BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 28 juli 2019

Vlaamse en Nederlandse bisschoppen zijn collectieve valsemunters omdat zij stenen en schorpioenen geven in plaats van het ware Geloof


"Is er soms onder u een vader die aan zijn zoon een steen zal geven, als deze hem om brood vraagt?"
De bisschoppen zijn zo verdorven, dat ze zelfs géén goede gaven aan hun kinderen meer weten te geven.































Het Evangelie van deze zondag drukte ons nogmaals met de neus op de harde feiten, namelijk dat de Vlaamse en Nederlandse bisschoppen de collectieve valsemunters zijn van het Geloof. Met hun vervalst 'Grieks' Onze Vader, waaraan niets Rooms-Katholiek, aanbidden zij God niet, maar wél de duivel.

De bisschoppen dachten Christus te moeten verbeteren, maar zij handelen duidelijk in tegenspraak met het Evangelie. De nieuwe, 'Griekse' vertaling van het Onze Vader heeft dan ook géén enkele status binnen de Kerk en moet door elke gelovige worden verworpen, omdat deze vervalste vertaling het werk van ongelovigen is, die de gelovigen iets proberen op te dringen, dat tégen het Geloof ingaat.

Het Latijnse adagium Lex orandi, lex credendi betekent letterlijk 'de wet van het bidden is de wet van het geloven'. Met andere woorden, het Gebed is de bron van het Geloof. Het is een klassiek Katholiek principe.

De traditionele correcte vertaling van het Onze Vader uit het liturgische Latijn luidt:

Onze Vader,
die in de hemelen zijt,
geheiligd zij uw naam,
uw rijk kome,
uw wil geschiede
op aarde als in de hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden,
gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren,
en leid ons niet in bekoring,
maar verlos ons van het kwade.
Amen.



Het is dan ook goed om vast te stellen, dat deze traditionele vertaling door de gelovigen overal wordt gebeden, behalve dan in de officieel vervalste en ongeldige Novus Ordo vieringen, waar de priesters en het koor met hun schreeuwerig gezang de gelovigen proberen te overstemmen.

Echter, enkel het (correcte) gebed leidt tot geloof.


12 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige foto ,zou mij niet verwonderen één of ander vroom gezin uit de Midwest van de usa uit het begin van de 20 e eeuw

in de lang vervlogen tijd dat God nog gevreesd werd en er hard en eerlijk werk geleverd werd voor een hongerloon maar zijn principes hield

schitterende compositie

guido

Anoniem zei

nog eens: heeft Jezus het Onze Vader in het latijn gebeden? (Deze vraag haalt natuurlijk je hele waanidee onderuit, dus ik veronderstel dat je ze niet zal durven publiceren...)

Anoniem zei

Beste redacteur,
U vergeet m.i. een essentieel aspect van de basis waaruit geloof opbloeit, en dat is sinds Jezus zelf: vasten, ofwel een sober maar vreugdevol en dankbaar leven leiden. Dat is ook de basis van het christelijk kluizenaarschap en latere monnikendom van de woestijnvaders en -moeders tot heden. In de burgerlijke kerk zijn we dat helaas vergeten: Waarachtig en aandachtig christelijk leven is niet te combineren met een verstrooid leven van de ene kick naar de volgende dat de facto niets oplevert dan innerlijke leegte die niet gelukkig maakt, noch geborgenheid biedt.
Voor christenen is dat inzicht in oorsprong waarschijnlijk geënt op een uitspraak van Jezus (zie Mat. 9, 28-29) waarin de leerlingen Hem vragen:'Waarom hebben wij hem (een stomme en dove geest, die een aan epilepsie lijdende jongen in zijn greep hield, maar alleen daarnet door Jezus wél effectief kon worden verjaagd) niet kunnen uitdrijven?' Jezus antwoordt dan: 'Dit soort kan door niets anders uitgedreven worden dan door bidden en vasten.'
Alleen soberheid schept tijd en ruimte om tot reflectie en echt gebed te raken. Combineer je dat met aandacht voor het Woord Gods, dan kom je tot je bestemming.

The Guardian Angel zei

Marcus 9,14-29

Anoniem zei

Toen tijdens de Indische onafhankelijkheidsrevolutie na de Tweede Wereldoorlog, de Hindoes en Moslims elkaar aan het afslachten waren, in gigantische aantallen – zoals je je dat wel kan inbeelden van de twee boegbeelden van vredelievende godsdiensten – zei Mahatma Gandhi – nog zo een vredelievende genocidale maniak – “Vasten”. Somes, moet er met de vuist op tafel geslagen worden en gezegd worden; "genoeg is genoeg". Voor de Kerk in Belgie is die tijd aangebroken.

