BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 10 augustus 2013

Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO), en haar 'roze' pamflet aangaande 'relationele en seksuele vorming in het Katholiek Onderwijs':

































LINK:

http://ond.vsko.be/pls/portal/docs/PAGE/AD008VOT/THEMAS/RSV/2013-06-04%20%20VISIETEKST%20RSV%20-%20DEF_0.PDF

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is meer dan duidelijk dat de auteurs van deze tekst niet eens van het bestaan van de katholieke moraal gehoord hebben, of tenminste de katholieke moraal totaal negeren. Papierversnipperaar komt daarom voor ogen.

De vraag is dan, is deze tekst gepast voor een atheïst, of een immoreel persoon? Het antwoord blijft nee.

Citaat van pagina 23


Voor alle soa is medische behandeling noodzakelijk. De meeste soa kunnen goed behandeld worden (chlamydia, gonorroe, schaamluis en syfilis), al geldt dat niet voor genitale herpes die steeds terug kan komen en voor hepatitis B (waarvoor preventief een vaccin bestaat). Voor hiv, de veroorzaker van aids, bestaat geen genezing (zie ook bij hiv en aids).
...
In theorie weten jongeren wel dat ze een zeker risico lopen maar de gevoelens kunnen soms zo meeslepend zijn dat ze niet denken aan veilig vrijen.
....
Aandachtspunten:
...
Vermijd een ‘ethiek van de vrees’ waarbij men jongeren seksueel inactief wil houden door allerlei gruwelverhalen te vertellen.
...


Nu,

Als je je dan toch niets wil aantrekken van de katholieke moraal en losbandige seks wil promoten, dan zou je toch meer aandacht mogen geven aan de gevaren van seksuele aandoeningen. Het wordt hierboven beschreven dat de dokter je een pilletje kan geven en dan is alles vergeven en vergeten en dat SOA niets is waar men bang van moet hebben. De waarheid is dat er een verontrustend hoog aantal jongeren een waaier seksuele aandoeningen met zich ronddragen, en dat verschillende van die aandoeningen EN hun behandelingen tot onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen kunnen leiden.

Jongeren kennen de risico’s wel, maar ze denken niet aan veilig vrijen. Jongeren onder 21 zijn niet in staat risico’s te erkennen. Ze kennen ze wel, maar ze trekken er zich niet van aan. De neurologische fysiologie die vereist is om acties aan te passen aan de risico’s – voorzichtig zijn – is simpelweg nog niet volledig ontwikkeld in jeugd onder 21 jaar oud. In kleine kinderen kan je dit heel goed zien. Kleine kinderen weten dat ze de straat zo maar niet mogen oversteken vooraleer zeker te zijn dat het veilig is, maar ze doen het toch. De reden hiervoor is neurologisch. Ze zijn simpelweg niet in staat bang te zijn van de gevolgen door een auto neergemaaid te worden omdat hun hersenen niet volledig ontwikkeld zijn. De neurologische fysiologie hiervoor vereist is niet vervolledigd totdat men 21 jaar is. Dus ze zullen risico’s nemen en ‘domme’ dingen doen ook al kennen ze de risico’s.

Een derde groot probleem is dat het condoom te vaak scheurt of afkomt, dus je kan je er gewoon niet op verlaten.

Dus, als het onderwijs toch zo hoogstnodig hun leerlingen tot seksuele relaties wil aanmoedigen, zouden ze iets harder op de risico’s mogen hameren.

Maar nee hoor, het wordt de leerkracht specifiek opgedragen de ‘ethiek van de vrees’ te vermijden.

NB 1: Het preventief vaccin voor Hepatitis B leidt tot een zwaar verhoogd risico voor Multiple Sclerosis en andere neurologische aandoeningen. Mieke zou het daarom niet mogen aanbevelen.

NB 2: volgens schattingen heeft 16% van de 16 tot 49 jarigen Herpes Genitalis. 80% hiervan is onbewust van hun diagnose. Jaarlijks worden in de VS 750,000 mensen met HG geïnfecteerd. Er bestaat geen behandeling.

Anoniem zei

"De meeste soa kunnen goed behandeld worden..."

is inderdaad een grove leugen.

Veelal volstaat 'een pilletje' NIET.

Vaak zijn de SOA's niet zomaar weg te krijgen en worden de zwaarste antibiotica ingespoten, vergelijkbaar met de stoffen die men inspuit na een blootstelling aan miltvuurbacteriën (anthrax) of pestbacteriën.

En dan nog zijn heel wat SOA's niet te genezen.

Bijvoorbeeld genitale wratten. Ze vormen in zeldzame gevallen aanleiding tot slokdarmkanker en bepaalde tumoren van anus, vulva en penis.

Het hele pamflet, dat duidelijk door de praatjes van SENSOA is geïnspireerd, is niet meer dan pseudo-wetenschappelijk prutswerk!

Anoniem zei

Enkele bedenkingen bij de “visietekst” van het VSKO over “relationele en seksuele vorming”:
http://www.katholieke-leken-nemen-het-woord.be/1/post/2013/08/bedenkingen-bij-de-visietekst-van-het-vsko-over-relationele-en-seksuele-vorming.html

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------