BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 15 juli 2019

Notre-Dame: het verloop van de werken tot nog toe


4 opmerkingen:

Anoniem zei

1/4
De herontwikkeling van het Île de la Cité is al in 2016 begonnen, toen President Hollande en de burgemeester van Parijs, Anne Hildago, het Hôtel-Dieu aan de vastgoed projectontwikkelaar Novaxia, (van de beroemde financiële oligarchische familie, gesteund met geld van de Arabieren) voor een periode van 80 jaar geleased hebben, voor de prijs van 144 miljoen Euro . (zoals altijd, wanneer de overheid haar vastgoed verkoopt, is dat voor een appel en een ei)

De minister voor monumenten heeft de opdracht aan architect Dominique Perrault gegeven.
Dominique Perrault is de architect die onder meer de Bibliothèque Nationale François-Mitterrand ontworpen heeft (dat zijn die 2 torens) en het Europees hof van justitie in Luxemburg. (dat zijn ook 2 torens), en nog veel meer prestigieuze gebouwen – je raadt het al; meer torens - die qua vorm op schoendozen lijken. Dus, ja… ik denk dat hij ook een paar schoendozen voor het Île de la Cité in petto heeft – en het zal een teleurstelling geweest zijn dat de klokkentorens niet ingestort zijn.

Het doel is om het Île de la Cité te herontwikkelen van administratief centrum (gerecht, politie en ziekenhuis) tot toeristisch paradijs en playground voor de super-rijken; (lees Arabische prinsessen) het autoverkeer ondergronds te leggen, ondergrondse winkelesplanades en restaurants te bouwen, die toegang bieden tot de crypte van de Notre Dame, en de Sainte Chapel – zo iets in de aard van de ondergrondse esplanade van het Le Louvre.
Zie hier zijn voorontwerpen.

http://www.missioniledelacite.paris/

Dus ze sluiten het Hôtel-Dieu ziekenhuis en willen het ombouwen tot hotel, luxe appartementen, shopping en restaurants. Het huidige gebouw is van 1877. St Landry heeft er reeds een ziekenhuis geopend in 651 AD. Dit maakt het het oudste ziekenhuis ter wereld. Maar belangrijker vandaag; het is het enigste ziekenhuis in de eerste 9 arrondissementen met een spoedgevallen dienst.

De aanbestedingen voor het herontwikkelingsproject waren al van start gegaan voor de brand.

Anoniem zei

2/4
MAAR HET PROJECT IS IN LIMBO.
Het is complex, ambitieus, en duur. Maar vooral, de juridische restricties wat met een historische gebouwen gedaan kan worden, zijn strikt, en de administratieve procedures zijn super langdradig. Het is gewoon onmogelijk om ook maar het geringste te kunnen afwerken vóór de olympische spelen van 2O24. Om het project een riem onder het hart te steken, heeft het Élysée laten weten dat voor dit project normale stedebouwkundige procedures niet van toepassing zijn – vooral qua aanbesteding, conservatie en archeologie .
Dus steek je de boel in brand, zodat er niets meer te conserveren valt, om vrije hand te hebben om de kathedraal van haar “religieus bijgelovige functie” te kunnen onttrekken, en er een toeristische trekpleister van te maken. De verrassing was op het gezicht van de pochende politici met hun internationale ontwerpcompetitie te lezen, bij het aanschouwen van hoe de Parijzenaars massaal eisten dat ze hun kerk terug wilden.

DE BRAND HEEFT MEER KWAAD GEDAAN OM HET PROJECT TE REDDEN, DAN GOED.
Om het project toch te redden, hebben ze het leger ingeschakeld, en op het moment is de Staat van Beleg afgekondigd voor het Île de la Cité, en er geldt de krijgswet - onder leiding van de stafchef van het leger, General Jean-Louis Georgelin. Normale wetten gelden er niet meer, zeker niet de wetten omtrent aanbesteding, stedenbouwkundige voorschriften, conservatie of financiering, zijn er niet van toepassing – zeker niet de normale procedure om de oorzaak van een brand te onderzoeken. Dit is de eerste taak van de Generaal. Hij zegt dat een Openbaar Onderzoek ingesteld tijd verlies is en men zo snel mogelijk wil gaan bouwen.

