BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 17 december 2013

Kerknet: "IPB vraagt dat systematische vermindering van aantal bedienaars van de eredienst een halt wordt togeroepen"

Het [ketterse] Bureau van het Interdiocesaan Pastoraal Beraad, het interdiocesaan overleg- en adviesorgaan van de Vlaamse kerkgemeenschap waarin alle geledingen van de katholieke kerkgemeenschap vertegenwoordigd zijn [behalve de Katholieken], schreef een brief aan de Belgische bisschoppen met betrekking tot de verloning van de parochie-assistenten [!]. Daarin drukt het overlegorgaan van Vlaamse [vrijzinnige] leken zijn waardering uit voor wat de bisschoppen reeds ondernomen hebben. Tegelijk wordt gevraagd deze kwestie als hoge prioriteit verder op te volgen.

“Wij weten dat de bisschoppen zelf al oplossingen hebben gezocht en wij waarderen dit. Wij zien echter dat het ‘politieke spel’ van enkelen niet toelaat om de inzet van velen, waaronder de bisschoppen, te verzilveren. Om een toekomstgericht personeelsbeleid mogelijk te maken is het hoog tijd dat de systematische vermindering van het aantal bedienaars van de eredienst een halt wordt toegeroepen.”

“Het IPB betreurt dat waardevol potentieel in dienst van de geloofsgemeenschappen verloren gaat omwille van een eenzijdige invulling van het begrip ‘bedienaar van de eredienst’ [!]. Leken met degelijke vorming en grote verantwoordelijkheidszin worden tot op vandaag niet benoemd in de vrijgekomen plaatsen. Het IPB vraagt met aandrang deze kwestie prioritair te blijven opvolgen en wenst met de bisschoppen samen te ijveren voor een betere omkadering van de parochieassistenten en samen te werken aan een snelle doorbraak in het dossier. “

Bron: Kerknet


Parochie-assistenten zijn géén 'bedienaars van de eredienst'!!!

KAVlaanderen roept de Vlaamse bisschoppen op om de rol van 'parochie-assistent' volledig af te schaffen! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Het gaat hem om het geld. Besparen. Laat die leken zich maar voor niets engageren, zoals ze dat eeuwenlang uit de goedheid van hun hart gedaan hebben. Het past de toekomstvisie van de arme Kerk om die traditie 'vanuit-de-goedheid-van-het-hart' verder te zetten.

Vroeger droegen de leken de kosten van hun liefdadigheid zelf, en gaven ze nog geld erboven op. Maar nee hoor, weg met de traditie, tegenwoordig wordt men betaald.

Niet te veel natuurlijk, we zijn uiteindelijk een arme Kerk, maar betaald zullen ze worden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------