politicus Steven Vanackere in beeld is als een van de mogelijke opvolgers. Dat wordt nu bevestigd door een bron dicht bij het dossier. "Vanackere is een man die durft uit te komen voor zijn katholieke identiteit", zo klinkt het. "Dat is belangrijk voor de bisschoppen." De politicus zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

[Steven Vanackere is NIET Katholiek en dus bijgevolg ONAANVAARDBAAR!]

"De procedure zal afgerond worden in januari. Dan wordt duidelijk wie Mieke Van Hecke zal opvolgen", besluit Lins.

Bron: De Morgen

http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/1682600/2013/08/07/Steven-Vanackere-in-beeld-als-topman-katholiek-onderwijs.dhtml


HET WORDT HOOG TIJD DAT ER WEER EEN KATHOLIEKE PRIESTER AAN HET HOOFD KOMT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS!

EN MET KATHOLIEK BEDOELEN WE OOK KATHOLIEK!

1 opmerking:

Anoniem zei

Zou Metterpenningen geen goede kandidaat zijn? Die is altijd op zoek naar een jobje.

Maar je hebt gelijk. De topman hoort een katholieke priester te zijn, met nadruk op katholiek en iemand die veel geduld heeft, want de bende die hem in zijn functie zouden moeten steunen, amai, amai.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------