Anoniem zei

3/4
DE TOTALE CHAOS DRUIPT ER VAN AF.
Deze video toont hoe chaotisch dit project verloopt. Eerst en vooral gaan de archeologen de tijd noch het geld krijgen om de bestaande structuur te bestuderen. Een replica bouwen is sowieso niet mogelijk omdat de know-how van kathedraalbouw reeds heel lang verloren gegaan. Het tutje in de video zegt dit ook. Ze geeft mij niet de indruk dat ze erg op de hoogte is van historische bouwkunst maar ze toch dat die stenen waaruit de gewelven zijn opgebouwd, slechts tussen 15cm en 30cm breed zijn. De totale verbijstering staat op haar gelaat te lezen. Inderdaad, zóóó smal. Een kolom van 30 m hoog, en dan een gebogen gebinte van amper 15 to 30 cm breed van op-elkaar-gestapelde stenen. Dat lukt zelf niet in staal. Begin dat maar eens opnieuw op te bouwen. Ze zullen daar misschien wat gewapend beton storten. De verzekering van de ingenieurs zullen zich er gemakkelijker bij voelen en de tijdsspanne waarin de kathedraal heropgebouwd kan worden zal van ‘decennia’ terug gebracht worden naar ‘jaren’, om maar stil te zwijgen over het geld.

WANT ZE HEBBEN HET NIET
Als ze het wel zouden hebben, zouden ze hun ambitie op fatsoenlijke wijze gerealiseerd hebben. Ik heb genoeg ervaring met mensen met meer ambitie dan geld wanneer het op bouwen aankomt, om het je op een briefje te geven dat ze dat niet gaan klaar krijgen. Geloof me maar.

EN LAAT HET EEN LES ZIJN
Voor dat volk dat meent dat ze kerken kunnen herbestemmen. Gemakkelijk is het niet. Anders kon iedereen het eens kunnen proberen.
En vergeet niet hoe de massa reageerde toen de Notre Dame in brand stond. Hoe velen er waren die – ook al zijn ze niet al te katholiek – toch naar kerken gaan om er te bidden. En ze willen hun kerk terug. Geen toeristische trekpleister. Macron en consoorten hebben af moeten druipen met hun vrijmetselaars praat.

En tot slot
De miljardairs hebben nog geen geld gegeven. En de internationale competitie is nog niet geopend. En ze zijn zo gehaasd. NEE !! Ze gaan daar wat puin ruimen en dan gaan ze naar huis.

Anoniem zei

4/4
A PROPOS
Het is gewoon wraakroepend dat dergelijk belangrijke historische gebouwen nog niet gescand zijn - tenminste door de 'autoriteiten', de miljardair mecenassen, de conservatie-fanatici, de UNESCO, en al dat volk met gigantische ego’s en budgetten. Maar 10.000 euro voor een scan kan er niet vanaf. Dat is zo wereldwijd. Architecturale opmetingen van historische gebouwen bestaan in het algemeen niet. Ze hebben hier en daar een foto. Maar iets professioneels?

Nog wraakroepender is het feit dat de beste opmeting van de Notre Dame terug te vinden is in het computer spel; "Assassins Creed".

Hier op Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=dQQ7DHbMI2I

Fascinerend. Een computerspel is historisch professioneler dan mensen die historie als carrière hebben.

Maar ja. Ik er hierboven uitgebreid over gesproken. Praten is gemakkelijk, maar het ook doen is een ander. En de ambitie van de vrijmetselarij is om God weg te denken maar daar zal je méér voor nodig hebben dan gewoon wat gepraat.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------