Anoniem zei

Geloof i.c. gebed lost geen (wereld-)problemen op. (Heeft deze "genocidale 'maniak'" dan ook nergens beweerd! Het kan er hoogstens en hopelijk een aantal voorkomen of verzachten als zoveel mogelijk mensen het christelijk geloof ook daadwerkelijk innig beleven en inhoudelijk op peil houden. Met formalistisch gedoe alleen bijv. is men / zijn wij er nog lang niet; er zal 'gewerkt moeten worden', zoals ook het aloude scheppingsverhaal de goede verstaander leert wanner hij/zij de overdrachtelijke betekenis ervan goed beschouwd. De kerk hanteert bovendien ook al eeuwen de idee van de "rechtvaardige oorlog". (Zie: Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk nr: 480-486 c.q. KKK nr: 2302-2330) Zaken liggen dus ook in de kerk genuanceerder dan vaak veronderstelt!

The Guardian Angel zei

Het vasten en het gebed van Mahatma Gandhi was natuurlijk vruchteloos omdat hij de verkeerde religie aanhing.

Anoniem zei

Anoniem van 1 augustus 2019 om 18:11 produceert voor de noordbelgische bastaardkerk typisch oudbekend: ellenlang tesamengezeverde onzin met bijbelvervalsing.

Een beeld/foto zegt meer dan duizend woorden:
hier ziet men Onze Heer Jezus Christus zelf, in de reaalpresentie, gedragen door de eerwaarde priester, die de hostie geconsacreerd heeft bij het Heilig Misoffer, en zich daardoor bij nze Heer op Golgatha (daarom ook de treden van het altaar) gesteld heeft en zoveel buigingen met de Heer bij de Hl. Mis gemaakt heeft.
Daarom ook knielen de vrouw en de kinderen in deemoed en uiterste respect; en daarom ook wordt de priester voorafgegaan door een akolyth met een rinkelende bel.
Dit is in één beeld tesamengevat: "Credo in unum Deum"en dan op het einde "iudicare vivos et mortuos", "unum baptisma ad remissionem peccatorum", "resurrectionem mortuorum" (oudgrieks:"vlees")en dan (steeds een kruisteken maken!) "vitam venturi saeculi".

"Bidden en vasten": totale bijbelvervalsing.
Onze Heer Jezus Christus citeert zelf in Mattheus 22,37 Deuteronomium 5,6:
het eerste en belangrijkste gebod is de agapeia, de liefde tot God, en wel met het ganse hart, de ganse ziel en het ganse verstand.
Het "hart" betekent daar in het oudhebreeuws "daad, moed".
Dat is niets anders dan het "Ora et labora" van de benedictijnen.
Wat het vasten betreft: Jezus Christus spreekt vooraan in het Lucasevangelie over de vastengeboden (Lc 5, 33-39) en direct aansluitend wordt dan de geschiedenis van d. e arenplukkende volgelingen van Jezus op de sabbath verteld.
In de middeleeuwen toonde Buridan met zijn beroemde ezel reeds dat compleet vasten tot de dood van de vaster voert.
Dat heeft de noordbelgische bastaardkerk ook gedemonstreerd in de laatste 58 jaar: ze hebben het gelovige volk zo lang laten vasten van de katholieke catechismus dat alles teloor gegaan is.
"Gevast" van de homo- en pedosex hebben de clericale bandieten in Noordbelgiê niet.
Integendeel, ze hebben als hyena's hun prooien uitgezocht en misbruikt.
Één bende schijnheilige vieze venten.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Dank voor uw schitterende repliek.

Heeft u een verklaring waarom de Bastaardkerk zo is kunnen ontaarden en vanwaar komen die homo's nu plots allemaal?

Groet.

Anoniem zei

Hooggeachte @The Guardian Angel,
Beide fenomenen zijn met elkaar verknoopt.
De noordbelgische bastaardkerk had reeds sedert 1945 een groot homo-probleem, met niet zelden ook pedo-implicaties;
de kerkelijke hiêrarchie handelde dan enerzijds met doofpotterij en anderzijds met castratie (met inwilliging van de betroffene, waarschijnlijk om "zijn diploma niet waardeloos te maken" (sic das bisdom Brugge na het allerheiligenoffensief 2014 betr. Tom Flamez)).
Steekwoord: "de ballensnijder van Heilloo" (Willibrordusinstituut).
Nadat in het begin der jaren '60 de homofilie in het strafrecht straffer aangepakt werd en vanaf 1966 de oostvlaamse (naar Antwerpen uitgeweken) priester Wilfried Lammens extra een pastoraal voor homo's startte (PWB, ook met de "shaloomgroepen") en in het begin der jaren '70 de PWB moest fusioneren met het COC ("Contact- en ontspanningscentrum") op druk van het cvp-ministerie van het gezin (Minister Paula D'hont) en de KWB in de kempen zich extra achter de homo's schaarde (annonces in " 't Kerkklokje" van Turnhout), werden de seminaries door de perverse gelijkstelling van "celbaat" met "niet met een vrouw getrouwd" tot broeihaarden van homofilie.

The Guardian Angel zei

@ Beste Anoniem,

Interessante informatie waarvoor dank.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 31 juli 2019 om 20:55

Aramees is ook een liturgische taal van de Katholieke Kerk, bijvoorbeeld bij de Maronieten en de Palestijnse Katholieken.

Het Latijn was de officiële taal van het Romeinse Rijk en bij uitstek van het gerecht.

Christus werd in het Latijn veroordeeld.

De latere volkstalen kunnen nooit een geldige liturgische taal zijn.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------