BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 2 september 2022

Het tekort aan CO2 (een tekort aan broeikasgas!) brengt de productie van bier, frisdrank, diepvriesproducten en het vervoer van medicijnen in het gedrang


"Carbon reduction plan moves toward a Net Zero Future"

"Act now on climate crisis or millions more will be pushed into hunger and famine"




























Een tekort aan CO2 of koolzuurgas, dat prik brengt in frisdranken en bier, leidt tot ongerustheid in de voedingsindustrie. Door de hoge gasprijzen stokt de aanvoer van CO2 in heel Europa. De schaarste veroorzaakt op haar beurt nog hogere prijzen. Bij een aantal Vlaamse brouwerijen worden bestaande leveringscontracten opgezegd wegens overmacht. De nieuwe prijzen voor CO2 zijn tot 13 keer hoger.


Koolzuurgas of CO2 is een essentiële grondstof voor zowel frisdranken als bier. Ook in de sector van de diepvriesgroenten wordt het gebruikt. En het gaat nog verder, want CO2 zit ook in droogijs, wat dan weer belangrijk is voor het koeltransport van onder meer geneesmiddelen en vaccins. Zonder CO2 kunnen ook geen dieren worden verdoofd voor het slachten.

CO2 is een bijproduct van kunstmest, biobrandstoffen en ammoniak. Voor de aanmaak daarvan is veel gas nodig. Door de torenhoge gasprijzen momenteel heeft de grootste Europese kunstmestproducent, de Noorse multinational Yara, zijn fabrieken in het Nederlandse Sluiskil en in het Belgische Tertre (in de provincie Henegouwen) onlangs stilgelegd. Yara sluit ook niet uit dat er nog fabrieken zullen volgen. Gevolg: een tekort aan CO2.

Bron: vrtNWS

Het heeft er nu alle schijn van dat niet de klimaatopwarming honger en hongersnood zal veroorzaken, maar wél de waanzinnige sancties van de EU.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bio-CO2 komt van maïs. Of dat had men toch gehoopt, na ze de sancties opgelegd hadden aan Rusland, en vóór de droogte die de maïs oogst deed mislukken. Hoe ze in Nederland CO2 willen maken is nog onduidelijk want daar willen ze 1/3de van de landbouwbedrijven sluiten omwille van ammonia en nitraten die vereist zijn om CO2 te maken. De Engelsen kunnen het ook, de Russen die 'Carbon Capture' installaties zouden bouwen, krijgen nog geen visum meer.

Ik maar zo, zolang we er in slagen de Russen een lesje te leren is het allemaal een hongersnood waard.

Anoniem zei

Het is zo simpel eigenlijk.

Bijvoorbeeld, een recessie is een periode van 2 opeenvolgende kwartalen met negatieve economische groei. Iedereen weet dat, behalve de Amerikaanse en Europese führers en hun leger van medeplichtige pers die een narratief proberen te verspreiden dat alles onder controle is.

Maar economische groei is rechtevenredig met energieverbruik. De industriële revolutie van de 19de eeuw zou niet mogelijk geweest zijn zonder de stoommachine. Globalisme zou niet mogelijk geweest zijn zonder de uitvinding van de jet turbine voor vliegtuigen. Hoe meer energie je kan produceren, hoe meer economie je kan bedrijven.

Indien je je gaat verlaten op windmolens en waterwielen dan ga je bewust ijveren voor het soort economie in de middeleeuwen van toepassing waren.

Dat is weldegelijk het actieve beleid van het Westen.

We zijn op weg naar de Middeleeuwen of we zitten er al in. Met een wereldbevolking zoals die in de middeleeuwen.

De vergelijking met de financiële crisis van 1425 gaat op.

Na een pest epidemie en verwatering van de goud en zilverprijs stortte de economie in, met hongersnood tot gevolg.

Maar vandaag is anders. Vandaag produceert China alles wat we hier verbruiken, en China staat op het punt van depressie. De gevolgen zijn onvoorspelbaar(*), maar verstrekkend genoeg om niet tot de middeleeuwen terug gekataputeerd te worden maar naar de Neanderthals.

Maar het zal allemaal de moeite waard geweest zijn als we de planeet ermee redden.

(*) China heeft een leeuwendeel aan Amerikaanse en Europese staatsschuld in de vorm van kasbons. Mocht China crashen, gaat die schuld failliet, en verliest alles in het Westen alle waarde, want alles is met leningen gekocht. Indien het Westen China dezelfde behandeling geeft als Rusland, mocht China Taiwan aanvallen, is het zover.

En zo heel ver is dat niet meer.

Een raadsel;

Wat is het grootste ding in het universum?

De arrogantie van von der Leyen.

Anoniem zei

Er is natuurlijk geen gebrek aan CO2.
CO2 maakt ongeveer 0,04% van de omgevingslucht uit bij de bodem- dwz iglobaal gezien in grote hoeveelheden aanwezig.

Zuiver CO2 is ondertussen wel schaars geworden, en wel door de hoge prijs van aardolie en aardgas.
CO2 wordt industrieel hoofdzakelijk geproduceerd door lucht vloeibaar te maken met afkoeling.
Zo ook is de productie van Stikstof (N2) en Zuurstof (O2) veel duurder geworden.
"Het westen is nu helemaal zot geworden" (sic Pres. Poetin vor 2 maanden).
Inderdaad, het westen snoert zich met gekke sancties en acties zelf de adem af.
het is aangewezen direct de kweek van het belgisch trekpaard te stimulere, zij het voor de tractie van de brusselse trams of voor de productie van edelsalami voor het buitenland.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------