BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 4 september 2022

Premier Alexander De Croo: "We dreigen in een oorlogseconomie te komen"

Neen! De desindustrialisering van België en Europa is de bedoeling...

















Volgens premier De Croo is deze crisis, als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, een veel diepere crisis dan de coronacrisis [Fout! Deze 'crisis' is het gevolg van de waanzinnige EU-sancties!]. "We willen dit opnieuw als samenleving doen, na Covid is de economie veel sneller dan verwacht weer opgestart [Daar hadden de Resetters niet op gerekend.], maar dit [De waanzinnige EU-sancties.] heeft veel meer impact dan Covid ooit gehad kon hebben [Hetgeen ook de bedoeling is.]. Ik denk dat de doelstelling dezelfde moet zijn: wij gaan onze maatschappij, ons economisch weefsel niet zomaar kapot laten gaan [Ik ben benieuwd.]. Maar mijn boodschap naar Europa is: dit gaat over meer dan onze economie, dit gaat over de stabiliteit en de veiligheid van het Europese continent" [De Croo ziet de bui ook al hangen.]. Van zijn uitspraak dat we voor 5 tot 10 moeilijke winters staan, een uitspraak die volgens sommige ondernemers de paniek alleen maar versterkt, doet De Croo dan ook geen afstand ["WE NEED MORE SANCTIONS!"].

“Dat is de realiteit, u mag van mij verwachten dat ik zeg waar we voor staan. Wanneer we het onder controle krijgen, worden het 5 moeilijke jaren, het worden 10 moeilijke jaren bij slecht beleid, maar ik heb ook gezegd dat wij dit als land en Europees continent aankunnen, wanneer we alle neuzen in dezelfde richting krijgen. Het zal moeilijk zijn, absoluut, maar we kunnen dit aan. En eigenlijk moet je eraan toevoegen: we kunnen ook een sprong van 20 jaar vooruitzetten, op het gebied van ons losmaken van fossiele brandstoffen [Vergeet Oekraïne! Vergeet Rusland! Dit is waar het over gaat!] en van ons losmaken van landen waar we niet graag handel mee drijven [Dus, De Croo drijft niet graag handel met Rusland? Drijft De Croo misschien graag handel met China? Of gaan we daar ook mee stoppen? Hij is werkelijk nog gekker dan ik dacht! Hij is totaal losgeslagen van de realiteit!], dit is ook een moment waarop we een enorme stap kunnen vooruitzetten."

"Onze afhankelijkheid van Russisch gas is al fors afgenomen, dat was 40% van het totaal en dat is vandaag al een stuk minder, we dachten dat het jaren zou duren, als we het goed doen, zal het maanden zijn [De Croo moet dan misschien ook eens uitleggen waarom al die bedrijven dan hun productie aan het stilleggen zijn? Het is niet omdat je de kraan afsluit en dat we daarna 1.000% méér voor ons gas moeten betalen, dat we plots niet meer 'afhankelijk' zouden zijn van Russisch gas.]. Tijdens die maanden zullen we alles doen om mensen erdoor te loodsen, maar iedereen moet begrijpen dat dat een tijdelijke oplossing is, we gaan mensen niet in de kou laten zitten of hun job laten verliezen. Wij zullen maatregelen nemen [Russisch gas kopen via China lijkt me niet echt een oplossing te zijn! Het zijn natuurlijk ook niet de apparatsjiks - de starre regeringsbureaucraten met weinig menselijke trekjes - die daar last van gaan hebben, maar wél - in hun beleving - de deplorables!]."

Bron: vrtNWS

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik las ook iets van 65 miljard Euro steun voor energieprijzen. Zijn ze bang dat dat ze gaan dalen? Als niemand energie kan betalen, zakken de prijzen vanzelf.

En waar zijn de honderden miljarden die ze eerder aan banken gaven. 65 miljard? Is dat ju alles wat ze kunnen rondselen.

Een ding is zeker, dat is 65 miljard extra inflatie. De consument zal ze betalen.

