BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 3 september 2022

Tucker Carlson: "Things are falling apart very quickly in Europe"

Over de EU-sancties tégen Rusland en de gevolgen voor de Europeanen

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Actueel!
Op 30 augustus startte het oekraîens leger een groot tegenoffensief in de zuidelijke gebieden bij de Zwarte Zee (tegen Cherson).
In 5 richtingen werd aangevallen om het russische front af tes tasten.
(Veel raadslagen van het US-amerikaanse leger)
Binnen de 46 uur werden 3 van de 5 aanvalkollones teruggeslagen tot op de stand van vertrek, de 2 andere intussen in de diepte gestopt en intussen afgesnoerd.
"Het kostte ons 6 maand (2 jaar) een leger op te bouwen en 4 dagen (24 uur) om het te vernietigen". Deze bittere uitspraak van een brits officier bij het begin van de Slag aan de Somme (Zomer 1916) past volkomen bij de gebeurtenissen van de laatste week.
De westerse media zwijgen nu als vermoord over deze zware nederlaag.
Nog erger: Hedenmorgen berichtte Selensky dat Wisokopillya na gevechten door het oekraîens leger terug ingenomen werd.
Dat betekent: het russisch leger staat ca. 35 km voor Kriwoj Rog, het grote ijzerertsgebied in de Oekraîene en zowat het enige waardevolle in het westelijk-georiênteerde oekraîense gebied.
Klaarblijkelijk is het russisch leger veel verder voorgedrongen als geweten en gezegd; waarschijnlijk willen ze de hele stroomboog van de Dnjepr bezetten en hierbij Zaporozhe en Dnjepropetrovs in de rug afsnijden.
In het oosten ligt het spoorwegknooppunt Pokrovsk onder vuur: daarmee is de enige verbinding naar Slowjansk en Kramatorsk onderbroken en het oekraîense leger in de Donbass afgesneden.
Over Slowjansk, Kramatorsk, Seversk, Artemivsk (Bachmut) enz. wordt niets meer gezegd: door Selensky en het westen reeds als onherroepelijk verloren beschouwd.
Na de nedrlaag in Syriê, de totale nedrlaag in Afghanistan, de duitse nedrrlaag in Mali (daar zitten 1000 duitse soldaten geîsoleerd en geen mens weet, hoe die nog naar huis terug te krijgen) heeft het westen hier nu eenmaal meer de grote klop gekregen.
Fini.

Anoniem zei

De sterkte van de oekraîense strijdmacht op 28 februari bedroeg 200 000 man in het leger en 220 000 man voor de milities en paramilitaire verbanden van het ministerie van binnenlandse zaken. (in het westen verzwegen).De laatse groepen hoofdzakelijk om de eigen bevolking en in het bijzonder de lokale russiische meerheid in de Donbass te terrorizeren.
In totaal 420 000 man.
Hiervan zijn ca. 15000-20 000 man gevallen, ca. 45000 gekwetst, het aantal deserteurs en krijgsgevangenen moeilijk te schatten (Britse geheimdienst: "Desertie is eeen groot probleem".
In de Donbass zit het grootste deel van het oekraîense leger, afgesneden en langgzaam gewurgd.
De ingezette russische strijdkrachten bedroegen tegelijkertijd nooit meer dan 150 000 man;
in tegenstelling tot vroeger gaan ze zeer spaarzaam met hun manschappen om, vechten de officieren in de eerste rangen, en vindt er een rotatie van de ingezette troepen plaats.
De overmacht in de lucht, bij de luchtlandetroepen, bij het samenwerken van artillerie-luchtmacht en pantsertroepen wordt helemaal uitgespeeld.
Met een minimum aan activiteit werd de economie van de Oekraîene lamgelegd: Charkow afgesneden, de Dnjeprmonding afgesloten, de havens aan de Zwarte Zee geblokkeerd, de grote industriêle centra veroverd en/of bedreigd.
En een groot deel van de bevolking gevlucht- verhuisd- vooral voor de jeugd en de kinderen: geêmigreerd.
Zo kan een land niet meer overleven.

Anoniem zei

"Things are falling very quickly in Europe": zeer juist.
Maintenant le déluge...

Anoniem zei

De Oekraïne opmars in Cherson was over eer de Westerse pers hem kon rapporteren. Dat weet ik zelfs. Er blijft momenteel niets over van het Oekraïens leger.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------