BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 17 mei 2021

17 mei 1925 - Heiligverklaring van Theresia van Lisieux


4 opmerkingen:

Wim zei

Ik was met mijn gezin twee jaar geleden in Lisieux.
In de monumentale basisiliek waren hooguit tien mensen aanwezig, in de shop waren we helemaal alleen.
Het is allemaal nostalgie geworden.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Ik weet niet of u een idee heeft van hoe 'druk' het in de hemel zal zijn?

WIJ hebben de bevestiging van de wereld niet nodig!

Wim zei

Ik heb overigens, zoals iedereen, geen idee van hoe druk het in de hemel gaat zijn. "Druk" lijkt me ook nogal een werelds begrip dat niet van toepassing is op de hemel, wat een spirituele notie is. De hemel is geen "plaats" in de zin zoals wij dat kennen.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Aangezien wij met ziel en lichaam opstaan, ben ik er nog niet van overtuigd, dat de Hemel géén plaats zou zijn. Helaas, heb je mijn vraag niet begrepen. Hoe 'druk' zou het in de hemel zijn?

Het antwoord staat in de Openbaring van Johannes:

Openbaring 14:1 Ik bleef toezien: Zie, op de berg Sion stond het Lam, en tezamen met Hem honderd vier en veertig duizend, die zijn Naam en de Naam van zijn Vader op hun voorhoofden hadden geschreven.
Openbaring 14:2 En ik hoorde een geluid uit de hemel als het geruis van talrijke wateren en het daveren van geweldige donder, maar toch was het geluid, dat ik hoorde, als dat van citerspelers, die op hun citers tokkelen.
Openbaring 14:3 En een nieuw lied hieven ze aan voor de Troon, voor de vier Dieren en de Oudsten; niemand kon dat lied leren zingen, dan de honderd vier en veertig duizend, die van de aarde zijn vrijgekocht.
Openbaring 14:4 Zij zijn het, die zich met vrouwen niet hebben besmet, Want ze zijn maagden. Zij zijn het, die het Lam volgen, Waar Het ook gaat. Zij zijn het, die zijn vrijgekocht uit de mensen, Als eerstelingen voor God en het Lam;
Openbaring 14:5 In hun mond wordt geen leugen gevonden; Ze zijn zonder enige smet.

Indien er slechts effectief 144.000 in de Hemel zouden zijn, daarmee staat het Sint-Pietersplein nog niet eens vol, en ook niet de esplanades in Lourdes en Fatima.

De Basiliek van de Heilige Theresia van Lisieux wordt jaarlijks door 600.000 gelovigen bezocht. Dat zou betekenen, dat slechts 1 op 4 van het aantal bezoekers van slechts 1 jaar gered zou worden. Indien je die 144.000 opeen zou stapelen, dan nog zou de Basiliek niet eens voor de helft gevuld zijn.

Zou het mij verbazen indien het er 'slechts' 144.000 zouden zijn?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------