Anoniem zei

"...U kan van mij verwachten..."???
Alexander DeCroo kletst hier totale onzin uit zijn nek.
Omstandig taalgebruik (lees: gebrek), warre gedachten, nul verstand van economie, een regering van niet-parlementair gekozen partij-apparatschiks, geweldige economische problemen... dat is duidelijk te veel voor A.DeCro: hij spreekt nu over "We gaan naar een joekel van recessie".
De vulgaire praat van Jef Geeraerts (overigens een racist van het troebelste pompwater) en van de antwpse jezuîet Luc Versteylen (met zijn "Brouwerij" helemaal in seksmisbruik bekladderd) is nu tot op "het schoon verdiep" van het antwerpse stadhuis geraakt.
Arm Vlaanderen.
Er zijn veel bezems à Michiel Adriaensz. De Ruyter nodig om die brol weg te keren.

Anoniem zei

Het goede nieuws, of slechte nieuws, afhankelijk van wie je bent en hoe je ernaar kijkt, is dat de hoge energiekosten, het platleggen van industrie en tekort aan levensbelangrijke grondstoffen in Europa, is dat de EU en haar compliciiete pers geen aandacht meer hebben voor de oorlog in Oekraïne.

Twee weken terug gingen ze nog zware wapens leveren, nadat ze ontdekten dat ze er zelf geen hebben is nu Europa aan het praten over eigen overleven.

Iedereen, behalve de idioten, waarvan er blijkbaar heel veel rondlopen, wisten al jaren, of tenminste zeker sinds februari, dat Rusland geen schot moet lossen om Europa te verroveren.

Eurocraten zijn zelf meer dan bekwaam genoeg zelf Europa te vernietigen.

Mijn ogenschijnlijk sarcasme is niet ludiek bedoeld. Het is gewoon een feitelijke weergave van gebeurtenissen in de voorbije maanden en jaren. En helaas zijn we nog niet op het ergste aangekomen. Er zullen er nog eerst een heleboel mensen van de honger en ziekte moeten omkomen, eer een vluchtelingenstroom, op een schaal niet gezien sinds de 5de eeuw, met het puin van vergane glorie een nieuwe maatschappij zal opbouwen.

Het lijden zal niet in de komen 5 minuten opgelost worden, het pad naar totale desintegratie van de Europese economie, maatschappij en politiek is niet meer te verlaten.

De mensen bij het World Economic Forum spreken over een great Reset, maar ze zullen niets hebben om iets dat verwoest is is, te vervangen.

Waarom?

Omdat het Westen al sinds de jaren 1990, en vooral sinds 2008 het geld bewapend heeft. Het geld zal alle waarde verliezen, letterlijk he, ophouden als betaalmiddel erkent te worden. Iets anders zal betaalmiddel worden. De landen, regeringen en wetten, die de huidige crisis veroorzaakt hebben moeten ook verdwijnen (iets waar de huidige machthebbers ook alles aan het doen zijn om het tebewerkstelligen, door hun totale incompetenties), Dan pas is wederopbouw mogelijk.

Anoniem zei

Het citaat over "de j..... van recessie" is afkomstig uit de mond van Bart De Wever, en niet van A. DeCroo.
En een "oorlogseconomie" kan niet meer helpen: op dit moment ligt Kriwoj Rog onder russisch vuur, wordt de grote Dnjeprbocht ingenomen, Dnjepropetrovsk in de rug bedreigd, is Slowjansk en Kramatorsk afgesneden en het "grote oekraîens offensief" in het zuiden is nu in het tegendeel verkeerd.
De "oorlog" is voor het westen totaal verloren.
Overigens: de oorlog werd nooit officieel verklaard.
Voor Rusland is het "een militaire speciaaloperatie", en voor de Oekraîene: ze willen geen centmeter van hun land afgeven- maar officieel en via diplomatieke kanalen hebben de Oekraîeners nooit de oorlog aan Rusland verklaard.
En de oekraîeners weten natuurlijk maar al te goed waarom.
Een chihuahua-hondje heeft bij een gevecht met een kaukasische owtscharka nul overlevenskans. Het wordt eenvoudig gehakt.
Daarom veel theatergedonder en nachtelijke videoboodschappen van Selensky, maar nooit iets substantieel.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------