BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 20 september 2024

Muslim Khuchiev roept op om de Evolutietheorie uit het onderwijs te bannen
















"De ideeën van Charles Darwin zijn vals en druisen in tégen de religie", heeft Muslim Khuchiev betoogd. De Evolutietheorie van Charles Darwin zou moeten worden uitgesloten van het standaard schoolcurriculum omdat het in strijd is met de religie. Khuchiev, die nu als assistent fungeert van de Russische Premier Michail Misjoestin, hekelde donderdag laatstleden één van de meest invloedrijke wetenschappelijke theoriën: "Iedereen weet dat de Evolutietheorie een valse theorie is, die indruist tegen de religie," betoogde Khuchiev, die de Evolutietheorie omschreef als "de eerste stap in het spirituele verval van kinderen".

De optionele wetenschappelijke studie van verschillende theorieën, waaronder de Evolutietheorie, zou kunnen worden voortgezet, zei hij, maar benadrukte dat hij ertegen was dat dergelijke ideeën aan kinderen zouden worden onderwezen als 'de ultieme waarheid'. Khuchiev merkte op dat dit zijn persoonlijke mening was en niet het officiële standpunt van de Russische regering.

Darwins Evolutietheorie, voor het eerst gepresenteerd in 1859, stelt dat er biologische evolutie zou plaatsvinden via het proces van natuurlijke selectie over duizenden generaties. De Britse natuuronderzoeker stelde ook dat mensen en hedendaagse apen een gemeenschappelijke voorouder zouden delen.

De huidige wetenschappelijke consensus is dat het werk van Darwin duidelijke misvattingen en beperkingen bevatte die werden gecorrigeerd door latere onderzoekers, onder meer door de Pater Augustijn uit Brno, Gregor Mendel - de Vader van de Genetica - die verklaarde hoe eigenschappen via genen worden overgeërfd.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------