BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 30 juli 2011

Kardinaal Cañizares beveelt mondcommunie aan

In een interview met ACI Prensa zei de prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten, kardinaal Antonio Cañizares, dat het aan te bevelen is dat Katholieken de Communie knielend op de tong ontvangen.

Dit is de veruitwendiging van de "betekenis die de Communie zou moeten hebben, aanbidding en verering van God". Zo communiceren is "een teken van verering dat zou moeten terugkomen". Ik denk dat de Communie door heel de Kerk knielend zou moeten ontvangen worden." "Als iemand de Communie staand ontvangt, zou hij een kniebuiging of een diepe buiging moeten maken, maar dit wordt niet gedaan.

Verder zei hij nog: "als we de Communie banaliseren, zullen we op den duur alles banaliseren. We mogen zo'n belangrijk moment niet voorbij laten gaan. Het is tijdens de Communie dat we erkenning tonen voor de werkelijke aanwezigheid van Christus".

Ondanks het feit dat we weten dat het Vaticaan traag werkt, is het toch bevreemdend, dat men voor het trekken van deze conclusie 40 jaar nodig heeft gehad. Dit is geen kritiek, eerder een vaststelling. Nu nog de bisschoppen overtuigen! Een eerste actie zou kunnen zijn om de niet zo buitengewone en vooral vrouwelijke "buitengewone bedienaars van de H. Communie" de toegang tot het tabernakel te ontzeggen!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Een eerste actie zou kunnen zijn om de niet zo buitengewone en vooral vrouwelijke "buitengewone bedienaars van de H. Communie" de toegang tot het tabernakel te ontzeggen!!!"

Waar haalt men het zich in z'n hoofd om nu de vrouwen te gaan viseren? Want dit is het wel wat uit deze zin kan afgeleid worden: VOORAL vrouwelijke "buitengewone bedienaars van de H. Communie. Hier vallen alle maskers af! Noch in Ecclesiae de Mysterio, hfdstk 2 art. 8 (De buitengewone bedienaar van de H. Communie), noch in Redemptionis Sacramentum hfdstk 7 art.1 (De buitengewone bedienaar van de heilige communie) is er sprake van een bijzondere aandacht tot het weren van vrouwen. Dit snap ik echt niet! Kijk om je heen: waren er de vrouwen niet geweest, dan zou er nog minder overschieten van onze Kerk! Net zoals ze Jezus dienden, zo ook hebben zij een belangrijke, structurele plaats in de Kerk! Wie dit niet wil inzien, negeert de realiteit! Beste Guardian Angel, je denkt nog "heiliger dan de paus" te moeten zijn. Welaan, sticht dan je eigen "kerk", maar hou op om de Kerk nog meer om zeep te helpen! BTW: vrouwen waren bij de eerste getuigen van Jezus' Opstanding: nogal belachelijk om ze nu "de toegang tot het tabernakel te ontzeggen".
En dat je jezelf buiten de leer van de Kerk plaatst kan men afleiden uit het volgende: "Benedictus XVI: “De juridische structuur van de Kerk steunt op Petrus en de andere apostelen. Maar in de dagelijkse realiteit zetten vrouwen voortdurend de deur open voor de Heer. Die vrouwen beleefden ook zeer spoedig de verrijzeniservaring.” Naar de kerkpraktijk vertaald, zo verduidelijkt John Allen, betekent dit dat de wijding (het kerkelijk ambt) volgens deze interpretatie van de paus voor mannen blijft voorbehouden. Maar tegelijkertijd moet gestreefd worden naar een ruimere vertegenwoordiging van vrouwen in de andere geledingen van de Kerk." (http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=98342)
Moraal van het verhaal: als aan de regels voor het "inlassen" van een buitengewone bedienaar van de communie voldaan is, staat niets het in de weg dit aan een vrouw toe te vertrouwen.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem

Weer zo een belachelijk politiek-correcte mening.

Het is heel simpel: leken blijven met hun handen af van de H. Communie!

Of het nu mannen of vrouwen zijn, speelt geen rol!

Dat het vooral vrouwen zijn die zich als buitengewone bedienaar opdringen en zo in de kijker willen lopen, is niet mijn probleem.

Waarom zou ik een nieuwe kerk moeten stichten? Het zijn de modernisten die de Katholieke Kerk in Vlaanderen gekaapt hebben, zodanig dat de Kerk in Vlaanderen niet meer als Katholiek te herkennen is.

Het volstaat om de kaper-ketters overboord te zetten!

Anoniem zei

G.A. gij stouterik. Deze "madam" is op haar staart getrapt. Zij gaat eens baas spelen over O.L. Heer, en gij hebt daar kritiek op ?
Maar G.A. toch, verstaat gij de vrouwmensen niet, als zij het beter weten dan God ?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------