BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 18 april 2009

Reactie Vaticaan

17 april 2009

Het Vaticaan heeft vrijdag de kritiek op de opmerkingen van de Paus over condoomgebruik en aids een ‘poging tot intimidatie’ genoemd. Vooral België moest het ontgelden.

Paus Benedictus XVI zei vorige maand dat 'condooms' ('voorbehoedsmiddelen') niet de oplossing waren voor de aidsepidemie in Afrika en dat ze het probleem zelfs konden verergeren. Frankrijk, Duitsland, De Verenigde Naties en het vooraanstaande Britse medische tijdschrift The Lancet noemden die opmerking onverantwoord en gevaarlijk. Het Belgische parlement nam een motie aan waarin de uitlatingen van de Paus ‘onaanvaardbaar’ worden genoemd. De regering werd opgeroepen officieel bezwaar aan te tekenen.

De Belgische ambassadeur bij het Vaticaan bracht de Belgische klacht woensdag over aan de Heilige Stoel. Dat was de aanleiding voor de stevige veroordeling door het Vaticaan van critici van de Paus. Het Vaticaan zegt zeer ongelukkig te zijn met ‘het feit dat een parlementaire vergadering het gepast acht om de Heilige Vader te bekritiseren op basis van een kort fragment uit een interview, los van de context’. Het Vaticaan zegt dat de opmerkingen van Benedictus ‘door sommige groepen zijn gebruikt met de duidelijke bedoeling om te intimideren, als om de Paus over te halen zich niet meer uit te laten over bepaalde thema’s van evidente morele relevantie en niet meer te onderwijzen in de kerkelijke doctrine’.

Welke groepen precies worden bedoeld, maakt het Vaticaan niet duidelijk. De verklaring van het Vaticaan maakt gewag van ‘een ongekende mediacampagne in Europa’, die volstrekt voorbij zou gaan aan de bredere boodschap van de Paus, waarin ook gesproken wordt over de zorg voor slachtoffers van aids. Het Vaticaan zei het troostend te vinden dat Afrikanen en ‘de ware vrienden van Afrika’ de opmerkingen van de kerkvorst hadden geprezen.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------